Αυτός είναι ο Κάρλος Εντουάρντο που θέλει ο Ολυμπιακός (vids&pics)

Παναγιώτης Δαλαταριώφ
Βραζιλία, Εστορίλ, Πόρτο, Γαλλία και τώρα στην Αλ Χιλάλ του Γιώργου Δώνη. Το ταξίδι του Κάρλος Εντουάρντο από τη Λατινική Αμερική στην Ευρώπη και από εκεί στη Σαουδική Αραβία! Το gazzetta.gr σάς παρουσιάζει την πορεία του 26χρονου μέσου, που ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό.

Κάρλος Εντουάρντο ντε Ολιβέιρα Άλβες: Το όνομα που ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό σύμφωνα με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε το gazzetta.gr.

Ο Βραζιλιάνος μέσος που αγωνίζεται τώρα στην Αλ Χιλάλ του Γιώργου Δώνη και ξεκίνησε την καριέρα του στην Ευρώπη μέσω της Εστορίλ του Μάρκο Σίλβα, φέρεται να ενδιαφέρει τους «ερυθρόλευκους».

Ο 26χρονος άσος γεννήθηκε στο Ριμπεϊράο Πρέτο του Σάο Πάουλο, μια περιοχή με κάτι παραπάνω από μισό εκατομμύριο πληθυσμό.

Ο ίδιος κατάλαβε από πολύ μικρός ότι θα γίνει ποδοσφαιριστής. Ξεκίνησε να κάνει τα πρώτα του βήματα στην Σάο Μπέντο, μετά πήγε στην Ντεσπορτίβο Μπραζίλ και επέστρεψε δανεικός στην Σάο Μπέτο.

Ωστόσο, η Ντεσπορτίβο ήταν η ομάδα που υπέγραψε το 2009 το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο. Ποτέ δεν έπαιξε εκεί. Ιτουάνο, Φλουμινένσε και Γκρέμιο Προυδέντε οι ομάδες που ξεκίνησε, ως δανεικός, να «χτίζει» το όνομά του.

To... ευρωπαϊκό διαβατήριο

Το 2011 η Εστορίλ αποτελεί το «διαβατήριό» του για να έρθει στην Ευρώπη. Ο Βίνσιους Εουτρόπιο ήταν τότε τεχνικός της ομάδας. Τη σεζόν 2011-2012, που τον διαδέχτηκε ο Μάρκο Σίλβα στην ομάδα, ο Κάρλος Εντουάρντο αγωνίστηκε στην ήττα κόντρα στην Πεναφιέλ.

Η χρονιά - σταθμός για την ομάδα, ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο για τον Βραζιλιάνο, όπου σε 30 συμμετοχές είχε τρία γκολ.

Εμεινε στην ομάδα και την επόμενη χρονιά και μετά ήρθε στο δρόμο του η Πόρτο. Εχοντας αποκτήσει ευρωπαϊκή παιδεία, ο Εντουάρντο είναι ένα 10άρι (με το νούμερο 3 στην πλάτη).

Η Vistabet σου επιστρέφει το ποντάρισμά σου αν καταλογιστεί πέναλτι στο ματς της Μπόρνμουθ με τη Γουέστ Χαμ.

Πάνω του στηρίζεται σήμερα Αλ Χιλάλ του Γιώργου Δώνη. Από τα πόδια και τα γκολ του Βραζιλιάνου θα εξαρτηθεί εν πολλοίς το πρωτάθλημα και το ασιατικό Champions League.

Με τους «δράκους» σε 40 ματς σκοράρει 6 γκολ και μοιράζει 5 ασίστ, δείχνοντας ότι το δίχτυ ξέρει να το κουνάει όχι μόνο στο αγαπημένο του χόμπι, το ψάρεμα.

Από «δράκος» στη Νις και μετά... Άραβας!

Πέρυσι δόθηκε δανεικός στη Νις. Στο γαλλικό πρωτάθλημα τα... έσπασε! Σε 34 ματς σκόραρε 14 γκολ και μοίρασε άλλες πέντε ασίστ.

Ετσι, η Αλ Χιλάλ ήρθε να δώσει 5.000.000 ευρώ για να τον κάνει δικό της και να εντάξει στο ρόστερ του Γιώργου Δώνη ένα πολύτιμο εργαλείο. Εναν Βραζιλιάνο που ξέρει να ακούει τις οδηγίες του προπονητή του.
Ο Εντουάρντο είναι καλός στο να κινείται στους χώρους και χωρίς την μπάλα, ξέρει να έρχεται από πίσω και να σκοράρει. Μπορεί να δημιουργεί ευκαιρίες και το μόνο που θέλει να κάνει είναι να δουλεύει και να γίνεται όλο και καλύτερος. Σήμερα ο Κάρλος Εντουάρντο είναι κάτι παραπάνω από ένας βραζιλιάνος που ξέρει απλά μπάλα.

Δεδομένα, αν καταφέρουν στο Λιμάνι να τον κάνουν δικό τους θα αποτελεί για τεράστια επιτυχία! Μιλάμε, εξάλλου για έναν παίκτη που υπάρχουν αυτή τη στιγμή προτάσεις των 12 και των 15 εκατομμυρίων ευρώ από Κίνα και Βραζιλία. Η Κορίνθιανς είναι ένας από τους συλλόγους που έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους.