Ποιος είναι ο Ούγκο Αλμέιδα (vids)

Gazzetta team
Ο Ούγκο Αλμέιδα εξετάζεται από τον Ολυμπιακό για την κορυφή της επίθεσης και το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τον Πορτογάλο άσο.

Μπορεί ο Φινμπόγκασον να παραμένει στην κορυφή της λίστας του Μίτσελ με τους επιθετικούς, ωστόσο στο λιμάνι παρακολουθούν κι άλλες περιπτώσεις. Μία από αυτές που εξετάζονται στον Ολυμπιακό είναι αυτή του Αλμέιδα.

Ο γεννημένος στις 23 Μαΐου του 1984 ξεκίνησε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα από τη Ναβάλ την τριετία 1997-2000 μέχρι να τον ανακαλύψει η Πόρτο και να τον εντάξει στις ακαδημίες της. Το 2002 έκανε το ντεμπούτο του στην δεύτερη ομάδα των «δράκων» και σε 25 συνολικά αγώνες πέτυχε 21 γκολ.

Στο μεταξύ το 2003 είχε παραχωρηθεί δανεικός στην Λεϊρία προκειμένου να πάρει παιχνίδια στα πόδια του. Εκεί έπαιξε σε 13 ματς και σημείωσε 3 τέρματα. Εκείνη τη σεζόν ο Ζοσέ Μουρίνιο τον ανέβασε στην πρώτη ομάδα της Πόρτο, ενώ μάλλον σε εκείνον οφειλόταν ο δανεισμός του στην Λεϊρία, αφού ο Πορτογάλος προπονητής καθόταν στον πάγκο της πριν την θητεία του στους «δράκους».

Το 2004 ο Αλμέιδα μετακομίζει και πάλι με τη μορφή δανεισμού στην Λεϊρία, καθώς ήταν αδύνατο να βρει θέση στην ενδεκάδα έχοντας μπροστά του παίκτες όπως οι Ντερλέι, Γιανακάουσκας, Μακ Κάρθι, Μοράες και Μασιέλ. Ήταν η ομάδα που έφτασε στην κατάκτηση του Champions League ενώ την προηγούμενη σεζόν είχε κερδίσει το Κύπελλο UEFA.

Την επόμενη χρονιά (2005) ο υψηλόσωμος επιθετικός θα δοθεί και πάλι δανεικός στην Μποαβίστα. Οι επιδόσεις του θα είναι πάνω κάτω αντίστοιχες με εκείνες στην Λεϊρία, αφού θα αγωνιστεί σε 14 ματς και θα πετύχει 3 γκολ. Την σεζόν 2006/07 θα κάνει το μεγάλο άλμα και θα παραχωρηθεί δανεικός στην Βέρντερ Βρέμης.

Στη Γερμανία, ο Πορτογάλος επιθετικός θα βρει την ποδοσφαιρική του γαλήνη. Θα παίξει σε 28 ματς και θα σημειώσει 5 γκολ. Παρά την αποχώρηση του Μουρίνιο, ο Αλμέιδα δεν θα καταφέρει να βρει θέση στο ρόστερ της Πόρτο και έτσι τον Αύγουστο του 2007 θα μετακομίσει μόνιμα στη Βρέμη αντί του ποσού των 4 εκατομμυρίων ευρώ.

Μετά την φυγή του Μίροσλαβ Κλόζε από την Βέρντερ, ο Αλμέιδα θα πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής και θα κλείσει τη σεζόν 2007/08 με 16 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Μάλιστα, θα βοηθήσει την ομάδα του να τερματίσει στην δεύτερη θέση πίσω από την Μπάγερν Μονάχου. Στη Βέρντερ θα παραμείνει μέχρι στα Χριστούγεννα του 2010 και θα σημειώσει 36 τέρματα σε 89 αγώνες.

Θα ακολουθήσει η πρόταση της Μπεσίκτας, την οποία και θα αποδεχθεί, κλείνοντας το κεφάλαιο Βέρντερ και Γερμανία. Με την Μπεσίκτας συνολικά έχει παίξει σε 88 ματς και έχει σκοράρει 37 φορές. Είναι διεθνής από το 2004 με την εθνική Πορτογαλίας, μετράει 52 συμμετοχές και έχει πετύχει 17 γκολ.

Δείτε τα στατιστικά του μέσα από infographic