ATP Finals: Προπόνηση με Νόρι ο Τζόκοβιτς πριν τον ημιτελικό με Ζβέρεφ (vids)

Αντώνης Πατσούρας
ATP Finals: Προπόνηση με Νόρι ο Τζόκοβιτς πριν τον ημιτελικό με Ζβέρεφ (vids)
O Νόβακ Τζόκοβιτς επικράτησε με 6-2,6-1 του Κάμερον Νόρι στην 3η ημέρα του ομίλου του και θα παίξει το Σάββατο (22:00, Cosmote Sport 6) στον 2ο ημιτελικό του ATP Finals.

Με τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια έκλεισε ο Νόβακ Τζόκοβιτς τις υποχρεώσεις του στον όμιλο του ΑΤP Finals του Τορίνο.

Ο Σέρβος που είναι στο Νο1 κόσμου επικράτησε την Παρασκευή με 6-2,6-1 του Βρετανού Κάμερον Νόρι στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι και θα συναντήσει το Σάββατο (22:00, Cosmote Sport 6) στον ημιτελικό τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

O Νόβακ Τζόκοβιτς θέλει άλλες δυο νίκες για να κατακτήσει το 6ο ATP Finals της καριέρας του και να ισοφαρίσει το ρεκόρ του Ρότζερ Φέντερερ.

Προπόνηση με Νόρι

Ο αγώνας με τον Κάμερον Νόρι ο οποίος έπαιξε στα ATP Finals ως αντικαταστάτης του Στέφανου Τσιτσιπά ήταν προπονητικού χαρακτήρα για το Νο1 κόσμου.

Στο 1ο σετ ο Νόβακ Τζόκοβιτς αρχίζει με μπρέικ (1-0) και με νέο μπρέικ φτάνει στο 4-1 για να κλείσει στο 6-2. Πάλι μπρέικ στο 2ο σετ (1-0) και παρά τις προσπάθειες και το μπρέικ πόιντ του Νόρι θα φτάσει στο 2-0.

Νέο μπρέικ για το 4-1 και θα κλείσει με μπρέικ στο 6-1!

Ζβέρεφ ενταντίον Τζόκοβιτς

Το Σάββατο στις 22:00 ο Νόβακ Τζόκοβιτς και ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ θα βρεθούν για 11η φορά αντιμέτωποι στο κορτ και για πρώτη φορά στο Τορίνο.

Το Νο1 κόσμου έχει 7-3 νίκες απέναντι στο Νο3. Μέσα στο 2021 ο Σέρβος νίκησε τον Γερμανό στον προημιτελικό του Australian Open, στον όμιλο του ATP Cup και στον ημιτελικό του US Open αλλά ηττήθηκε στον προημιτελικό των Ολυμπιακών Αγώνων.

Σε ATP Finals ο "Νόλε" έχει δυο νίκες σε ομίλους (2018, 2020) αλλά ο Σάσα κέρδισε στον τελικό του 2018 με 6-4,6-3.

Για την ιστορία το μοναδικό τους παιχνίδι επί ιταλικού εδάφους ήταν και το πρώτο τους (2017) με τον Ζβέρεφ να επικρατεί με 6-4,6-3 στον τελικό του Rome Open!

Σε ημιτελικούς ο Νόβακ είναι στο 2-1 στις νίκες.

Μεντβέντεφ κόντρα σε Ρουντ

Στον άλλο ημιτελικό που θα ξεκινήσει στις 15:00 (Cosmote Sport 6) θα παίξουν ο Νο2 Ντανίλ Μεντβέντεφ και ο Νο8 Κάσπερ Ρουντ.

Ο Ρώσος με τον Νορβηγό έχουν κοντραριστεί 2 φορές με τον Μεντβέντεφ να είναι στο 2-0.

Κέρδισε με 2-0 στο ΑΤP Cup 2020 και με 2-0 στο Mallorca Open 2021.

Ο τελικός είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή (18:00, Cosmote Sport 6) στο Τορίνο και οι τρεις από τους τέσσερις ημιφιναλίστ έχουν πάρει στο παρελθόν τον τίτλο.

Ο Τζόκοβιτς και ο Μεντβέντεφ ολοκλήρωσαν χωρίς ήττα στους ομίλους.


@Photo credits: Twitter ATP

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ATP FINALS Τελευταία Νέα