Ναδάλ: Ο Σαποβάλοφ τον απέκλεισε και στέλνει Τσιτσιπά στο Νο4!

Newsroom
Ναδάλ: Ο Σαποβάλοφ τον απέκλεισε και στέλνει Τσιτσιπά στο Νο4!
Ο Ντένις Σαποβάλοφ έκανε μεγάλη ανατροπή και κέρδισε τον Ραφαέλ Ναδάλ στη Ρώμη με 2-1 σετ και ο Ισπανός δεν θα υπερασπιστεί τον τίτλο του.

Ο Ραφαέλ Ναδάλ δεν θα υπερασπιστεί τον τίτλο του στη Ρώμη.

Ο Ισπανός υπέστη ήττα με ανατροπή από τον Ντένις Σαποβάλοφ (1-6, 7-5, 6-2 σε 2 ώρες και 37 λεπτά) και έτσι αποχαιρέτησε το τουρνουά από την φάση των «16», με αποτέλεσμα να χάσει σημαντικούς βαθμούς στο ranking και να στείλει από απόψε τον Στέφανο Τσιτσιπά στο Νο4 (την Δευτέρα θα ανακοινωθούν παραδοσιακά οι νέες κατατάξεις)!

Ο Ισπανός κυριάρχησε απόλυτα στο πρώτο σετ, το οποίο πήρε μέσα σε 42 λεπτά. Στο δεύτερο ο Σαποβάλοφ τον αιφνιδίασε και αφού κράτησε το σερβίς του στο πρώτο game του δεύτερου σετ μετά από 7 ισοπαλίες, του έκανε break και έφτασε να έχει προβάδισμα 3-0 και 4-1. Ο Ναδάλ πήρε πίσω το break και ισοφάρισε στη συνέχεια σε 4-4 και 5-5.

Ο Καναδός όμως βρήκε το σθένος και αφού κράτησε το σερβίς του, εκμεταλλεύτηκε τα δύο διπλά λάθη του Ναδάλ στο δικό του σερβίς και πήρε το σετ με 7-5, πηγαίνοντας το ματς σε τρίτο και καθοριστικό.

Εκεί στο υπέρ του 3-2 ο Σαποβάλοφ βρήκε break πάλι από διπλό λάθος στο σερβίς του Ναδάλ (3 από τα τέσσερα που είχε στο ματς, έγιναν σε πολύ κρίσιμο σημείο). Το 5-2 ήρθε άνετα για τον Καναδό που με ένα ακόμη break ολοκλήρωσε την έκπληξη.

Στον προημιτελικό θα αντιμετωπίσει τον Κάσπερ Ρουντ ο οποίος κέρδισε τον Αμερικανό Μπρούκσμπι με 6-3, 6-4.

 

ATP Τελευταία Νέα