Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο δεκάλογος του ώριμου ανθρώπου (pic)

Όρεξη για φιλοσοφία είχε ο Στέφανος Τσιτσιπάς ο οποίος προετοιμάζεται για τους τελικούς του UTS που θα διεξαχθούν την Κυριακή (12/7) στην Ακαδημία Μουράτογλου στη Γαλλία. 

Ο Έλληνας τενίστας δημοσίευσε στα social media τον δεκάλογο του ώριμου ανθρώπου σύμφωνα πάντα με την δική του θεωρία για τις σχέσεις και τους ανθρώπους. 

Αναλυτικά: 

1.Είναι άνετοι μένοντας μόνοι. Νιώθουν άνετα όταν μένουν μόνοι και δεν χρειάζονται πάντα φίλους ή ανθρώπους γύρω τους
2.Δέχονται τη διαφορετικότητα. Δέχονται ότι όλοι είναι διαφορετικοί και έχουν διαφορετικές απόψεις. Δεν χρειάζεται όλοι να σκέφτονται και να δρουν όπως οι ίδιοι.
3. Συναισθηματικά ανεξάρτητοι. Δεν είναι εξαρτημένοι οικονομικά ή συναισθηματικά από τους γονείς τους. Κάνουν τις δικές τους επιλογές στη ζωή
4. Συμπεριφέρονται σωστά στους άλλους: Δεν γελούν με κάποιον γιατί ξέρουν ότι είναι εγωιστικό. Νιώθουν αυτοπεποίθηση για τον εαυτό τους.
5. Παίρνουν τις ευθύνες: δεν ρίχνουν τις ευθύνες στους άλλους για τις δικές τους αποτυχίες και προσπαθούν να βελτιώσουν την κατάσταση παρά να παραπονιούνται.
6. Ακούνε περισσότερο απ’ότι μιλάνε: Έχουν δύο αφτιά και ένα στόμα και τα χρησιμοποιούν σωστά.
7. Ειλικρινείς: Δεν προσπαθούν να εξαπατήσουν ή να χειραγωγήσουν άλλους για να κερδίσουν από αυτό.
8. Ώριμες συζητήσεις: Τους αρέσει να μιλάνε για πιο βαθιά, ουσιαστικά θέματα σχετικά με τη ζωή, τη φύση με αίσθηση περιέργειας
9. Ποτέ δεν προσκολλώνται: Δεν προσκολλώνται συναισθηματικά στους ανθρώπους και αν κάποιος δεν είναι ο κατάλληλος για αυτούς, δεν φοβούνται να τους αφήσουν να φύγουν.
10. Δεν κυνηγάνε: Δεν ψάχνουν τα χρήματα ή το νέο αμάξι ή κάποιον άλλον. Ξέρουν που βρίσκεται η αληθινή ευτυχία: στο παρόν.