Τζίμι Κούριερ για γονείς Τσιτσιπά: «Θέλουν το παιδί τους να πάει καλά, αλλά τον πονούν παρά τον βοηθούν»

Newsroom
Τζίμι Κούριερ για γονείς Τσιτσιπά: «Θέλουν το παιδί τους να πάει καλά, αλλά τον πονούν παρά τον βοηθούν»
«Φαίνεται ότι χρειάζονται μια συνεδρία θεραπείας για να τα καταλάβουν όλα» δήλωσε ο Τζίμι Κούριερ για τους γονείς του Στέφανου Τσιτσιπά και πώς επηρεάζουν αρνητικά τον παίκτη, μετά το μεταξύ τους επεισόδιο στον αγώνα με τον Ρούμπλεφ.

Το τελευταίο επεισόδιο του Στέφανου Τσιτσιπά με την ομάδα του στον αγώνα με τον Αντρέι Ρούμπλεφ στο ATP Finals και κυρίως για το πώς αντιδρούν από το box o πατέρας του Απόστολος και η μητέρα του Γιούλια Σαλνίκοβα σχολιάζεται έντονα τις τελευταίες ώρες από τον κόσμο του αθλήματος.

Οι γονείς του στη διάρκεια του αγώνα με τον Ρούμπλεφ, που έδινε εισιτήριο πρόκρισης στα ημιτελικά του ATP Finals στο Τορίνο είχαν συνεχείς διαφωνίες, προκαλώντας τον εκνευρισμό και την έκρηξη του Στέφανου Τσιτσιπά.

Ο Τζίμι Κούριερ που σχολίασε τον αγώνα και παρακολούθησε το επεισόδιο, σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην αρνητική επίδραση που έχουν αυτή τη στιγμή οι γονείς τού Τσιτσιπά στην αγωνιστική του εικόνα.

«Νιώθω μια συναισθηματική ταύτιση για τον Στέφανο. Τα πράγματα που είναι εκτός ελέγχου του τον επηρεάζουν. Η οικογένειά του, έχει επενδύσει τόσο πολύ στην επιτυχία του. Θέλουν τόσα πολλά για αυτόν, θέλουν να τον βοηθήσουν, αλλά απλώς τον πληγώνουν και αυτό επηρεάζει τις πιθανότητές του να παίξει καλό τένις» είπε ο 52χρονος Αμερικανός, πρώην Νο.1 και κάτοχος τεσσάρων Grand Slam στις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Και συμπλήρωσε: «Είδατε πώς έχασε το γκέιμ που είχε το σερβίς, με δύο διπλά λάθη στο τρίτο σετ. Χάθηκε στο ματς όταν οι γονείς του άρχισαν να αλληλοσπαράσσονται. Νιώθω το παιδί. Επειδή ο Στεφ μού φαίνεται καλός τύπος και έχει πει επανειλημμένα ότι δεν θέλει τη συμβουλή από την ομάδα του, του τη δίνουν όμως.

Φαίνεται ότι χρειάζονται μια συνεδρία θεραπείας για να τα καταλάβουν όλα. Γιατί όλοι θέλουν το ίδιο. Θέλουν το παιδί τους να τα πάει καλά, φυσικά και το κάνουν, αλλά απλά δεν λειτουργεί. Ο τρόπος με τον οποίο εξελίσσεται αυτή τη στιγμή η κατάσταση τον πληγώνει περισσότερο παρά τον βοηθά».

 

ATP FINALS Τελευταία Νέα