Κασάτκινα - Σάκκαρη 0-2: Άνετη και ωραία στα ημιτελικά στο Βερολίνο

Newsroom
Κασάτκινα - Σάκκαρη 0-2: Άνετη και ωραία στα ημιτελικά στο Βερολίνο
Η Μαρία Σάκκαρη σε 73 λεπτά νίκησε την Ντάρια Κασάτκινα με 6-0, 6-3 και εξασφάλισε θέση στα ημιτελικά του τουρνουά στο Βερολίνο.

Η Μαρία Σάκκαρη απλά ήταν εντυπωσιακή απέναντι στην Ντάρια Κασάτκινα, επικράτησε με 6-0, 6-3 και προκρίθηκε στα ημιτελικά του τουρνουά στο Βερολίνο.

Η πρώτη νίκη της 26χρονης Ελληνίδας επί της Ρωσίδας στο tour ήρθε με τρόπο εμφατικό. Η Σάκκαρη σε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της τα τελευταία χρόνια, δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης απέναντι σε μια δύσκολη αντίπαλο, που βρίσκεται στο Νο12 του κόσμου.

Η Ελβετίδα, Μπελίντα Μπέντσιτς ή η Ρωσίδα, Βερόνικα Κουντερμέτοβα θα είναι η αντίπαλός της στον ημιτελικό του Σαββάτου (18/6), με τη Σάκκαρη να φλερτάρει με τον 3ο τελικό της μέσα στο 2022, μετά την Αγία Πετρούπολη τον Φεβρουάριο (ήττα από την Κοντεβέιτ) και το Indian Wells τον Μάρτιο (ήττα από τη Σβιόντεκ).

Η Μαρία Σάκκαρη πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό στην πρώτο σετ, brek με το... καλημέρα. Με φοβερή διάθεση και το πάθος που χαρακτηρίζει το παιχνίδι της, άρχισε να «πυροβολεί», τα χτυπήματα έβγαιναν, μετά το δεύτερο διαδοχικό break, για το 3-0, οι winners ήταν στο 7-0!

Η Κασάτκινα αδυνατούσε να αντιδράσει και χωρίς να το καταλάβει και πολύ, είδε τη Σάκκαρη να κατακτά το σετ με 6-0 σε 30 λεπτά. Είναι το 2o bagel που πετυχαίνει η Σάκκαρη μέσα στη χρονιά, καθώς είχε πάρει σετ με 6-0 και από την Πέτρα Κβίτοβα στο Indian Wells.

Η Ρωσίδα παίκτρια προσπάθησε να κάνει νέα αρχή στο παιχνίδι, με το 2ο σετ να έχει τρία break στα τρία πρώτα games, τα δύο από τη Σάκκαρη, που με love game στο δικό της σερβίς, προηγήθηκε με 3-1.

Χωρίς να αλλάξει ιδαίτερα ο ρυθμός του αγώνα, η Κασάτκινα έφθασε στο 3-3, περισσότερο στηριζόμενη στα λάθη τής Σάκκαρη, παρά στο δικό της παιχνίδι.

Στο 7ο game, η Σάκκαρη με την 4η ευκαιρία έφθασε σε καθοριστικό breaκ, για το 4-3, απογοητεύοντας εντελώς την Κασάτκινα. Χαρακτηριστική η εικόνα της Ρωσίδας στο 9ο game, υπέπεσε σε δύο διπλά λάθη, με τη Σάκκαρη να τελειώνει το σετ 6-3 και περνά πανηγυρικά στα ημιτελικά του 50αριού τουρνουά στο Βερολίνο.

 

Τελευταία Νέα