Ρότζερ και Νόλε συνεχίζουν, όχι όμως και η Μάσα...

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Ρότζερ και Νόλε συνεχίζουν, όχι όμως και η Μάσα...
Ρότζερ και Φέντερερ και Νόβακ Τζόκοβιτς είναι στους «16» του Αυστραλιανού Όπεν, με την Μαρία Σαράποβα να αποχαιρετά τη διοργάνωση...

Ο πεντάκις κάτοχος του θεσμού, Ρότζερ Φέντερερ πέτυχε την 90η νίκη του στη Μελβούρνη επί του Ρισάρ Γκασκέ με 6-2, 7-5, 6-4, χωρίς άγχος.

Ο 36χρονος Ελβετός έχει αναμετρηθεί στο παρελθόν 19 φορές με τον Γάλλο, με τον πρώτο να μετρά πλέον 17 νίκες.

Ο Φέντερερ ο μοναδικός τενίστας που έχει περισσότερες από 90 νίκες σε δύο γκραν σλαμ, έχοντας πετύχει 91 σε Γουίμπλεντον και 90 στο Αυστραλιανό Όπεν. Πρωταθλητής ωστόσο, στη σχετική λίστα παραμένει ο Τζίμι Κόνορς με 98 νίκες.

Αντίπαλος του Ελβετού στον 4ο γύρο θα είναι ο Μάρτον Φούκσοβιτς, ο οποίος απέκλεισε τον Νίκολα Κίκερ με 6-3, 6-3, 6-2.

Φέντερερ και Κίκερς δεν έχουν συναντηθεί σε επίσημο αγώνα, ωστόσο, ο τελευταίος είχε βρεθεί πρόσφατα στην Ελβετία, όπου είχε προετοιμαστεί με τον Φέντερερ.

«Γνωριζόμαστε με τον Μάρτιν λιγάκι, ήρθε στην Ελβετία πέρυσι με τρένο και προπονηθήκαμε μαζί για περισσότερο από μία εβδομάδα. Ήταν εξαιρετικό παιδί και δουλεύει σκληρά και είμαι πραγματικά χαρούμενος για εκείνον.

Έχει κάνει σπουδαία πορεία έως εδώ και αυτά τα παιδιά δουλεύουν τόσο σκληρά όπως εμείς αλλά δεν βλέπουν ποτέ την Rod Laver Arena. Παίζει εξαιρετικά από την baseline, είναι δυνατός και είμαι χαρούμενος που τον ξέρω λιγάκι».

Ο Φέντερερ έκλεψε την παράσταση για έναν ακόμη λόγο, αφού όπως αποκάλυψε ο Αλεξάντερ Ζβέρερφ, ήταν εκείνος που έσπευσε να του πει δύο λόγια παρηγοριάς μετά την ήττα του από τον Χιεον Τσανγκ με 5-7, 7-6(3), 2-6, 6-3, 6-0.

Ο «Βασιλιάς» ρωτήθηκε σχετικά αποκάλυψε: «Του είπα: "Να είσαι υπομονετικός. Μην αγχώνεσαι. Μάθε από τα λάθη σου. Ό,τι έγινε έγινε. Δυστυχώς πρέπει να πιστέψεις στη διαδικασία που ακολουθείς τώρα. Δουλεύεις σκληρά. Κάνεις τα σωστά πράγματα. Ίσως δεν ανταμείβεσαι αυτή τη στιγμή σε επίπεδο γκραν σλαμ, αλλά μείνε ήρεμος και μην θάβεις τον εαυτό σου σε μία τρύπα"».

Σε ότι αφορά στον Νόβακ Τζόκοβιτς απέκλεισε επίσης εύκολα με 6-2, 6-3, 6-3 τον Αλμπερτ Βινιόλας-Ράμος και προκρίθηκε για 11η φορά στον 4ο γύρο του Αυστραλιανού Όπεν.

Ο Σέρβος στοχεύει να βελτιώσει το ρεκόρ του Ρόι Έμερσον κατακτώντας τον 7ο τίτλο του στη Μελβούρνη.

Επόμενο εμπόδιο που θα πρέπει να παρακάμψει είναι αυτό του Τσανγκ, με τον οποίο έχουν συναντηθεί μία φορά πριν από ακριβώς δύο χρόνια, στον πρώτο γύρο του Αυστραλιανού Όπεν.

Tέλος, το ταξίδι για την Μαρία Σαράποβα στην Μελβούρνη, η Ρωσίδα ηττήθηκε από την Αντζελίκ Κέρμπερ με 6-1, 6-3. Η Γερμανίδα πρώην κάτοχος του θεσμού, όπως και η Μάσα, έπιασε τρομερή απόδοση και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στην Ρωσίδα, φτάνοντας στη νίκη σε 64 μόλις λεπτά.

Επόμενη αντίπαλος για την Κέρμπερ είναι η Χσιε Σου Γουέι, Νο 88 στον κόσμο.

 

Τελευταία Νέα