O CEO της Lacoste επιτέθηκε στον Τσιτσιπά και όλο το τένις στάθηκε στο πλευρό του Στέφανου

Κώστας Ευθυμιάδης
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στην Αθήνα
Ο επικεφαλής της εταιρίας Lacoste, που ντύνει τον Τζόκοβιτς, επιτέθηκε με tweet στον Τσιτσιπά επειδή εγκατάλειψε λόγω τραυματισμού στην διάρκεια του ματς με τον Ρούνε και οι συναθλητές του Στέφανου τον υπερασπίστηκαν αμέσως.

Ενα tweet προκάλεσε έντονο εκνευρισμό σε πρώην και νυν τενίστες και το οποίο αφορούσε τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Ο Τιερί Γκιμπέρ, CEO της Lacoste που είναι χορηγός του Νόβακ Τζόκοβιτς, φαίνεται πως ενοχλήθηκε από την αποχώρηση του Τσιτσιπά στο τρίτο game του αγώνα με τον Ρούνε, κάνοντας λόγο για «unfair» του Στέφανου, στην λογική ότι θα έπρεπε να αποσυρθεί πριν αρχίσει το ματς, για να δώσει την ευκαιρία στον Χουρκάτζ να διεκδικήσει την πρόκριση μέσα από δύο παιχνίδια. Και το έκανε με αφορμή τη νίκη του Σίνερ με τον Ρούνε, για να δώσει έμφαση στο ότι ο Ιταλός έπαιξε το ματς στα ίσια, με αποτέλεσμα να περάσει στα ημιτελικά και ο πελάτης της εταιρείας του Γκιμπέρ, Νόβακ Τζόκοβιτς…

«Μπράβο στον Σίνερ για τη νίκη του απόψε (σ.σ. Στο ματς με τον Ρούνε). Παρά την unfair συμπεριφορά του Τσιτσιπά, έδειξε σε όλους γιατί είναι ένας μελλοντικός πρωταθλητής και ένας αυθεντικός τύπος)» έγραψε.

Ωστόσο, τόσο ο Χουρκάτζ, όσο και ο Ρούνε έσπευσαν να υπερασπιστούν τον Στέφανο και μαζί πολλοί ακόμη τενίστες, όπως ο Αντι Μάρεϊ (που έχει έρθει σε κόντρα στο παρελθόν με τον Τσιτσιπά).

«Απ’ όσο ξέρω οι γιατροί του είπαν ότι μπορεί να παίξει. Πίστεψε ότι μπορούσε να τα καταφέρει, αλλά δυστυχώς συνέβη κάτι στην αρχή του αγώνα με τον Ρούνε. Ήταν μια άτυχη κατάσταση και για τους δυο μας. Τόσο γι’ αυτόν που είχε κερδίσει το δικαίωμα να παίξει εδώ, αλλά και για μένα που ήθελα να παίξω έναν ακόμη αγώνα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χουρκάτζ, βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους.

Στα σόσιαλ, αρκετοί δημοσιογράφοι την «έπεσαν» στον CEO της Lacoste, καθώς κι άλλοι τενίστες όπως ο Αντι Μάρεϊ.

«Περίεργο ποστάρισμα από CEO αθλητικής εταιρείας… Το να τραυματίζεσαι είναι μέρος του αθλήματος και όχι… ανήθικη συμπεριφορά» έγραψε ο Βρετανός με τα κατάλληλα emojis να συνοδεύουν την ανάρτησή του.

Πολλοί χρήστες του twitter και φαν του τένις έκραξαν επίσης τον Γκιμπέρ, κάνοντας λόγο για σχόλιο «ντροπή» και «αχρείαστο»


 

ATP FINALS Τελευταία Νέα