Νάπολι: Ο Φονίνι βούτηξε στη θάλασσα, ο Μουτέ αποχώρησε από το τουρνουά της ATP

Newsroom
Νάπολι: Ο Φονίνι βούτηξε στη θάλασσα, ο Μουτέ αποχώρησε από το τουρνουά της ATP
Η ολισθηρότητα στα γήπεδα του 250αριού τουρνουά στη Νάπολι, έφερε πολλή γκρίνια και διαφορετικές αντιδράσεις, ο Κορεντίν Μουτέ αποχώρησε από αγώνα του, ενώ ο Φάμπιο Φονίνι βρήκε την ευκαιρία για μια βουτιά στη θάλασσα, που «αγγίζει» την εγκατάσταση.

Tραγελαφικές καταστάσεις συνέβησαν στο 250άρι τουρνουά της Νάπολι, εξ αιτίας της προβληματικής κατάστασης της επιφάνειας στα δύο γήπεδα, που φιλοξενούν .

Από τα προκριματικά οι παίκτες εξέφρασαν έντονα παράπονα για την ολισθηρότητα του τερέν, με αποκορύφωμα την αντίδραση του Κορεντίν Μουτέ.

Ο Γάλλος στον αγώνα του με τον Σέρβο, Μίομιρ Κετσμάνοβιτς, αρχικά γλίστρησε και στη συνέχεια, έπειτα από χαμένο πόντο, στο 8ο γκέιμ του 1ου σετ πέταξε εκνευρισμένος τη ρακέτα του και αποχώρησε από το παιχνίδι για τη φάση των «16».

Αντίθετα ο Φάμπιο Φονίνι είχε διαφορετική αντίδραση, θέλοντας να δώσει και τη δική του απάντηση για τα όσα αρνητικά ακούστηκαν για το 250άρι τουρνουά, που επανήλθε στο καλεντάρι της WTA.

O Ιταλός τενίστας μετά τη νίκη του επί του Γάλλου, Κρενιέ με 2-1 σετ, έπειτα από αγώνα σχεδόν τριών ωρών, αποφάσισε να βουτήξει στη θάλασσα, στον κόλπο της Νάπολι, ακριβώς δίπλα στην εγκατάσταση και με φόντο τον Βεζούβιο να χαλαρώσει μετά το παιχνίδι.

fognini

Τι ακριβώς συμβαίνει όμως και υπάρχουν τόσες πολλές διαμαρτυρίες. Η εγκατάσταση που βρίσκεται γύρω από τα γήπεδα του Circolo di Viale Dohrn, βρίσκεται κυριολεκτικά σε απόσταση αναπνοής από τον κόλπο της Νάπολι.

Τα γήπεδα στρώθηκαν με τσιμέντο και με τη σκληρή επιφάνεια, για να επιτραπεί η διεξαγωγή του τουρνουά. Όμως δεν ελήφθη υπόψη η υγρασία, καθώς η εγκατάσταση βρίσκεται 20 μέτρα από τη θάλασσα.

Με αποτέλεσμα έπειτα από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα τα γήπεδα να ποτιστούν με υγρασία και να γίνουν ιδιαίτερα ολισθηρά, ενώ σε ορισμένα σημεία η επιφάνεια φούσκωσε.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ATP Τελευταία Νέα