Ο Τιάφο τρελάθηκε και έχασε το παιχνίδι του με ποινή πέναλτι στο Davis Cup

Δημήτρης Ντζάνης
 O Φράνσις Τιάφο στο Davis Cup
Επεισοδιακό φινάλε είχε ο αγώνας του Φράνσις Τιάφο με τον Ολλανδό, Τάλον Γκρίκσπουρ για το Davis Cup στο Σπλιτ.

Η Ολλανδία έκανε την έκπληξη απέναντι στις ΗΠΑ στην τρίτη αγωνιστική και τον όμιλο του Σπλιτ για το Davis Cup, όχι μόνο νίκησε στη μονομαχία, αλλά έφτασε στο 2-0 από τα μονά.

Ο Μπότικ φαν ντε Ζάντσουλπ νικώντας τον Τόμι Πολ με 7-6(2), 6-2 έκανε το 1-0 για την Ολλανδία στη σειρά, για να ακολουθήσει το επεισοδιακό φινάλε στον αγώνα του Τάλον Γκρίκσπουρ απέναντι στον Φράνσις Τιάφο, που έληξε με ποινή πέναλτι σε βάρος του Αμερικανού.

Με το σκορ στο 5-2 υπέρ του Γκρίκσπουρ στο tie break του 3ου σετ, ο κριτής γραμμής φώναξε «out» στο σερβίς του Ολλανδού, όμως μετά την εξέταση του βίντεο, ο διαιτητής έδωσε άσο και πόντο στον Γκρίκσπουρ για το 6-2.

Αυτό προκάλεσε την οργή του Τιάφο. Ο Αμερικανός θεώρησε ότι έπρεπε να επαναληφθεί το σερβίς, αφού η κραυγή του κριτή γραμμής τον ενόχλησε στην επιστροφή, εγκαταλείποντας ουσιαστικά την προσπάθειά του.

Ωστόσο, ο διατητής επέμεινε στην απόφασή του, με τον Τιάφο να χάνει την ψυχραιμία του, σπάζοντας τη ρακέτα του και πετώντας την στην καρέκλα του κριτή.

Αυτό αρκούσε για να δεχθεί μια δεύτερη προειδοποίηση, είχε άλλη μία νωρίτερα στο ματς, που σήμαινε αυτόματα πέναλτι, για τον νικητήριο πόντο στο tie break και στον αγώνα για τον Γκρίκσπουρ.

 

Τελευταία Νέα