Τσιτσιπάς - Εβανς 2-0: Χωρίς πίεση στους «16» του Παρισιού ο Στέφανος (vids)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς συνέχισε το αήττητό του σε 4 ματς κόντρα στον Εβανς (2-0 σετ), παίρνοντας μία εύκολη πρόκριση στους «16» του Παρισιού.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς όταν βλέπει αντίπαλο τον Ντάνιελ Εβανς, ίσως χαίρεται περισσότερο από κάθε άλλον πιθανό αντίπαλό του.

Για τέταρτη φορά σε ισάριθμα ματς, τον κερδίζει εύκολα με 2-0 σετ (6-3, 6-4) και συνεχίζει στο Masters του Παρισιού, στην φάση των «16».

Ο Στέφανος για άλλη μία φορά απέναντι στο Νο27 του κόσμου, έκανε ελάχιστα λάθη και σέρβιρε αποτελεσματικά. Στο πρώτο σετ είχε μόλις 3 αβίαστα και μέτρησε 4 άσους και 13 winners, ενώ σημείωσε ένα break που έκανε και την διαφορά για το 1-0. Ιδια εικόνα και στο δεύτερο σετ, με τον Τσιτσιπά να μην δέχεται ούτε ένα break point (ένα είχε στο πρώτο ο Εβανς που το έσβησε ο Στέφανος στις αρχές του αγώνα) και με 8 άσους, 78% κερδισμένους πόντους σε πρώτο σερβίς, 28 winners και μόλις 8 αβίαστα λάθη σε όλο το ματς, να φτάνει στην 58η νίκη του για το 2022.

Απέναντι στον Εβανς μετά από 4 ματς, μετράει 8-0 σετ και το σημερινό δεύτερο ήταν το καλύτερο του Βρετανού απέναντι στον Στέφανο καθώς δεν είχε καταφέρει ως τώρα να πάρει 4 games σε ένα σετ! Επόμενος αντίπαλος για τον Στέφανο θα είναι ένας εκ των Μουτέ και Νόρι που παίζουν απόψε το βράδυ (όχι πριν τις 21:30).

Κυρίαρχος από την αρχή ο Τσιτσιπάς και 1-0

Ο Τσιτσιπάς, όπως και στις προηγούμενες τρεις αναμετρήσεις του με τον Εβανς, ξεκίνησε εντυπωσιακά. Πήρε το πρώτο game εύκολα στο σερβίς του και έφτασε σε τριπλό break point αμέσως μετά (0-40) για να κάνει το break με λάθος του Βρετανού. Ακολούθησε ένα δύσκολα κερδισμένο service game για το 3-0 (χρειάστηκε να σβήσει break point του Εβανς) χάρη σε δύο συνεχόμενους άσους, έπειτα από 12 λεπτά αγώνα.

Ο Βρετανός έδειξε σημάδια ζωής και με μερικούς winners, μείωσε σε 3-1 κάνοντας love service game, όμως ο Στέφανος συνέχισε να εκμεταλλεύεται το πρώτο του σερβίς, φτάνοντας στο 4-1.

Ο Εβανς προσπάθησε να δυσκολέψει λίγο τον Τσιτσιπά με επιστροφές οριακές πάνω από το φιλέ με αποτέλεσμα να πάει σε ένα κλειστό έβδομο game, το οποίο ωστόσο εξασφάλισε ο Ελληνας τενίστας, παίζοντας σε ανοιχτό court για το 5-2.

Το Νο27 της παγκόσμιας κατάταξης σέρβιρε για να μείνει στο σετ και το κατάφερε μειώνοντας σε 5-3, αλλά με το αποτελεσματικό του σερβίς ο Τσιτσιπάς έκλεισε το σετ στο 6-3.

Στο ίδιο μοτίβο και άνετη πρόκριση για Τσιτσιπά

Αποφασισμένος να μην αφήσει περιθώρια ελπίδας στον αντίπαλό του, ο Στέφανος άρχισε με ένα 0-40 το πρώτο game στο δεύτερο σετ και στην δεύτερη προσπάθεια με ένα τρομερό φόρχαντ στη διαγώνιο, έκανε το break για το 1-0.

Ο Εβανς επιχείρησε μάταια να πιέσει πάνω στο φιλέ, καθώς ο Τσιτσιπάς περνούσε κάθε μπάλα στη διαγώνιο και το 2-0 ήρθε εξίσου εύκολα. O Εβανς, όπως και στο πρώτο σετ, πήρε μία ανάσα μειώνοντας έστω και δύσκολα σε 2-1.

Ομως όσο και να έψαχνε για ένα break point ώστε να ισορροπήσει το σετ (είχε ένα σε όλο το ματς κι αυτό χαμένο στο πρώτο σετ), ο Τσιτσιπάς δεν τον άφηνε. Εκανε το 3-1 χάρη στην αποτελεσματικότητά του με το φόρχαντ, αλλά και όταν είχε καλό πρώτο σερβίς.

Εφτασε μάλιστα σε break point για το 4-1, όμως στο κρίσιμο ράλι έκανε ένα αβίαστο λάθος και ο Εβανς αναθάρρησε, μειώνοντας τελικά σε 3-2 από ένα νέο λάθος του Ελληνα τενίστα.

Ο Τσιτσιπάς συνέχισε στο ίδιο μοτίβο στα δικά του service games και έκανε το 4-2 με δύο συνεχόμενους άσους, αλλά ο Εβανς παίζοντας ξανά με πίεση πάνω στο φιλέ, μείωσε εύκολα σε 4-3.

Ο Στέφανος συνέχισε να... σφυροκοπά με το φόρχαντ του τον Εβανς, φτάνοντας στο 5-3 με ένα love service game, με τον Βρετανό να απαντά με τον ίδιο τρόπο και να μειώνει σε 5-4, διατηρώντας ζωντανή την τελευταία του ελπίδα για ένα break την ώρα που ο αντίπαλός του σέρβιρε για το ματς.

Ομως ο Τσιτσιπάς με το εξαιρετικό του φόρχαντ σήμερα, δεν του άφησε το παραμικρό περιθώριο να κάνει όνειρα και με love service game τελείωσε το ματς με έναν άσο έπειτα από 1 ώρα και 20 λεπτά.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ATP Τελευταία Νέα