Τένις: Η διαδικασία πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024

Newsroom
Τένις: Η διαδικασία πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024
Η ΔΟΕ ανακοίνωσε τον τρόπο που θα προκρίνονται οι αθλητές του τένις στο Παρίσι το 2024.

Συνολικά 172 αθλητές και αθλήτριες θα έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν στο τουρνουά του τένις το 2024 στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οπως ανακοίνωσε η ΔΟΕ, στα πέντε τουρνουά (απλό ανδρών, γυναικών, διπλό ανδρών, γυναικών, μεικτό) κάθε Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή θα μπορεί να έχει έως και 12 αθλητές (6 άνδρες και 6 γυναίκες), αλλά θα εκπροσωπείται από τους τέσσερις καλύτερους βάσει κατάταξης στο απλό (2+2), δύο στο διπλό (4 αθλητές/τριες σύνολο) και μία ομάδα στο μεικτό.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η συμμετοχή σε Davis Cup και Billie Jean King Cup, αλλά θα υπάρχουν εξαιρέσεις σε ειδικές περιπτώσεις. Σημασία θα έχουν και τα ranking καθώς από εκεί θα βγουν οι τελικές συμμετοχές, με το Roland Garros να κρίνει τα τελευταία εισιτήρια (10 Ιουνίου 2024 η ημερομηνία του ranking που θα κλειδώσουν οι θέσεις).

Στο απλό συμμετέχουν 64 άνδρες και 64 γυναίκες. Οι 56 θα κριθούν από την παγκόσμια κατάταξη. Μία θέση έχει δεδομένα η Γαλλία ως διοργανώτρια, αλλά αν έχει ήδη αθλητή και αθλήτρια από το ranking δεν παίρνει επιπλέον θέση. Οι άλλες 6 θέσεις θα δοθούν από την ITF.Η παγκόσμια ομοσπονδία θα την δώσει στους νικητές ή τους φιναλίστ στους ηπειρωτικούς αγώνες που θα γίνουν για την ολυμπιακή πρόκριση.

Άλλες δύο θέσεις θα δοθούν από την ΔΟΕ σε νικητή grand slam ή Ολυμπιακών Αγώνων, εφ’ όσον δεν είναι στη λίστα πρόκρισης ήδη.

Στο διπλό οι 32 ομάδες θα προκύψουν από το top10 της κατάταξης, υπό την προϋπόθεση ο παρτενέρ να είναι από την ίδια χώρα και να είναι στο Top300 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ιδια διαδικασία και στο μεικτό όπου θα συμμετέχουν 16 ζευγάρια.

 

Τελευταία Νέα