Ο Σίνερ έσωσε match point και πέρασε στα προημιτελικά του Μόντε Κάρλο

Newsroom
O Γιάνικ Σίνερ πανηγυρίζει
Ο Γιάνικ Σίνερ χρειάστηκε να σώσει match point στο tie break του δεύτερου σετ, για να προκριθεί στους «8» (με 3-6, 7-6, 6-1) όπου... περιμένει τον Τζόκοβιτς.

Αφού γλίτωσε από match point του Χούμπερτ Χουρκάτζ, ο Γιάνικ Σίνερ έκανε μεγάλη ανατροπή και πέρασε στα προημιτελικά του Μόντε Κάρλο (3-7, 7-6 (6), 6-1).

O Πολωνός, υπό το βλέμμα του… Γιουσέιν Μπολτ (που έγινε και ball boy σε ένα χτύπημα του Χουρκάτζ που κατέληξε στη κερκίδα) ξεκίνησε εντυπωσιακά έχοντας προβάδισμα με 5-2 και στο 5-3 είχε στο δικό του σερβίς δύο set points. Ο Σίνερ τα έσβησε, αλλά ο Πολωνός με δύο εξαιρετικά σερβίς έκανε το 1-0.

Στο δεύτερο, τα χτυπήματα ακριβείας του Χουρκάτζ έφεραν το πρώτο break στο 2-1, όμως η απάντηση του Σίνερ ήταν άμεση…

Αμφότεροι κράτησαν το σερβίς τους, αλλά στο υπέρ του 6-5 ο Σίνερ βρήκε break point και match point στο σερβίς του Χουρκάτζ. Εκανε αβίαστο λάθος ωστόσο ο Χουρκάτζ οδήγησε το σετ σε tie break.

Αμφότεροι κράτησαν το σερβίς τους, με τον Πολωνό να φτάνει πρώτος σε match point (6-5) στο σερβίς του Σίνερ, αλλά μετά από ένα μεγάλο ράλι 22 χτυπημάτων, δεν κατάφερε να τελειώσει το ματς. Αντιθέτως, ο Σίνερ ήταν αυτός που ισοφάρισε σε 1-1, αφού κράτησε το σερβίς του και εκμεταλλεύτηκε στη συνέχεια ένα αβίαστο λάθος του αντιπάλου του.

Με την ψυχολογία στα ύψη, ο Ιταλός άρχισε με break το τρίτο σετ και κράτησε το σερβίς του, διατηρώντας ένα σημαντικό προβάδισμα των δύο games. Ακολούθησε και δεύτερο break στο 4-1, με τον Σίνερ να κλείνει το ματς στο 6-1.

Στον επόμενο γύρο θα παίξει είτε με Τζόκοβιτς ή Μουζέτι.

Ο Στρουφ απέκλεισε τον Ρουντ με θρίλερ στο δεύτερο σετ

Τεράστια νίκη για τον Γιαν Λέναρντ Στρουφ o οποίος απέκλεισε τον Κάσπερ Ρουντ με 2-0 σετ (6-1, 7-6 (6)).

Ο Ρουντ δεν μπήκε ποτέ στο πρώτο σετ, δέχτηκε δύο γρήγορα break και ουσιαστικά εγκατέλειψε την προσπάθεια να το διεκδικήσει, κρατώντας δυνάμεις για το δεύτερο. Το έχασε με 6-1, όμως στο 2-2 του δεύτερου σετ, ο Στρουφ ήταν αυτός που κατάφερε να κάνει πρώτος το break και στο υπέρ του 4-2, κατάφερε να κάνει και δεύτερο break μετά από 5 ευκαιρίες!

Πήγε να σερβίρει για το ματς, με τον Νορβηγό όμως να φτάνει σε δύο break point! Ο Στρουφ τα έσωσε, έφτασε σε match point, αλλά ο Ρουντ μετά από άλλες δύο ευκαιρίες, μείωσε σε 5-3 και κρατώντας το σερβίς του, πλησίασε στο 5-4. Ο Γερμανός είχε άλλη μία ευκαιρία να τελειώσει το ματς σε δικό του service game, αλλά βρέθηκε πίσω με 0-40! Ο Ρουντ τα κατάφερε και από 5-1, ισοφάρισε σε 5-5, αλλάζοντας την ροή του αγώνα.

To επόμενο game ήταν το απόλυτο θρίλερ, με τον Στρουφ να έχει δύο break point, αλλά ο Ρουντ έπειτα από 7 ισοπαλίες και τρεις δικές του ευκαιρίες να το κλείσει, βρήκε δύο συνεχόμενους άσους και πέρασε μπροστά με 6-5, έπειτα από 18 λεπτά! Τελικά το σετ οδηγήθηκε στο tie break όπου ο Στρουφ έφτασε σε match point το οποίο δεν αξιοποίησε στο υπέρ του 6-5, όμως έκανε μίνι break στο σερβίς του Νορβηγού (στο 7-6) και αμέσως μετά έκλεισε στο 8-6 το tie break και το παιχνίδι.

Επόμενος αντίπαλος στα προημιτελικά ο Ρούμπλεφ ή ο Χατσάνοφ.

Στον επόμενο γύρο πέρασε άνευ αγώνα και ο Χόλγκερ Ρούνε, αφού ο Ματέο Μπερετίνι αποσύρθηκε λόγω τραυματισμού και περιμένει Ζβέρεφ ή Μεντβέντεφ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ATP Τελευταία Νέα