Σάκκαρη: Οι αιτίες εκτόξευσης της «μετοχής» της! (vids)

Αντώνης Πατσούρας
Σάκκαρη: Οι αιτίες εκτόξευσης της «μετοχής» της! (vids)
Η αληθινή άνοδος 30 θέσεων της Μαρίας Σάκκαρη στην παγκόσμια κατάταξη σε 365 ημέρες.

Το ημερολόγιο έγραφε Δευτέρα 1 Απριλίου 2019. Η Μαρία Σάκκαρη που είχε ολοκληρώσει τους αγώνες της στο Miami Open είχε ταξιδέψει στο Τσάρλεστον για το Volvo Open.

Η Ελληνίδα τενίστρια που στο παρελθόν είχε εισέλθει και στο top-30 εκείνη την ημέρα που ανακοινώθηκε η παγκόσμια κατάταξη, ήταν στο Νο50. Ένα χρόνο μετά με το τένις να είναι στην "κατάψυξη" λόγω του κορονοϊού (covid-19) η Μαρία Σάκκαρη είναι στο Νο20! Ανέβηκε εκεί στις 24/2 και παραμένει μόνιμη κάτοικος!

Δεν είναι από τα ψέμματα που συνηθίζουμε να λέμε και να γράφουμε αυτή την ημέρα του χρόνου, είναι αλήθεια. Η Μαρία μέσα σ' ένα χρόνο εκτοξεύτηκε 30 θεσείς στην παγκόσμια κατάταξη και εάν είχαμε δράση αυτή την περίοδο στις ΗΠΑ ίσως να είχε κερδίσει και άλλη θέση!

Πως έφτασε όμως εκεί η Μαρία Σάκκαρη; Ποιες είναι οι αιτίες της εκτόξευσης ή αλλιώς τα κλειδιά της ανόδου; Το gazzetta.gr βρήκε τις αιτίες:

Grand Slam: Για πρώτη φορά στην καριέρα της φτάνει στον 4ο γύρο Grand Slam.Τα κατάφερε στην Μελβούρνη, τον Ιανουάριο του 2020, όπου και έβαλε στο ... σακούλι 240 πόντους. Στο 2019 στα τρία Grand Slam που συμμετείχε μετά από τον Απρίλιο είχε να επιδείξει πορεία ως τον 3ο γύρο στο Wimbledon και στο US Open και ως τον 2ο στο Roland Garros.

Ο τίτλος: Μέσα σ' αυτό το διάστημα η Μαρία Σάκκαρη κατέκτησε τον 1ο τίτλο της καριέρας της σε τουρνουά της WTA. Συνέβη την 4η Μαϊου στο Μαρόκο εκεί όπου θα φτάσει στον τελικό και θα κερδίσει την Τζοάνα Κόντα. Είναι ο πρώτος τίτλος που έδωσε στην Ελληνίδα 280 βαθμούς.

Οι πορείες: Ο τελικός στη Ραμπάτ του Μαρόκο ήταν ο μοναδικός της αυτή την περίοδο αλλά η Μαρία Σάκκαρη πραγματοποίησε σπουδαίες πορείες και έφτασε πολλάκις έως τα ημιτελικά και τα προημιτελικά. Τον Απρίλιο του 2019 θα φτάσει στον προημιτελικό του Volvo Open.

Τον Μάιο στη Ρώμη και στα αγαπημένα της χωμάτινα κορτ θα την δούμε να παίζει στον ημιτελικό του Italian Open και να φεύγει από την "αιώνια πόλη" με 380 βαθμούς! Τους περισσότερους που κέρδισε σε τουρνουά! Ακολουθεί ο προημιτελικός στο Νότιγχαμ και ο ημιτελικός στο Σαν Χοσέ των ΗΠΑ (185β).

Ο προημιτελικός στο Σινσινάτι θα δώσει στη Μαρία άλλους 190 πόντους ενώ στο φινάλε της χρονιάς συμμετέχει και στο Elite Trophy στην Κίνα. Στο 2020 θα την δούμε να παίζει στον ημιτελικό στην Αγία Πετρούπολη και είναι θέμα χρόνου η είσοδος στο top-20.

Οι top-10 νίκες: Στην καριέρα της έχει κερδίσει 8 φορές παίκτριες που είναι στο top-10 και οι 6 νίκες είναι στο διάστημα μετά από την 1η Απριλίου 2019. H Μαρία Σάκκαρη κερδίζει μεγάλες παίκτριες, συγκεντρώνει πόντους αλλά πάνω απ' όλα ανεβάζει στο ζενίθ την ψυχολογία της. Στο Volvo Open νικά το Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης την Κικί Μπέρτενς.

Στη Ρώμη και στον 3ο γύρο Νο5 την Πέτρα Κβίτοβα ενώ στον προημιτελικό στο Σαν Χοσέ πετυχαίνει μια απίστευτη (έχασε το 1ο σετ με 6-1) επί της Ελίνα Σβιτολίνα (Νο7). Στο Σινσινάτι νικά το Νο6 Πέτρα Κβίτοβα και το Νο9 Αρίνα Σαμπαλένκα ενώ στο 2020 στην Αγία Πετρούπολη κερδίζει στον προημιτελικό το Νο5, την Μπελίντα Μπέντσιτς.

Ο προπονητής: Όπως έχει δηλώσει αρκετές φορές η Μαρία Σάκκαρη δεν έφτασε μόνη της στο Νο20 αλλά μαζί με τον προπονητή της. Με τον Βρετανό Τομ Χιλ που είναι γεννημένος το 1995 η Μαρία είναι μαζί από το 2018 αλλά η δουλειά του άρχισε να φαίνεται έντονα το 2019. Είναι αυτός που την οδήγησε σε μεγάλες νίκες δίνοντας στην Ελληνίδα αυτό που ήθελε στα δύσκολα. Είναι μια σχέση που έχει δοκιμαστεί και ο Χιλ είναι ένας ήρεμος και "ψαγμένος" άνθρωπος που βοήθησε την Σάκκαρη να βελτιωθεί σε πολλούς τομείς.

 

Τελευταία Νέα