Κύργιος: Εσωσε 5 match point σε τρελό ματς με τον Τιάφο (vids)

Newsroom
Κύργιος: Εσωσε 5 match point σε τρελό ματς με τον Τιάφο (vids)
O Νικ Κύργιος έσβησε 5 match points και έδωσε συνέχεια στη νικηφόρα πορεία του στην Ουάσινγκτον, μπαίνοντας στα ημιτελικά του Citi Open.

Δυο προκρίσεις μέσα σε διάστημα λίγων ωρών πήρε ο Νικ Κύργιος στο τουρνουά της Ουάσινγκτον.

Αφού πρώτα απέκλεισε τον Ράιλι Οπέλκα, λίγες ώρες μετά κλήθηκε να παίξει με τον Φράνσις Τιάφο, σε ένα ματς που εξελίχθηκε σε… σόου. Ο Κύργιος ήταν αυτός που κατάφερε να το πάρει επικρατώντας με 2-1 σετ, αλλά για να φτάσει στη νίκη χρειάστηκε να σβήσει πέντε match point του Αμερικανού (6-7 (5), 7-6 (12), 6-2).

Ολη η δουλειά έγινε στο 2ο σετ όπου ο Κύργιος είχε set point για το 7-5, αλλά ο Τιάφο άντεξε και έστειλε και αυτό το σετ στο tie-break. Εκεί ο Αμερικανός είχε 5 ευκαιρίες να κλείσει το ματς, αλλά ο Κύργιος όχι μόνο άντεξε, αλλά το πήρε με 14-12, οδηγώντας το παιχνίδι σε τρίτο σετ.

Εκεί κυριάρχησε και πήρε την πρόκριση για τον 4ο ημιτελικό του φέτος στο Tour. Αντίπαλός του θα είναι ο Μάικλ Ιμερ που επιβλήθηκε του Κόρντα με 6-2, 5-7, 6-3.

Στον άλλο ημιτελικό θα παίξει ο Αντρέι Ρούμπλεφ (κέρδισε 6-2, 6-3 τον Γουλφ) με τον Γιοσιχίτο Νισιόκα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα