Ρούνε: Η πιο μεγάλη νίκη του, κόντρα στον Τζόκοβιτς, ο πιο λαμπρός του τίτλος στο Παρίσι

Newsroom
Ρούνε: Η πιο μεγάλη νίκη του, κόντρα στον Τζόκοβιτς, ο πιο λαμπρός του τίτλος στο Παρίσι
Ο Χόλγκε Ρούνε νίκησε με ανατροπή τον Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό του Masters του Παρισιού, στη μεγαλύτερη επιτυχίας της καριέρας του, που τον φέρνει στο Νο.10 της παγκόσμιας κατάταξης.

Το αστέρι του Χόλγκερ Ρούνε ανέτειλε για τα καλά στην «πόλη του Φωτός», ο 19χρονος Δανός θριάμβευσε απέναντι στον Νόβακ Τζόκοβιτς με 3-6, 6-3, 7-5 κατακτώντας τον τίτλο στο Masters του Παρισιού.

Ο Ρούνε έφθασε με ανατροπή στη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα της καριέρας του και στον πιο λαμπερό τίτλο του, καθώς είχε να επιδείξει αυτούς στη Στοκχόλμη και στο Μόναχο, όλοι μέσα στο 2022. Παράλληλα, από τη Δευτέρα (7/11) ο Ρούνε θα φιγουράρει στο No.10 της παγκόσμιας κατάταξης, σημειώνοντας νέο ρεκόρ καριέρας.

Ολοκλήρωσε μια ονειρεμένη εβδομάδα στο Παρίσι, έγινε ο πρώτος παίκτης που πετυχαίνει πέντε νίκες απέναντι σε παίκτες του Top 10: Πρώτα ο Χουρκάτζ, έπειτα ο Ρούμπλεφ, ο Αλκαράθ, ο Οζέρ-Αλιασίμ, με αποκορύφωμα το νίκη επί του Νόβακ Τζόκοβιτς που φάνταζε το φαβορί στον τελικό για τον 7ο τίτλο του στο 1000άρι της γαλλικής πρωτεύουσας.


Ο Τζόκοβιτς πήρε το πρώτο σετ με 6-3, ο Ρούνε απάντησε με τον ίδιο τρόπο (6-3), με τον τελικό να κορυφώνεται στο 3ο σετ.

Έσωσε έξι break points του Τζόκοβιτς στο τελευταίο game του αγώνα, απέφυγε το tie-break και μια ενδεχόμενη ψυχολογική κατάρρευση και έκλεισε σερβίροντας τον τελικό.

Ο Ρούνε τελείωσε τον αγώνα έχοντας 42 winners και 20 αβίαστα λάθη, ενώ ο Τζόκοβιτς ολοκλήρωσε την πορεία του στο Παρίσι έχοντας στον τελικό 36 winners και 13 αβίαστα λάθη, αλλά και 2/12 break points.


 

ATP Τελευταία Νέα