Σίνερ - Τζόκοβιτς 0-2: «Βασιλιάς» Νόλε και 7ος τίτλος στα ATP Finals

Δημήτρης Ντζάνης
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς νικώντας τον Γιάνικ Σίνερ με 6-3, 6-3 διατήρησε τα κεκτημένα στο Τορίνο και έγινε ο πρώτος που φθάνει σε επτά τίτλους στα ATP Finals.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ολοκλήρωσε τη χρονιά με μια νέα μεγαλειώδη εμφάνιση, έναν νέο τίτλο και μια νέα πρωτιά. Ο 36χρονος Σέρβος κυρίαρχος με αντίπαλο τον Γιάνικ Σίνερ επικράτησε με 6-3, 6-3 κατακτώντας τον τίτλο στα ATP Finals στο Τορίνο.

Ο Τζόκοβιτς διατηρώντας τον τίτλο του στην πρωτεύουσα του Πιεμόντε, έφθασε στις επτά κατακτήσεις στα ATP Finals και έγινε πολυνίκης στη διοργάνωση, αφήνοντας στις έξι τον Ρότζερ Φέντερερ. Παράλλλα έκλεισε τη χρονιά με τον 7ο τίτλο του φθάνοντας στους 98 τίτλους στην καριέρα του.

O Γιάνικ Σίνερ, στον μεγαλύτερο μέχρι σήμερα τελικό της καριέρας του, σε ελάχιστες περιπτώσεις μπόρεσε να δυσκολέψει τη ζωή του Τζόκοβιτς. Ο 22χρονος Ιταλός έχασε το πρώτο σετ κάνοντας 13 αβίαστα λάθη (μόλις δύο ο Τζόκοβιτς), στο 2ο σετ δεν εκμεταλλύτηκε τις λίγες ευκαιρίες του και φυσιολογικά δεν απέφυγε την πρώτη ήττα του στο τουρνουά.

O Τζόκοβιτς άρχισε τον τελικό με love game, έχοντας δύο άσους (1-0). Ο Σέρβος βγάζοντας ξανά δύο άσους έκλεισε με άνεση το 3ο game (2-1). Το προβάδισμα του Σίνερ (40-15) έγινε 40-40 και με δύο αβίαστα λάθη από τον Ιταλό, ο Τζόκοβιτς έφθασε σε break για το 3-1. Ο Σίνερ με άνεση μείωσε σε 4-2, με τον Τζόκοβιτς να απαντά με love game, έχοντας 15/18 (83%) στο 1ο σερβίς.

Ο 22χρονος Ιταλός διατηρώντας το σερβίς του, είχε μια ευκαιρία να μείνει στο σετ (4-3), όμως ο Τζόκοβιτς δεν άφησε κανένα περιθώριο, love game και 6-3 σε 38 λεπτά, με τον Σίνερ να φθάνει στα 13 αβίαστα λάθη και τον Τζόκοβιτς να είναι σχεδόν αλάνθαστος, με δύο αβίαστα λάθη.

Τα δύσκολα συνεχίστηκαν για τον Γιάνικ Σίνερ, 0-40 στο εναρκτήριο game του β' σετ και με την πρώτη ευκαιρία ο Τζόκοβιτς πέτυχε το breaκ για το 1-0. Ο Τζόκοβιτς με τρίτο στη σειρά love game και 12 στη σειρά πόντους, προηγήθηκε με 2-0.

O Σίνερ «έσβησε» τρία break points για να μειώσει σε 2-1, ξεσηκώνοντας το κοινό στο Pala Alpitour, όμως ο Τζόκοβιτς απάντησε με love game, έχοντας τρεις σερί άσους, για το 3-1.

Ο Σίνερ μείωσε σε 3-2, προηγήθηκε 15-40, για τις πρώτες του ευκαιρίες για break, όμως συνέχισε τα αβίαστα λάθη, δίνοντας τη δυνατότητα στον Τζόκοβιτς να βγει από τη δύσκολη θέση (4-2).

Ακολούθησε game 16 λεπτών, αρχικά ο Σίνερ σε έξι διαδοχικές επιπτώσεις δεν μπόρεσε να το κατακτήσει, στη συνέχεια ο Τζόκοβιτς σε δυο δικά του αβαντάζ δεν πέτυχε το break, με τον Ιταλό τελικά να μειώνει σε 4-3.

Ο Σέρβος διατηρώντας το σερβίς του έκανε το 5-3, με τον τελικό να τελειώνει με το διπλό λάθος από τον Σίνερ στο 30-40 στο 9ο game, για το τελικό 6-3.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ATP FINALS Τελευταία Νέα