ATP Μαϊάμι: Εκπληκτικός Σινέρ, «πέταξε» εκτός τελικού τον Αλκαράθ

Πηνελόπη Γκιώνη
jannik sinner
Φοβερή εμφάνιση από τον Σινέρ που άφησε εκτός τελικού τον Αλκαράθ, μετά από αγώνα τριών ωρών.

Εξαιρετικός αγώνας έγινε στον ημιτελικό του Miami Open με τον Γιανίκ Σινέρ να επιστρέφει μετά από χαμένο σετ και να αφήνει εκτός συνέχειας το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης στο τένις ανδρών, Κάρλος Αλκαράθ.

Με 3-0 σετ (6-7 (4), 6-4, 6-2), ο 21χρονος Ιταλός έδειξε την ποιότητά του σε έναν φοβερό αγώνα και κέρδισε επάξια τη θέση του στον τελικό του Miami Open αφήνοντας τον Ισπανό εκτός τελικού, γεγονός που θα τον «ρίξει» στην παγκόσμια κατάταξη αφού θα χάσει τη θέση του από το Νο1 του κόσμου και εκεί θα βρεθεί -ξανά- ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Αυτή ήταν μόλις η δεύτερη ήττα του Αλκαράθ στη χρονιά (18-2), μετά την ήττα από τον Νόρι στον τελικό του Ρίο. Μετά το Μαϊάμι, ο Ισπανός θα υποχωρήσει στο Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης ενώ ο Σινέρ θα επιστρέψει στο Top10 και θα ισοφαρίσει σίγουρα το career high του, που είναι το Νο9. Αν κατακτήσει τον τίτλο, θα κερδίσει 3 επιπλέον θέσεις και θα βρεθεί για πρώτη φορά στο Νο6.

Αντίπαλός του στον τελικό της Κυριακής, θα είναι ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ, ο οποίος δεν έχει χάσει ποτέ από τον Σινέρ, έχοντας κερδίσει τις πέντε πρώτες αναμετρήσεις τους στο tour.

@Photo credits: @janniksinner via Twitter
 

ATP Τελευταία Νέα