Νίκες για Αλιασίμ, Ζβέρεφ και Χουρκάτζ στο Ρότερνταμ

Newsroom
 Νίκες για Αλιασίμ, Ζβέρεφ και Χουρκάτζ στο Ρότερνταμ
Ο κάτοχος του τίτλου Φελίξ Οζέρ-Αλιασίμ, καθώς και οι Αλεξάντερ Ζβέρεφ και  Χουμπέρτ Χουρκάτζ εξασφάλισαν την παρουσία τους στη φάση των «16» στο 500άρι τουρνουά του Ρότερνταμ.

Επιτυχημένα άρχισε την προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου του o Φελίξ Οζέρ-Αλιασίμ στο 500άρι Όπεν του Ρότερνταμ. Ο 22χρονος Καναδός νίκησε τον Ιταλό, Λορέντζο Σονέγκο με 6-2, 6-3, έχοντας 21 winners και πέρασε με άνεση στον 2ο γύρο.

Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ έκανε επίσης επιτυχημένη πρεμιέρα στο Όπεν της ολλανδικής πόλης. Ο 25χρονος Γερμανός που επιχειρεί να επιστρέψει μετά την επτάμηνη παρουσία του εξ αιτίας του σοβαρού τραυματισμού, νίκησε τον Κορεάτη, Σουνγού Κβον με 6-4, 7-6 και προκρίθηκε στη φάση των «16» στο 500άρι τουρνουά του Ρότερνταμ.

Αυτή είναι η 3η μόλις νίκη για τον Ζβέρεφ μέσα στο 2023, μετά αυτή επί του Χουάν Πάμπλος Βαρίλας στον 1ο γύρο του Australian Open και επί του Σταν Βαβρίνκα στο Davis Cup. Στον επόμενο γύρο ο Ζβέρεφ θα αντιμετωπίσει τον Ολλανδό, Ταλόν Γκρίκσπουρ, που απέκλεισε τον τον Σουηδό, Μίκαελ Ίμερ με 7-6(7), 7-5.

Αντίθετα, ο Χουμπέρτ Χουρκάτζ κόπιασε τρεις ώρες για να νικήσει τον Ρομπέρτο Μπαουτίστα Άγκουτ με 7-5, 6-7(7), 7-4(4). Ο Χουρκάτζ, που έβγαλε 26 άσους, έχασε τριπλό match point στο tie break του 2ου σετ, με τη νίκη να κρίνεται στο 3ο σετ.

Ο Πολωνός με break προηγήθηκε 4-3 και στη συνέχεια σέρβιρε για να κλείσει το παιχνίδι στο 5-4. Όμως, ο Άγκουτ με break ισοφάρισε σε 5-5, στέλνοντας και το σετ στο tie-break. O Ισπανός προηγήθηκε 2-0, όμως ο Πολωνός με έξι σερί πόντους πήρε προβάδισμα με 6-2, για να σφραγίσει την πρόκριση για τον 2ο γύρο του τουρνουά. Στον 2ο γύρο θα αντιμετωπίσει τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, ο οποίος με τη σειρά του επικράτησε εύκολα του Ασλάν Καράτσεφ, με 6-1, 6-3.


 

ATP Τελευταία Νέα