Σάκκαρη: «Εχουμε μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα»

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Σάκκαρη: «Εχουμε μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα»
H Mαρία Σάκκαρη, η οποία συνέτριψε την Αιγύπτια αντίπαλο της δεν έκρυψε ότι ήταν νευρική μπροστά στο ελληνικό κοινό στο Τατόι Club.

«Στο μονό έπαιξα όσο έπρεπε να παίξω, έκανα ό,τι έπρεπε να κάνω και τίποτα παραπάνω. Αύριο έχουμε μια ακόμα δύσκολη συνάντηση, θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και πιστεύουμε να πάμε καλά», δήλωσε η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια και πρόσθεσε αναφορικά με τον αγώνα του διπλού:

«Είναι η πρώτη φορά που παίξαμε με τη Βαλεντίνη. Τα πάμε καλά με όλα τα κορίτσια, έχουμε μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα και αυτό είναι το πιο σημαντικό, γιατί μετά αυτό βγαίνει και στο γήπεδο. Και εγώ και η Βαλεντίνη είχαμε αρκετό άγχος στα μονά μας. Μετά χαλαρώσαμε λίγο και μπήκαμε κάπως κοιμισμένα στο ματς του διπλού, αλλά ξέραμε ότι ήταν για προπόνηση οπότε ήμασταν πιο χαλαρές κιόλας».

Αφότου ολοκληρώσεις τις υποχρεώσεις της με την εθνική ομάδα η Μαρία Σάκκαρη θα ταξιδέψει σε Κωνσταντινούπολη, Μαδρίτη και Ρώμη, με κύριο στόχο το Roland Garros, το μοναδικό γκραν σλαμ που δεν έχει ακόμα νίκη. «Σίγουρα σκέφτομαι αρκετά το Παρίσι. Ο Τόμας (Γιόχανσον) πιστεύει ότι το χώμα θα είναι η καλύτερή μου επιφάνεια, αν κι εγώ ακόμα διαφωνώ. Εκείνος επιμένει! Θεωρώ ότι κάναμε μια πολύ καλή προετοιμασία στο Μόντε Κάρλο, παίζω καλύτερα από ποτέ στο χώμα, αλλά τώρα θα δείξουν και τα αποτελέσματα».

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου από την πλευρά της, η οποία ξεκίνησε νικηφόρα τις υποχρεώσεις της εθνικής ομάδας είπε: «Ήταν πολύ ωραία ατμόσφαιρα. Το ματς του διπλού ήταν προπόνηση, για να δούμε αν θα υπάρξει πρόβλημα για το μέλλον. Νομίζω ότι τα πήγαμε καλά. Στο μονό είχαμε άγχος, αλλά ευτυχώς τα καταφέραμε. Νομίζω ότι αύριο θα νιώθουμε καλύτερα. Είμαστε έτοιμες. Ο κόσμος ήταν φανταστικός».

Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Τάσος Μπαβέλας, εμφανίστηκε απόλυτα σίγουρος για την άνοδο της ομάδας στην πρώτη κατηγορία: «Το θέμα μας ήταν το άγχος, γιατί και οι δύο είχαν άγχος λόγω του ότι έπαιζαν πρώτη φορά σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση στη χώρα που έχει πάρει δημοσιότητα. Είπα να παίξουν πιο συντηρητικά στα πρώτα γκέιμ, μέχρι να κάνουμε τη διαφορά διότι είναι δεδομένο πως είναι καλύτερες. Δεν έχουμε αντίπαλο και δεν το λέω υπεροπτικά. Είμαστε καλύτεροι, υπερτερούμε σε όλους τους τομείς. Και παίζουμε την έδρα μας. Οπότε δεν θα διαλέξουμε αντίπαλο. Οι άλλοι πρέπει να μας αποφύγουν. Και αυτό θα πω και στις κοπέλες».

Μάλιστα, ο Τάσος Μπαβέλας αποκάλυψε ότι Σάκκαρη/Γραμματικοπούλου θα είναι το δίδυμο που θα αγωνιστεί το Σάββατο, αν η σειρά πάει στο 1-1: «Αν χρειαστεί, που νομίζω ότι δεν θα χρειαστεί, να κριθεί η συνάντηση του Σαββάτου από το διπλό, η Μαρία και η Βαλεντίνη θα είναι έτοιμες. Αν αύριο κριθεί η συνάντηση στα μονά, δεν θα τις χρησιμοποιήσω για να ξεκουραστούν εν όψει του Σαββάτου».

 

Τελευταία Νέα