Ντιμιτρόφ - Τσιτσιπάς 2-1: Η ανατροπή δεν ήρθε και αποκλεισμός στο Παρίσι

Δημήτρης Ντζάνης
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, ηττήθηκε με 2-1 σετ και έχασε την ευκαιρία να βρεθεί στον τελικό στο Masters του Παρισιού.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς για τρίτο στη σειρά τουρνουά αποτυγχάνει να βρεθεί σε έναν τελικό, τώρα είχε απέναντί του τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, που επικράτησε με 6-3, 6-7(1), 7-6(3) και είναι αυτός που πέρασε στον τελικό στο Masters του Παρισιού.


Μετά την Αμβέρσα και τη Βιένη ο Στέφανος Τσιτσιπάς σπαταλά μια τρίτη διαδοχική ευκαιρία να παίξει σε έναν τελικό. Ο 25χρονος Έλληνας γνώρισε τη 2η ήττα του από τον 32χρονο Ντιμιτρόφ έπειτα από οκτώ αγώνες.

Ήταν εκτός ρυθμού στο 1ο σετ, έδειξε περισσότερη συγκέντρωση στο 2ο σετ και το κατέκτησε στο tie break για να στείλει τον ημιτελικό στο 3ο σετ. Στο 3ο game ο Τσιιτσιπάς πέταξε και τις τέσσερις ευκαιρίες που βρήκε για break - οι μοναδικές στο παιχνίδι- με τον Ντιμιτρόφ να κυριαρχεί στο νέο tie break και να πανηγυρίζει τη μεγάλη πρόκριση.

Κακή αρχή, 15 λάθη και χαμένο 1ο σετ

Ο Ντιμιτρόφ μπήκε καλύτερα στον αγώνα και σε λιγότερο από 10 λεπτά είχε ήδη την πρωτοπορία με 3-0, κατακτώντας τους 12 από τους 14 συνολικά πόντους.

Στην πρώτη ευκαιρία του πέτυχε break για το 2-0, ενώ είχε πέντε winners.

«Πες μου έναν λόγο που βιάζεσαι, παίξε ράλι μαζί του», ήταν τα λόγια του Απόστολου Τσιτσιπά μετά το 2ο game.

Ο Βούλγαρος με δεύτερο διαδοχικό love game, έκανε το 4-1, με τον Τσιτσιπά να απαντά με τρεις σερί winners στο 5ο game, μειώνοντας εκ νέου σε 4-2. Ο Ντιμιτρόφ χωρίς να δυσκολευτεί διατήρησε το προβάδισμα, 5-2 για να ακολουθήσει game 14 πόντων, με τον Τσιτσιπά να σώζει δύο set point και έπειτα από τέσσερις ισοπαλίες να κρατά τπο σερβίς του για το 5-3. Ο Ντιμιτρόφ συνέχισε να μη δίνει δικαιώματα, προηγήθηκε 40-15 και έκλεισε με 6-3, με τον Τσιτσιπά να έχει υποπέσει σε 15 αβίαστα λάθη.

Έσωσε δύο break points, κυριάρχησε στο tie break και 1-1

«Συγκεντρώνεσαι μόνο στο παιχνίδι σου, σε αυτό που κάνεις καλά» ήταν η συμβουλή από τον Απόστολο Τσιτσιπά, πριν από την έναρξη του 2ου σετ.

Δύο άσοι, ένας winner και love game η απάντηση από τον Στέφανο, με τον Ντιμιτρόφ να απαντά με δικό του love game για το 1-1. Ο Τσιτσιπάς δείχνοντας να βρίσκει ρυθμό, πήρε με άνεση και το 2o service game (2-1).

Στο 4ο game και στο 40-30 το χαμηλό μπάκχαντ από τον Τσιτσιπά, χάλασε τα σχέδια να απειλήσει το σερβίς τού Βούλγαρου (2-2).
4-3, με τον Ντιμιτρόφ να ισοφαρίζει με άνεση αυτή τη φορά (4-4).

Στο 9ο game o Ντιμιτρόφ έφθασε δύο φορές σε break point (30-40, αβαντάζ), όμως και στις δύο περιπτώσεις ο Τσιτσιπάς είχε σωστές επιλογές, κάνοντας το 5-4 και ξεσηκώνοντας το κοινό. Ο 32χρονος Βούλγαρος χωρίς να απειληθεί ισοφάρισε 5-5, με τον Τσιτσιπά να κλείνει με άσο το 11o game για το 6-5, όμως ο Ντιμιτρόφ έστειλε το σετ στο tie break. Το λάθος από τον Ντιμιτρόφ έδωσε μίνι break στον Τσιτσιπά (2-0), που έφθασε στο 6-0 και στο 7-6(1).

Πέταξε τις ευκαιρίες, αποκλείστηκε στο tie break

Με τους παίκτες να διατηρούν το σερβίς τους οδηγήθηκε στο 3ο game, εκεί ο Τσιτσιπάς είχε τέσσερις -τις πρώτες στο παιχνίδι- να πετύχει break, αλλά ο Ντιμιτρόφ με περίσσια ψυχραιμία έκανε το 2-1.

O Τσιτσιπάς χωρίς προβλήματα ισοφάρισε με 2-2 και 3-3 και με τρεις άσους στο 8ο game ισοφάρισε ξανά σε 4-4.

Ο Ντιμιτρόφ πετυχαίνοντας δεύτερο διαδοχικό love game, διατήρησε το προβάδισμα (5-4), για να έρθει η απάντηση με το ίδιο νόμισμα από τον Τσιτσιπά για το 5-5.

O Ντιμιτρόφ έφθασε στο 6-5, με τον Τσιτσιπά να έχει νέο love game και τον ημιτελικό να κρίνεται στo tie break. Τώρα ήταν η σειρά για τον Ντιμιτρόφ να κυριαρχήσει, προηγήθηκε 5-0, έβγαλε τον πόντο του αγώνα για το 6-2, φθάνοντας στο 7-6(3) και την πρόκριση.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ATP Τελευταία Νέα