Τσιτσιπάς - Ναδάλ: Η ημέρα που ο Στέφανος έγινε ξανά πρώτο θέμα (vids)

Τσιτσιπάς - Ναδάλ: Η ημέρα που ο Στέφανος έγινε ξανά πρώτο θέμα (vids)
Σαν σήμερα (11/5) ο Στέφανος Τσιτσιπάς νικά για πρώτη και τελευταία φορά στην καριέρα του τον Ράφα Ναδάλ.

Εκείνο το βράδυ όλη η Ελλάδα ξενύχτησε για εκείνον... Πριν από κάποιους μήνες πάλι όλοι οι Έλληνες είχαν κάνει... παύση στις πρωινές δουλειές τους για να τον δουν να κερδίζει στη Μελβούρνη τον Ρότζερ Φέντερερ.

Το βράδυ εκείνο της 11ης Μαΐου 2019 όλη η Ελλάδα είδε τον Στέφανο Τσιτσιπά να αποκλείει τον Ράφα Ναδάλ στον ημιτελικό του Madrid Open. Η είδηση δεν είναι ότι έφτασε σε τελικό Masters αλλά ότι κέρδισε για πρώτη φορά τον Ισπανό και μάλιστα σε χωμάτινη επιφάνεια.

Γράφουν για τον Έλληνα

Μετά από 2,5 ώρες "μάχης" στο "Μανόλο Σαντάνα" της Μαδρίτης ο Τσιτσιπάς κερδίζει. Σε λίγη ώρα η ισπανική "El Pais" γράφει "Ο Τσιτσιπάς έχει κάτ ξεχωριστό", ενώ η "L' Equipe" χρησιμοποιεί την λέξη "φανταστικός".

Η "Marca" σημειώνει με τίτλο "Ο Ναδάλ έπεσε από τον Τσιτσιπά"! Ο Στέφανος είναι και πάλι μετά από το έπος της Μελβούρνης και τον αποκλεισμό του Φέντερερ στον 4ο γύρο του Australian Open, πρώτο θέμα στα μεγάλα αθλητικά site της Ευρώπης και την επομένη το όνομα του είναι στις πρώτες σελίδες των εφημερίδων.

Ο 14ος και το Νο7

Από τότε που ο Ναδάλ ξεκίνησε να παίζει είναι μόλις ο 14ος παίκτης που τον κερδίζει στο χώμα. Ο Ναδάλ είχε κερδίσει 11 φορές το Roland Garros και σ' ένα μήνα θα κατακτούσε και το 12ο τίτλο.

Ήταν στο Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης και ηττήθηκε με 6-4, 2-6, 6-3 μέσα στην Μαδρίτη. Ο Τσιτσιπάς ανεβαίνει για πρώτη φορά στο Νο7 της παγκόσμιας κατάταξης και δηλώνει πως αυτή είναι η νίκη της ζωής του.

Για να φτάσει στον ημιτελικό επικρατεί στον προημιτελικό του Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Η νίκη της ζωής του

«Είμαι χαρούμενος που μάχομαι, απολαμβάνω το τένις που παίζω όσο περισσότερο γίνεται και είναι ωραίο που μπορώ να παίζω αυτό το τένις. Η σημερινή νίκη είναι ένα απίστευτο συναίσθημα, δεν μπορώ να το περιγράψω περισσότερο, είναι η νίκη της ζωής μου», θα πει μεταξύ άλλων και θα τονίσει ότι έπαιξε με το μυαλό του Ράφα!

Ο 20χρόνος από την Ελλάδα έχει καταφέρει από τον Αύγουστο του 2018 έως τον Μάιο του 2019 να κερδίσει από μια φορά τα μέλη του Big-3. Τον Τζόκοβιτς στον Καναδά, τον Φέντερερ στη Μελβούρνη και τον Ναδάλ στη Μαδρίτη.

Η πρόκριση στον τελικό όπου τον περιμένει το απόγευμα της Κυριακής (12/5) ο Νόβακ Τζόκοβιτς του εξασφάλισε 608.000 δολάρια και μπόλικη δόξα. Το όνομα του παίζει παντού.

Ο Στέφανος δείχνει εκείνο το βράδυ πως είναι ικανός να πετύχει τα πάντα. Ο Ναδάλ πριν από τον ημιτελικό είχε δηλώσει πως θα είναι δύσκολος αγώνας. Έως τότε δεν είχε χάσει ούτε σετ από τον Έλληνα.

Πρώτος στο tour

Εκείνη η νίκη ήταν η 27η του μέσα στο 2019 και ο 20χρόνος ήταν πρώτος στη σχετική λίστα στο tour. Ο Τσιτσιπάς δεν κέρδισε ξανά από τότε τον Ισπανό τενίστα αλλά στο τέλος του 2019 πανηγύρισε την κατάκτηση του σπουδαιότερου τίτλου της καριέρας του, του ATP Finals.

Αυτή η νίκη επί του Ναδάλ τον "σημάδεψε" και θα την θυμάται για όλη τη του τη ζωή...

Ήταν ο νεότερος που κέρδισε τον Ναδάλ στο χώμα και ο νεότερος που νίκησε και τα τρία μέλη του Big-3.

 

Τελευταία Νέα