Ρούμπλεφ: «Ο Ναδάλ δεν είναι ο κορυφαίος τενίστας αλλά ο κορυφαίος αθλητής της ιστορίας»

Gazzetta team
Ο Αντρέι Ρούμπλεφ επιλέγει τον δικό του GOAT και δεν είναι άλλος από τον Ράφα Ναδάλ.

Θέση για το "θέμα" της ανάδειξης του GOAT στο τένις πήρε ο Αντρέι Ρούμπλεφ.

Ο Ρώσος τενίστας που στην Αγία Πετρούπολη έφτασε στον 4ο τίτλο του στο 2020 και στον 6ο στην καριέρα του "ψηφίζει" τον Ράφα Ναδάλ.

Το είδωλο του Ρούμπλεφ που αυτή την εβδομάδα ανέβηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στο Νο8 και σήμερα (20.10) έχει γενέθλια (23α) ήταν και θα είναι πάντα ο Ισπανός τενίστας.

«Ο κάθε παίκτης, ακόμα και ο Ρότζερ ή ο Νόβακ, έχουν κάποιες στιγμές στην καριέρα του που είναι λίγο πεσμένοι πνευματικά ή μπορεί να είναι λίγο συναισθηματικά φορτισμένοι κατά τη διάρκεια ενός αγώνα αν συμβεί κάτι και μπορεί να χάσουν.

Ο Ράφα είναι ο μοναδικός στην ιστορία που δεν έχει σημασία πως νιώθει, καλά ή άσχημα. Στο τέλος, πάντα βρίσκει τρόπο να κερδίζει.

Αν δεν κερδίσει ένα ματς, θα γίνει μετά από 3 ώρες σε τρία σετ και αν είναι Grand Slam σε πέντε ώρες στα 5 σετ, κόντρα σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο.

Δεν ξέρω πως γίνεται να είναι τόσο δυνατός πνευματικά σε όλη την καριέρα του», είπε αρχικά ο Αντρέι Ρούμπλεφ.

«Ο καλύτερος αθλητής όχι απλά τενίστας»

Εν συνεχεία δήλωσε αυτό που πιστεύουν και οι Ισπανοί. Πως ο Ράφα Ναδάλ είναι ο καλύτερος αθλητής και όχι απλά ο καλύτερος τενίστας: «Στο τένις, αν έχεις μια κακή μέρα, είναι πολύ δύσκολο να βρεις τον τρόπο να αγωνιστείς και να κερδίσεις.

Ο Ράφα το κάνει σε ολόκληρη την καριέρα του αυτό. Για μένα είναι ο καλύτερος αθλητής, όχι μόνο στο τένις αλλά ο καλύτερος στην ιστορία όλων των αθλημάτων».

Αξίζει να σημειώσουμε πως ο Ναδάλ και ο Ρούμπλεφ έχουν παίξει μια φορά ως αντίπαλοι το 2017 στο US Open με τον Ισπανό να επικρατεί με 3-0 σετ.