Μάρκους Ράσφορντ: Σε 3 μέρες, ιστορία για πολλά χρόνια...

Μάρκους Ράσφορντ: Σε 3 μέρες, ιστορία για πολλά χρόνια...

Κώστας Ζάλιαρης
Μάρκους Ράσφορντ: Σε 3 μέρες, ιστορία για πολλά χρόνια...

bet365

Το gazzetta.gr γράφει για τον Μάρκους Ράσφορντ που μπήκε φορτσάτος στην ποδοσφαιρική μας καθημερινότητα, τη σημασία των γκολ που πέτυχε στο ντέρμπι με την Άρσεναλ και τα στοιχεία που δείχνουν το... ποιόν του ως φορ περιοχής.

Έπειτα από το παιχνίδι με τη Μίντιλαντ, την περασμένη Πέμπτη, όπου τον είδαμε ... στα ξαφνικά να παίρνει τη θέση του Μαρσιάλ που τραυματίστηκε στο ζέσταμα της ρεβάνς με τους Δανούς για το Γιουρόπα Λιγκ, το μομέντουμ (και πολύ περισσότερη η ανάγκη λόγω των απουσιών) δεν θα μπορούσε να τον αφήσει εκτός πλάνων του Φαν Χάαλ για το ντέρμπι με την Άρσεναλ.

Η πίεση που είχε ασκηθεί στους «κανονιέρηδες» για την... κατά πολλούς μεγαλύτερη ευκαιρία των τελευταίων ετών για τους Λονδρέζους ώστε να πάρουν νίκη στο «Ολντ Τράφορντ» και να μη χάσουν έδαφος στη διεκδίκηση του τίτλου, «λύγισε» τους παίκτες του Βενγκέρ που εμφανίστηκαν πολύ κατώτεροι των απαιτήσεων του παιχνιδιού και του στόχου της ομάδας τους.

Αντίθετα, ο Ράσφορντ έδειξε ότι δεν ... χαμπαριάζει από πίεση. Δεν άφησε να τον καταβάλει ούτε στο ευρωπαϊκό παιχνίδι, όπου ήταν εκείνος που ολοκλήρωσε την ανατροπή κι έγραψε και το 3-1 που ήταν πλέον σκορ πρόκρισης για τη Γιουνάιτεντ σε μια βραδιά που είχε ξεκινήσει πολύ άσχημα και μέχρι την ανάπαυλα του αγώνα εξελισσόταν το ίδιο αρνητικά.

Ο μικρός, που μέχρι να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες αγωνιστικής δράσης στο ανώτατο, πλέον, επίπεδο, φρόντισε από το δεύτερο ημίχρονο του ματς με τη Μίντιλαντ ν' αρχίσει να πατάει περιοχή, έχοντας κινηθεί περισσότερο σαν περιφερειακός φορ κι έχοντας λάβει νέες εντολές από τον Φαν Χάαλ που δεν τον ήθελε στα «φτερά», με αποτέλεσμα κόντρα στην Άρσεναλ να βρεθεί στην «καρδιά» της αντίπαλης άμυνας και να μη συγχωρήσει στις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν.

Με ποσοστό 82% των ψήφων (έναντι 10% στον Βαρέλα και 8% στον Ερέρα), ο Μάρκους Ράσφορντ αναδείχθηκε MVP στο ντεμπούτο του στην Πρέμιερ Λιγκ με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σε ντέρμπι απέναντι στους «κανονιέρηδες», έχοντας πετύχει δύο γκολ, για να γίνει ο κατά σειρά 14ος στην ιστορία των «κόκκινων διαβόλων» που στην πρώτη του εμφάνιση στο κορυφαίο πρωτάθλημα βρίσκει δίχτυα.

Μάλιστα, σε ηλικία μόλις 18 ετών και 120 ημερών, κατάφερε να σκοράρει δύο φορές σε ένα παιχνίδι στο πρωτάθλημα, όπως ακριβώς το είχε κάνει και ο Γουέιν Ρούνεϊ, με τη φανέλα της Έβερτον! Ο νυν αρχηγός της Γιουνάιτεντ, είχε καταφέρει να πετύχει δύο γκολ ακριβώς στην ίδια ηλικία με το... εν έτει 2016 αστέρι της ομάδας, σε ισοπαλία (3-3) των «ζαχαρωτών» με τη Σαουθάμπτον, τον Φεβρουάριο του 2004.

Βέβαια, ο νεότερος σκόρερ των «κόκκινων διαβόλων» στην Πρέμιερ Λιγκ είναι ο Φεντερίκο Μακέντα (17 ετών και 227 ημερών), δεύτερος έρχεται ο Ντάνι Γουέλμπεκ που είχε κουνήσει τ' αντίπαλα δίχτυα σε ηλικία 17 ετών και 354 ημερών, για να έρθει στη συνέχεια ο Ράσφορντ, που όμως είναι ο πρώτος, σε ό,τι αφορά τον νεότερο σκόρερ του συλλόγου του Μάντσεστερ για περισσότερα από ένα τέρματα σε ένα παιχνίδι.

Μετά από τον 18χρονο επιθετικό, δύο γκολ είχε πετύχει ο Ρούνεϊ σε ηλικία 19 ετών και 21 ημερών, ο Ράιαν Γκιγκς σε ηλικία 19 ετών και 83 ημερών, ενώ και ο Κριστιάνο Ρονάλντο το είχε καταφέρει όντας 19 ετών και 362 ημερών. «Ήταν ακόμα καλύτερος από το παιχνίδι με τη Μίντιλαντ και έδειξε την ποιότητά του» είπε μετά το ντέρμπι με την Άρσεναλ ο Λουίς Φαν Χάαλ, με τον Αρσέν Βενγκέρ να την ... παθαίνει από τον ποδοσφαιριστή για τον οποίο υποστήριξε ότι δεν γνώριζε απολύτως τίποτα μέχρι το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, όταν και τον είδε ν' αγωνίζεται στο Γιουρόπα Λιγκ. «Η εξυπνάδα του στο χορτάρι και ο τρόπος με τον οποίο ήξερε να εκμεταλλευτεί το σωστό χρονικό σημείο στις ευκαιρίες που δημιούργησε η ομάδα του, το έκαναν εντυπωσιακό...» είπε ο Αλσατός για τον Μάρκους Ράσφορντ.

Κοιτάζοντας προσεκτικά τα γκολ που πέτυχε, τόσο τα δύο απέναντι στη Μίντιλαντ, όσο και τα δύο στο ντέρμπι με τους «κανονιέρηδες», γίνεται αντιληπτό πως το παιδί... φαίνεται να «μυρίζει» το γκολ. Με κινήσεις μέσα στην περιοχή, βρίσκεται ακριβώς εκεί που πρέπει για να υποδεχθεί τη μπάλα και να μη χαθεί η ευκαιρία. Από γύρισμα του Μάτα αρχικά στα όρια της μικρής περιοχής των Δανών με πλασέ κι έπειτα από γύρισμα του Βαρέλα, έχοντας δει τον κενό χώρο στο δεύτερο δοκάρι, ο 18χρονος φορ σκόραρε δις με τους Δανούς, τελειώνοντας σωστά τις φάσεις οι οποίες ήθελαν... «διάβασμα».

Στο ματς με την Άρσεναλ, ξανά βρέθηκε εκεί ακριβώς που έπρεπε σε δύο γεμίσματα που έγιναν στα καρέ του Πετρ Τσεχ. Αρχικά από σέντρα του Βαρέλα και κόντρα στον Γκάμπριελ, ο Ράσφορντ με δεξί σουτ άνοιξε το σκορ, για να παρακολουθεί εν συνεχεία τη φάση στην οποία σκόραρε για δεύτερη φορά, παραμένοντας ανάμεσα στους αμυντικούς των Λονδρέζων με μικρά βήματα, μέχρι να σηκωθεί για την κεφαλιά ανενόχλητος, εκμεταλλευόμενος και τα παιδιά λάθη στα μετόπισθεν του αντιπάλου.

Ακόμα και στη φάση από την οποία μοιράζει την ασίστ στον Ερέρα, που σκόραρε χάρη και στον Κοσιελνί, στο στήθος του οποίου βρήκε η μπάλα για ν΄αλλάξει πορεία και να καταλήξει στα δίχτυα, ο νεαρός Άγγλος έτρεξε, βρέθηκε στην περιοχή, έδειξε ψυχραιμία για να διατηρήσει τον έλεγχο της μπάλας, να την προστατεύσει με το σώμα και βλέποντας τον επερχόμενο συμπαίκτη του, να του «στρώσει» για να γίνει το σουτ.

Τα δυο γκολ στις πρώτες του εμφανίσεις στην Πρέμιερ Λιγκ και το Γιουρόπα Λιγκ, ναι μεν γράφουν μια λαμπερή ιστορία με τ' όνομά του, αλλά ο Ράσφορντ οφείλει να δείξει αν μπορεί να έχει συνέχεια και διάρκεια για τα επόμενα χρόνια...

Αυτό, διότι γκολ στο ντεμπούτο τους με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχουν πετύχει παίκτες όπως οι Γκιγκς, Σκόουλς και Φαν Νίστελροϊ, αλλά και παίκτες όπως οι Γκάμπριελ Χάιντσε, Τζουσέπε Ρόσι Φεντερίκο Μακέντα (και τι γκολ, στο φινάλε ενός αγώνα με την Άστον Βίλα...) και... Άλεξ Μπίτνερ.

Όπως αναρωτιούνται, λοιπόν, οι Άγγλοι, ο Μάρκους Ράσφορντ θα είναι «hit or miss?»...

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα