Η ΑΕΚ ίδρυσε τμήμα συγχρονισμένης κολύμβησης

Η ΑΕΚ ίδρυσε τμήμα συγχρονισμένης κολύμβησης

bet365

Ένα ακόμη άθλημα πρόσθεσε η Ερασιτεχνική ΑΕΚ στην «οικογένειά» της, την συγχρονισμένη κολύμβηση.

«Μεγαλώνει» κι άλλο η Ερασιτεχνική ΑΕΚ καθώς πρόσθεσε ένα ακόμη ολυμπιακό άθλημα στην «οικογένειά» της.

Πρόκειται για την συγχρονισμένη κολύμβηση, ένα άθλημα στο οποίο θα έχουμε εκπροσώπηση στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο με το ντουέτο (Πλατανιώτη-Παπάζογλου), αλλά και το ομαδικό.

Επικεφαλής προπονήτριες θα είναι οι Ελένη Γεωργίου και Δέσποινα Θεοδωρίδου.

Η Ελένη Γεωργίου γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα και ξεκίνησε τα πρώτα της βήματα στη συγχρονισμένη κολύμβηση το 1992. Από το 1998 έγινε μέλος της Εθνικής ομάδας συγχρονισμένης κολύμβησης και συμμετείχε σε πολλά Παγκόσμια και Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα μέχρι το 2010. Κορυφαία επιτυχία στην καριέρα της ήταν η 8η θέση στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας το 2004 και η 3η Πανευρωπαϊκή θέση στη Μαδρίτη το 2004. Από το 2006 ασχολείται με την προπονητική.

Η Δέσποινα Θεοδωρίδου γεννήθηκε στις Σέρρες όπου ξεκίνησε συγχρονισμένη κολύμβηση το 1987. Από το 1989 που δημιουργήθηκε η πρώτη εθνική ομάδα στο άθλημα ήταν βασικό μέλος της μέχρι και το 2000, με κορυφαία στιγμή την συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς αγώνες του Σίδνεϊ στο αγώνισμα του ντουέτου. Συμμετείχε σε τελικούς Παγκόσμιων και Πανευρωπαϊκών πρωταθλημάτων από το ξεκίνημα της συγχρονισμένης κολύμβησης στην Ελλάδα με κορυφαία της διάκριση την 4η πανευρωπαϊκή στην Φιλανδία το 2000.

Σε κοινή τους δήλωση, οι δύο προπονήτριες δήλωσαν:

«Είναι μεγάλης τιμή να είμαστε μέλη της μεγάλης οικογένειας της ΑΕΚ, και αισθανόμαστε πλήρως την ευθύνη της δημιουργίας αυτού του τμήματος για πρώτη φορά στην ιστορία της ΑΕΚ. Έχουμε την εμπειρία και τη γνώση ώστε να δημιουργήσουμε μια εξαιρετική ακαδημία συγχρονισμένης και καλλιτεχνικής κολύμβησης στην ΑΕΚ και με σταθερότητα να φέρουμε επιτυχίες στο σύλλογο. Ευχαριστούμε πολύ τον Πρόεδρο της ΑΕΚ, κ. Αλέξη Αλεξίου τα μέλη του ΔΣ καθώς και τους διοικητικούς υπεύθυνους του τμήματος υγρού στίβου, κ.κ. Γιώργο Κιρμίζογλου και Πάνο Μιχαλόπουλο, για αυτή την ευκαιρία και την εμπιστοσύνη την οποία μας έδωσαν».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα