Ρούμπλεφ: Νίκησε για πρώτη φορά τον Ζβέρεφ και πέρασε στον τελικό στο Ντουμπάι

Δημήτρης Ντζάνης
Ο Αντρέι Ρούμπλεφ νικώντας τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ με 6-3, 7-6(9) εξασφάλισε την παρουσία του στον τελικό του 500αριού τουρνουά στο Ντουμπάι, με στόχο να διατηρήσει τον τίτλο του.

Η πρώτη νίκη για τον Αντρέι Ρούμπλεφ επί του Αλεξάντερ Ζβέρεφ, έπειτα από πέντε ήττες, σήμανε και πρόκριση στον τελικό του 500αριού τουρνουά στο Ντουμπάι.

Ο Ρούμπλεφ νίκησε τον Ζβέρεφ με 6-3, 7-6(9) και πέρασε στον τελικό του Σαββάτου (4/3), όπου θα έχει την ευκαιρία να διατηρήσει τον τίτλο του. Θα παίξει στον 18ο τελικό της καριέρας του, διεκδικώντας τον 13ο τίτλο του και πρώτο για το 2013 με έναν από τους Τζόκοβιτς ή Μεντβέντεφ. Απέναντι στον Ζβέρεφ ο Ρώσος προηγήθηκε 2-0 και 4-2, ενώ με νέο break στο 9o game έκλεισε το σετ, για το 6-3.

Στο 2ο σετ ο Ρούμπλεφ αποκτούσε την πρωτοπορία και ο Ζβέρεφ ισοφάρισε, φθάνοντας έτσι στο tie break Εκεί ο Ρούμπλεφ έχασε τέσσερα match points, αλλά και ο Ζβέρεφ δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει τη δική του ευκαιρία, όταν προηγήθηκε με 8-7. Τελικά, στην 5η του ευκαιρία ο Ρούμπλεφ πήρε το tie-break με 11-9 και εξασφάλισε την πρόκριση.