Μόγια, Φερέρο, Ιβάνοβιτς και Πενέτα υποψήφιοι για το Hall of Fame

Κώστας Ευθυμιάδης
Μόγια, Φερέρο, Ιβάνοβιτς και Πενέτα υποψήφιοι για το Hall of Fame
Εξι συνολικά τενίστες ανακοινώθηκαν ως υποψήφιοι για την «τάξη του 2022» στο Hall of Fame του τένις.

Η Ανα Ιβάνοβιτς, η Φλάβια Πενέτα ο Κάρλος Μόγια και ο Χουάν Κάρλος Φερέρο, είναι οι επικεφαλής της λίστας των έξι υποψηφίων για την ένταξη στο Hall of Fame του τένις.

Η τετράδα αυτή ανακοινώθηκε ως υποψήφια για την κατηγορία της «Τάξης του 2022» μαζί με τις πρώην παίκτριες του διπλού, Κάρα Μπλακ (Ζιμπάμπουε) και Λίσα Ρέιμοντ (ΗΠΑ).

Η Ιβάνοβιτς στην καριέρα της κατέκτησε 15 τίτλους, μεταξύ των οποίων και το Roland Garros του 2008.

Η Πενέτα σήκωσε το τρόπαιο του US Open το 2015, κερδίζοντας επιπλέον 10 τίτλους στο απλό γυναικών, φτάνοντας μέχρι το Νο6 του κόσμου.

Ο Μόγια, ο οποίος πρόσφατα ήρθε στην Ελλάδα και μίλησε στο Gazzetta, έχει στην κατοχή του το Roland Garros του 1998, μεταξύ των 20 τίτλων καριέρας του, ενώ είχε ανέβει μέχρι και το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης. Επίσης, ήταν μέλος της εθνικής ομάδας της Ισπανίας η οποία κατέκτησε το Davis Cup του 2004.

Ο Φερέρο τέλος, το 2003 είχε πανηγυρίσει τον μοναδικό του τίτλο Grand Slam της καριέρας του, με το Roland Garros, ένα χρόνο μετά την ήττα στον τελικό της ίδιας διοργάνωσης.

Η «Τάξη του 2022», που καθορίζεται μετά από συνδυασμό ψήφων των φιλάθλων, δημοσιογράφων, ιστορικών και νυν μελών του Hall of Fame, θα ανακοινωθεί στις αρχές του επόμενου έτους.

 

Τελευταία Νέα