Το «Μπερναμπέου» χειροκροτεί τους θρύλους... (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Το «Μπερναμπέου» χειροκροτεί τους θρύλους... (vids)

bet365

Το gazzetta.gr θυμάται τις στιγμές που το κοινό της Ρεάλ Μαδρίτης έχει διδάξει αθλητική παιδεία και αποθέωσε τους θρύλους των... αντίπαλων ομάδων στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», όπως ακριβώς έγινε και με τον Φρανσέσκο Τότι στο τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του στο Τσάμπιονς Λιγκ...

Το κοινό της Ρεάλ Μαδρίτης, μπορεί να ... έχει τα δικά του θέματα με τους ποδοσφαιριστές της ομάδας και να έχουν έρθει σε κόντρα με ανθρώπους που έχουν τιμήσει τη φανέλα του συλλόγου, όμως, ξέρουν να χειροκροτούν τον αντίπαλο και ν' αναγνωρίζουν την προσπάθεια.

Το έκαναν το βράδυ της 8ης Μαρτίου 2016 στο τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του Φρανσέσκο Τότι στο Τσάμπιονς Λιγκ, με standing ovation τη στιγμή της εισόδου του στον αγωνιστικό χώρο, για την τελευταία του εμφάνιση στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, με τη Ρόμα να μένει εκτός συνέχειας του θεσμού με το συνολικό 4-0 (2-0 εντός κι εκτός έδρας) από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο κόσμος στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» χειροκρότησε όρθιος και οι Μαρσέλο και Κασεμίρο τον υποδέχθηκαν μ' ένα χαμόγελο και μια γρήγορη χειραψία βλέποντάς τον να τρέχει στο χορτάρι.

Αντίστοιχης... ομορφιάς και αθλητικού πνεύματος, ήταν και η βραδιά της 23ης Οκτωβρίου του 2013, όταν ο Αντρέα Πίρλο, έχοντας ολοκληρώσει 60 λεπτά συμμετοχής στην ήττα (2-1) της Γιουβέντους από τη Ρεάλ Μαδρίτης στο «Μπερναμπέου», για τη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, τη σεζόν 2013-2014, καταχειροκροτήθηκε από το κοινό.

Στην προτελευταία του χρονιά στην ομάδα του Τορίνο, ο Ιταλός «μαέστρος» πατούσε για τελευταία φορά στην καριέρα του τον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Ρεάλ Μαδρίτης και αυτό, σε συνδυασμό με τη γενικότερη προσφορά του στο άθλημα, ήταν αρκετό για τον κόσμο της «βασίλισσας» ώστε να τον αποθεώσει στην έξοδό του από το παιχνίδι.


Real Madrid - Juventus 58' Ovación Pirlo από realmadridplay

Κάτι ανάλογο, αλλά έχοντας γίνει αλλαγή σε παιχνίδι της σεζόν 2008-2009, έχοντας προηγουμένως στείλει δύο φορές τη μπάλα στα δίχτυα του Ικέρ Κασίγιας!

Ο «Μεγαλέξανδρος» της Γιουβέντους, εξασφάλισε για την ομάδα του την πρόκριση στους «16» και μαθηματικά, ανεβάζοντας τη «Γηραιά Κυρία» στην κορυφή του γκρουπ που συμμετείχε εκείνη την αγωνιστική περίοδο μαζί με τη Ρεάλ Μαδρίτης και τις Ζενίτ και Μπάτε Μπορίσοφ.

Ένα αριστερό φαλτσαριστό σουτ και μια αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ ήταν τα γκολ με τα οποία διαμορφώθηκε το αποτέλεσμα της αναμέτρησης στην ισπανική πρωτεύουσα και η Γιουβέντους έφτασε στη μεγάλη νίκη.

Ο κόσμος της Ρεάλ, όσο κι αν είχε εξοργιστεί από την ομάδα του, πίσω στο 2005, σε παιχνίδι με τη Μπαρτσελόνα όπου ο Ροναλντίνιο έκανε... παπάδες και παρέδωσε πραγματικά μαθήματα ποδοσφαίρου στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», με τους «μπλαουγκράνα» να παίρνουν νίκη με σκορ 3-0.

Το τελευταίο γκολ των Καταλανών, με τον Βραζιλιάνο να διαλύει την άμυνα των «μερένχες» και με ωραίο πλασέ να νικάει τον Κασίγιας για να διαμορφώσει το αποτέλεσμα του αγώνα και να δει και ορισμένους φίλους της Ρεάλ να έχουν σηκωθεί από τις θέσεις τους και να τον χειροκροτούν.

Χειροκρότημα αντιπάλου. Σε «αιώνιο» ντέρμπι. Από αυτά που μέχρι και οι ποδοσφαιριστές έχουν τέτοια ένταση που βάζουν πάνω απ' όλα το χρώμα και το έμβλημα της φανέλας. Σε τέτοιο ματς, οι αντίπαλοι οπαδοί αναγνώρισαν τον νικητή...

Γυρνώντας αρκετά πιο πίσω το χρόνο, βρίσκουμε φυσικά και την πολύ όμορφη ενέργεια του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, όταν το 1983 αγωνιζόταν με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα και είχε σκοράρει απέναντι στη Ρεάλ μέσα στο «σπίτι» της.

Σ' εκείνο το παιχνίδι (για το Κύπελλο Ισπανίας), ο Αργεντινός θρύλος είχε την ψυχραιμία και την ικανότητα να περάσει τους Αγουστίν και Χουάν Χοσέ με ιδιαίτερη ευκολία, «ξαπλώνοντας» τον αμυντικό πάνω στη γραμμή για να πλασάρει σε κενή εστία και να εντυπωσιάσει μέχρι και τους οπαδούς των «μερένχες», όπως φαίνεται και τη στιγμή των πανηγυρισμών στο βίντεο...

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα