Τσιτσιπάς - Σβάρτσμαν 2-0: Έπαιξε με ποιότητα και προκρίθηκε στα προημιτελικά (vids)

Φώτης Καρακούσης
Τσιτσιπάς - Σβάρτσμαν 2-0: Έπαιξε με ποιότητα και προκρίθηκε στα προημιτελικά (vids)
Αποφεύγοντας σε μεγάλο βαθμό τα λάθη, ο Τσιτσιπάς ξεπέρασε και το εμπόδιο του Σβάρτσμαν επικρατώντας με 2-0 και πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Σινσινάτι Masters 1000.

Στην καλή του πορεία στο Σινσινάτι Masters 1000 συνεχίζει ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Έλληνας πρωταθλητής ξεπέρασε και το εμπόδιο του Αργεντινού, Ντιέγκο Σβάρτσμαν επικρατώντας με 2-0 (6-3, 6-3) και προκρίθηκε στα ημιτελικά της διοργάνωσης, όπου και θα αντιμετωπίσει τον νικητή της αναμέτρησης Σεμπάστιαν Κόρντα – Τζον Ίσνερ.

Τα λίγα λάθη και τα δυνατά σερβίς έκριναν το ματς

Όσον αφορά στο που κρίθηκε η αναμέτρηση, αρχικά ήταν στα λίγα λάθη που έκανε ο Τσιτσιπάς. Ο Έλληνας τενίστας πίεσε στο σερβίς και μπορεί να είχε μόλις 6 άσους σε σχέση με τους 14 στο χθεσινό παιχνίδι με τον Κραΐνοβιτς, αλλά πίεσε τον Αργεντίνο από την πίσω ζώνη αναγκάζοντάς τον να κάνει πολλές λάθος επιστροφές. Επίσης ο Σβάρτσμαν έκανε με την σειρά του πολλά λάθη στο σερβίς φτάνοντας τα 9 διπλά λάθη, με κάποια από αυτά να είναι σε κρίσιμα σημεία του αγώνα.

Με δύο συνεχόμενα μπρέικ τελείωσε το πρώτο σετ

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο σετ. Ένα σετ που κρίθηκε στα γρήγορα μπρέικ που έκανε ο Τσιτσιπάς. Συγκεκριμένα ο Έλληνας τενίστας κάνοντας ένα σχεδόν αλάνθαστο παιχνίδι προηγήθηκε με 4-0 κάνοντας όπως αναφέραμε δύο συνεχόμενα μπρέικ στον Αργεντινό. Ο Σβάρτσμαν αντέδρασε, έκανε με την σειρά του μπρέικ, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει δεύτερο παίρνοντας το πρώτο με 6-3.

Προσπάθησε περισσότερο Σβάρτσμαν αλλά δεν μπόρεσε να κοντράρει τον Τσιτσιπά

Στο δεύτερο σετ ο Σβάρτσμαν κάνοντας πρώτος σερβίς προηγήθηκε με 1-0, αλλά ο Έλληνας πρωταθλητής κατάφερε με δύο συνεχόμενα γκέιμ και σπάσιμο να προηγηθεί με 2-1 και μετά με 3-1. Συνεχίζοντας την πίεση έφτασε στο 5-2 σερβίροντας για τη νίκη, αλλά ο Αργεντινός κατάφερε να μειώσει με μπρέικ μειώνοντας σε 5-3. Ο Τσιτσιπάς όμως δεν άφησε άλλα περιθώρια στον αντίπαλό του και έχοντας εξαιρετικές επιστροφές κατάφερε να κάνει το 6-3 παίρνοντας έτσι τη νίκη και την πρόκριση στα προημιτελικά του τουρνουά.

 

ATP Τελευταία Νέα