Σβιτόλινα: Ζητά τον αποκλεισμό της Ρωσίας και της Λευκορωσίας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Newsroom
H Ελίνα Σβιτολίνα
Η Ελίνα Σβιτόλινα με ανάρτησή της στο twitter ζήτησε να υπάρξει αποκλεισμός των Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024.

Η Ελίνα Σβιτόλινα με ανάρτησή της στα social media ζήτησε να υπάρξει αποκλεισμός των Ρώσων και των Λευκορώσων αθλητών από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι, εξ αιτίας της συνεχιζόμενης εισβολής της Ρωσίας στη χώρα της.

Την ίδια ώρα η εκπρόσωπος της Ολυμπιακής Επιτροπής της Λετονίας ξεκαθάρισε πως η χώρα του δεν θα στείλει δικούς της αθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ η εισβολή στην Ουκρανία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι είναι ανοιχτή να συμπεριλάβει Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές ως ουδέτερους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024.

Η Ουκρανή τενίστρια με τη σειρά της έγραψε στο λογαριασμό της στο twitter: «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι το μεγαλύτερο όνειρο και το απόλυτο προνόμιο για τους αθλητές. Είναι η μεγαλύτερη πλατφόρμα για ένταξη και ποικιλομορφία στον αθλητισμό, τραβώντας την προσοχή του κόσμου.

Έχοντας αυτό στο μυαλό, πρέπει να επιμείνουμε στην απαγόρευση των Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών. Να δείξουμε ότι είμαστε ενωμένοι στις κυρώσεις που επιβλήθηκαν κατά της Ρωσίας και της Λευκορωσίας και ότι υπάρχουν συνέπειες για τις αποτρόπαιες πράξεις των κυβερνήσεών τους.

Η ζωή τους δεν μπορεί να συνεχιστεί κανονικά και ο κόσμος, ούτε ο ρωσικός και ο λευκορωσικός λαός, μπορεί να αγνοούν τις φρικαλεότητες που διαπράττουν στην Ουκρανία.

Ο Βλοντιμίρ Άντροσουκ, ένα από τα ανερχόμενα αστέρια του στίβου δυστυχώς σκοτώθηκε. Ποτέ δεν θα εκπληρώσει τις δυνατότητες των ονείρων του, οπότε γιατί οι Ρώσοι και οι Λευκορώσοι αθλητές έχουν την ευκαιρία τους όταν οι κυβερνήσεις τους κλέβουν την ευκαιρία από αθώους ανθρώπους και αθλητές;».

H σύζυγος του Γκαέλ Μονφίς στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο απλό γυναικών, νικώντας στον αγώνα για την 3η θέση την Έλενα Ριμπάκινα με 2-1 σετ.

 

Τελευταία Νέα