Τσιτσιπάς - Εβανς 2-0: Χωρίς πίεση στους «16» του Παρισιού ο Στέφανος (vids)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς συνέχισε το αήττητό του σε 4 ματς κόντρα στον Εβανς (2-0 σετ), παίρνοντας μία εύκολη πρόκριση στους «16» του Παρισιού.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς όταν βλέπει αντίπαλο τον Ντάνιελ Εβανς, ίσως χαίρεται περισσότερο από κάθε άλλον πιθανό αντίπαλό του.

Για τέταρτη φορά σε ισάριθμα ματς, τον κερδίζει εύκολα με 2-0 σετ (6-3, 6-4) και συνεχίζει στο Masters του Παρισιού, στην φάση των «16».

Ο Στέφανος για άλλη μία φορά απέναντι στο Νο27 του κόσμου, έκανε ελάχιστα λάθη και σέρβιρε αποτελεσματικά. Στο πρώτο σετ είχε μόλις 3 αβίαστα και μέτρησε 4 άσους και 13 winners, ενώ σημείωσε ένα break που έκανε και την διαφορά για το 1-0. Ιδια εικόνα και στο δεύτερο σετ, με τον Τσιτσιπά να μην δέχεται ούτε ένα break point (ένα είχε στο πρώτο ο Εβανς που το έσβησε ο Στέφανος στις αρχές του αγώνα) και με 8 άσους, 78% κερδισμένους πόντους σε πρώτο σερβίς, 28 winners και μόλις 8 αβίαστα λάθη σε όλο το ματς, να φτάνει στην 58η νίκη του για το 2022.

Απέναντι στον Εβανς μετά από 4 ματς, μετράει 8-0 σετ και το σημερινό δεύτερο ήταν το καλύτερο του Βρετανού απέναντι στον Στέφανο καθώς δεν είχε καταφέρει ως τώρα να πάρει 4 games σε ένα σετ! Επόμενος αντίπαλος για τον Στέφανο θα είναι ένας εκ των Μουτέ και Νόρι που παίζουν απόψε το βράδυ (όχι πριν τις 21:30).

Κυρίαρχος από την αρχή ο Τσιτσιπάς και 1-0

Ο Τσιτσιπάς, όπως και στις προηγούμενες τρεις αναμετρήσεις του με τον Εβανς, ξεκίνησε εντυπωσιακά. Πήρε το πρώτο game εύκολα στο σερβίς του και έφτασε σε τριπλό break point αμέσως μετά (0-40) για να κάνει το break με λάθος του Βρετανού. Ακολούθησε ένα δύσκολα κερδισμένο service game για το 3-0 (χρειάστηκε να σβήσει break point του Εβανς) χάρη σε δύο συνεχόμενους άσους, έπειτα από 12 λεπτά αγώνα.

Ο Βρετανός έδειξε σημάδια ζωής και με μερικούς winners, μείωσε σε 3-1 κάνοντας love service game, όμως ο Στέφανος συνέχισε να εκμεταλλεύεται το πρώτο του σερβίς, φτάνοντας στο 4-1.

Ο Εβανς προσπάθησε να δυσκολέψει λίγο τον Τσιτσιπά με επιστροφές οριακές πάνω από το φιλέ με αποτέλεσμα να πάει σε ένα κλειστό έβδομο game, το οποίο ωστόσο εξασφάλισε ο Ελληνας τενίστας, παίζοντας σε ανοιχτό court για το 5-2.

Το Νο27 της παγκόσμιας κατάταξης σέρβιρε για να μείνει στο σετ και το κατάφερε μειώνοντας σε 5-3, αλλά με το αποτελεσματικό του σερβίς ο Τσιτσιπάς έκλεισε το σετ στο 6-3.

Στο ίδιο μοτίβο και άνετη πρόκριση για Τσιτσιπά

Αποφασισμένος να μην αφήσει περιθώρια ελπίδας στον αντίπαλό του, ο Στέφανος άρχισε με ένα 0-40 το πρώτο game στο δεύτερο σετ και στην δεύτερη προσπάθεια με ένα τρομερό φόρχαντ στη διαγώνιο, έκανε το break για το 1-0.

Ο Εβανς επιχείρησε μάταια να πιέσει πάνω στο φιλέ, καθώς ο Τσιτσιπάς περνούσε κάθε μπάλα στη διαγώνιο και το 2-0 ήρθε εξίσου εύκολα. O Εβανς, όπως και στο πρώτο σετ, πήρε μία ανάσα μειώνοντας έστω και δύσκολα σε 2-1.

Ομως όσο και να έψαχνε για ένα break point ώστε να ισορροπήσει το σετ (είχε ένα σε όλο το ματς κι αυτό χαμένο στο πρώτο σετ), ο Τσιτσιπάς δεν τον άφηνε. Εκανε το 3-1 χάρη στην αποτελεσματικότητά του με το φόρχαντ, αλλά και όταν είχε καλό πρώτο σερβίς.

Εφτασε μάλιστα σε break point για το 4-1, όμως στο κρίσιμο ράλι έκανε ένα αβίαστο λάθος και ο Εβανς αναθάρρησε, μειώνοντας τελικά σε 3-2 από ένα νέο λάθος του Ελληνα τενίστα.

Ο Τσιτσιπάς συνέχισε στο ίδιο μοτίβο στα δικά του service games και έκανε το 4-2 με δύο συνεχόμενους άσους, αλλά ο Εβανς παίζοντας ξανά με πίεση πάνω στο φιλέ, μείωσε εύκολα σε 4-3.

Ο Στέφανος συνέχισε να... σφυροκοπά με το φόρχαντ του τον Εβανς, φτάνοντας στο 5-3 με ένα love service game, με τον Βρετανό να απαντά με τον ίδιο τρόπο και να μειώνει σε 5-4, διατηρώντας ζωντανή την τελευταία του ελπίδα για ένα break την ώρα που ο αντίπαλός του σέρβιρε για το ματς.

Ομως ο Τσιτσιπάς με το εξαιρετικό του φόρχαντ σήμερα, δεν του άφησε το παραμικρό περιθώριο να κάνει όνειρα και με love service game τελείωσε το ματς με έναν άσο έπειτα από 1 ώρα και 20 λεπτά.