Τσιτσιπας - Ντζέρε 2-0: 200αρης Στέφανος στο Ακαπούλκο (vids)

Κώστας Ευθυμιάδης
Τσιτσιπας - Ντζέρε 2-0: 200αρης Στέφανος στο Ακαπούλκο (vids)
Με δύο κερδισμένα τάι μπρέικ ο Στέφανος Τσιτσιπάς πέρασε στους «16» του Ακαπούλκο.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς τα βρήκε σκούρα, αλλά ξεπέρασε το εμπόδιο του Λάζλο Ντζέρε στο Ακαπούλκο και είναι στους «16».

Επικράτησε με 2-0 σετ (7-6 (7), 7-6 (4)) μετά από 2 ώρες αγώνα και 13 λεπτά και στον επόμενο γύρο θα παίξει με έναν εκ των Σονέγκο και Γουλφ.

Στο πρώτο σετ ο Τσιτσιπάς έσωσε συνολικά τρία set point του αντιπάλου του (άλλα τόσα έσωσε ο Ντζέρε) για να το πάρει τελικά αφού γλίτωσε στο 5-4 με break και στο tie break από το 7-6 του Σέρβου.

Στο δεύτερο βρήκε break με το «καλημέρα», αλλά στο σερβίς του για να κλείσει το ματς δέχτηκε με την σειρά του break. Τελικά στο tie break έφτασε στην πρόκριση και μαζί τις 200 νίκες καριέρας στο Tour.

Tie break θρίλερ, κατέληξε στον Τσιτσιπά

Με εξαιρετικό σερβίς ο Τσιτσιπάς έκανε το 1-0 με love service game. Με άσο ο Ντζέρε πήρε με τη σειρά του love service game, ωστόσο ο Στέφανος και στο επόμενο game δεν έχασε πόντο χάρη στο σερβίς του, για να πάρει προβάδισμα 2-1.

Οι δύο παίκτες κράτησαν εύκολα το σερβίς τους, με τον Ντζέρε στο 3-3 να φτάνει στο break point και να το κάνει με λάθος του Στέφανου. Στον πόντο που έκρινε το game o Στέφανος πήγε να κάνει τσάλεντζ σε ένα χτύπημα του αντιπάλου του, αλλά δίστασε και κακώς καθώς η μπάλα ήταν έξω όπως φάνηκε στο ριπλέι.

Ο Ντζέρε σέρβιρε με προβάδισμα 4-3, με τον Στέφανο να σπαταλά διπλή ευκαιρία για break και από χαμένη επιστροφή του να μένει πίσω στο σκορ με 5-3. Ο Τσιτσιπάς βρέθηκε να χάνει με 0-30 το επόμενο game αλλά κατάφερε με 4 καλά σερβίς να αναγκάσει σε χαμένες επιστροφές τον αντίπαλό του (έπαιξε ρόλο και το αεράκι που είχε κόντρα εκείνη τη στιγμή) για να μειώσει σε 5-4.

Ο Σέρβος στη συνέχεια σέρβιρε για το σετ και έφτασε σε set point, αλλά ο Τσιτσιπάς με τρομερές άμυνες στα χτυπήματά του, έμεινε ζωντανός και έκανε τελικά break από αβίαστο λάθος του Ντζέρε!

Στη συνέχεια το Νο4 του κόσμου πήρε προβάδισμα βελτιώνοντας το σερβίς του και με την βοήθεια των αβίαστων λαθών του αντιπάλου του που πήγε στη συνέχεια να σερβίρει για να μείνει στο σετ. Και το έκανε με love service game και δύο άσους για να στείλει το σετ στο tie break.

Εκεί ένα γρήγορο mini break του Σέρβου, του έδωσε προβάδισμα 3-0. Πήρε πίσω όμως το break του αντιπάλου του ο Τσιτσιπάς και ισοφάρισε σε 3-3. Πέρασε μπροστά με το καλό του σερβίς 5-4 και βρήκε διπλό σετ πόιντ στο 6-4. Ομως ήταν η σειρά του Ντζέρε να σώσει και τα δύο set point ισοφαρίζοντας σε 6-6. Ο Σέρβος είχε με τη σειρά του σετ πόιντ και το έχασε, με τον Στέφανο να εκμεταλλεύεται τα αβίαστα λάθη του αντιπάλου του και να παίρνει τελικά το tie break με 9-7 και να κάνει το 1-0.

Νέο tie break

Με break σε ένα γκέιμ που κράτησε 10 λεπτά, ξεκίνησε το δεύτερο σετ ο Τσιτσιπάς. Το 2-0 ήρθε εύκολα με love service game από τα λάθη του αντιπάλου του και είχε τρεις ευκαιρίες για ένα ακόμη break, ωστόσο ο Σέρβος άντεξε και μείωσε σε 2-1, τελειώνοντας το game με ένα ωραίο βολέ.

Με ένα love service game o Τσιτσιπάς κράτησε το πλεονέκτημα του break κάνοντας το 3-1, με τον αντίπαλό του να μειώνει 3-2 με άσο. Το 4-2 ήρθε με ένα μεγάλο σερβίς από τον Ελληνα άσο, που έχασε δύο χτυπήματα με το φόρχαντ στη συνέχεια, για να δώσει την ευκαιρία στον Σέρβο να μειώσει σε 4-3.

Με love service game ήρθε το 5-3 για τον Στέφανο, αλλά με τον ίδιο τρόπο ο Ντζέρε μείωσε σε 5-4.

Ο Τσιτσιπάς σέρβιρε για το ματς αλλά έκανε αβίαστα λάθη και ο Ντζέρε ισοφάρισε σε 5-5, για να κρατήσει εύκολα το σερβίς του στη συνέχεια και να πάρει προβάδισμα 6-5. Τελικά και αυτό το σετ οδηγήθηκε στο tie break.

Εκεί ο Στέφανος βρήκε πρώτος mini break και προηγήθηκε 3-1 και στη συνέχεια με 5-2. Διπλό λάθος του Σέρβου έφερε 4 match point για τον Τσιτσιπά που τελειώσε το ματς με καλό σερβίς και λάθος άμυνα του Σέρβου.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα