Ο Ραντλ κάνει... πάταγο και δίνει στη Νέα Υόρκη τη λάμψη που της αξίζει! (infographics)

Ο Ραντλ κάνει... πάταγο και δίνει στη Νέα Υόρκη τη λάμψη που της αξίζει! (infographics)

Νίκος Καρφής
Ο Ραντλ κάνει... πάταγο και δίνει στη Νέα Υόρκη τη λάμψη που της αξίζει! (infographics)

bet365

Ο Τζούλιους Ραντλ κάνει τη σεζόν της ζωής του στους Νικς, δίνει ελπίδα μετά από χρόνια στη Νέα Υόρκη και το gazzetta.gr γράφει για τον ψηλό που πλέον έχει αλλάξει επίπεδο.
Πού θα κάτσει η μπίλια στον αγώνα Νάπολι - Λάτσιο; Στη bwin το ζεις με Build A Bet κι αμέτρητες επιλογές! |21+

Οι Νικς μετά από πολλά χρόνια έχουν υγεία στο παρκέ σαν οργανισμός. Δεν θυμίζουν πια το ανέκδοτο των προηγούμενων σεζόν.

Και όχι μόνο δεν θυμίζουν ανέκδοτο, αλλά τρέχουν και ένα σερί 8 νικών που τους έχει βάλει στην 4η θέση της Ανατολής.

Όλα αυτά δεν θα γινόντουσαν πραγματικότητα αν ο Τζούλιους Ραντλ δεν έκανε τη σεζόν της ζωής του, δείχνοντας την ποιότητα του κάθε βράδυ που πατά παρκέ.

Τo gazzetta.gr γράφει για τον άνθρωπο που βρήκε την... Ιθάκη του στην λαμπερή και απαιτητική Νέα Υόρκη και ανήκει πλέον στην ελίτ των ψηλών της λίγκας.

Ο Ραντλ κάνει αδιανόητα πράγματα φέτος

Φέτος ο Ραντλ δείχνει πιο ώριμος από ποτέ, δείχνει να ξέρει τι θέλει σε κάθε φάση και φανερώνει τα εξαιρετικά στοιχεία στο παιχνίδι του που τον κάνουν ξεχωριστό.

Ο Τζούλιους που έδειξε μερικά στοιχεία του ταλέντου του στους Λέικερς, αλλά τώρα βρίσκεται στην καλύτερη φάση του, μετρά 23.9 πόντους, 10.5 ριμπάουντ και 6.1 ασίστ μέσο όρο. Τι σημαίνει αυτό; Πως είναι κορυφαίος της Νέας Υόρκης και στις 3 σημαντικότερες κατηγορίες. Παίκτης-ορχήστρα που αποτελεί πλέον έναν από τους κορυφαίους ψηλούς στη λίγκα στον επιθετικό τομέα, κάτι που έδειξε και η πρώτη συμμετοχή του σε All Star Game.

Ο Ραντλ μπορεί να απειλήσει τόσο μακριά με τις εξαιρετικές κινήσεις του κοντά στο καλάθι, αλλά και από το τρίποντο, εκεί όπου σουτάρει με το εντυπωσιακό 40%. Mπορεί να απειλήσει από κάθε σημείο του παρκέ όπως βλέπετε και από το παραπάνω γράφημα στο sofascore. Είναι ο ηγέτης των Νικς, τους κουβαλά, κάνει τα σωστά πράγματα πάνω στο παρκέ, αναλαμβάνει στα δύσκολα και τόσο ο Θίμποντο όσο και οι συμπαίκτες του τον εμπιστεύονται με κλειστά μάτια. Βγάζει μια σιγουριά στο παιχνίδι του, δείχνει να ξέρει τι θέλει και να βρίσκει συνέχεια τον τρόπο να το πετύχει.

Είναι 8ος σε double double στο ΝΒΑ με 28 και 10ος σε triple double με 3. Ένας πανέξυπνος ψηλός που δείχνει να έχει βρει την Ιθάκη του σε μια πόλη που μπορεί να σε αποπροσανατολίσει εύκολα, αφού είναι γεμάτη πειρασμούς και λάμψη.

Όμως ο Ραντλ φαίνεται πως δεν.... πλανεύτηκε από την ομορφιά της Nέας Υόρκης, έχει το μυαλό στο κεφάλι του και κάνει τα μαγικά του πάνω στο παρκέ.

Τα ρεκόρ διαδέχονται το ένα το άλλο

Οι Νικς πετάνε με 8 σερί νίκες και ο ηγέτης τους έχει βαλθεί να τρελάνει κόσμο.

Κόντρα στους Χοκς έβαλε 40 πόντους, οδηγώντας τη Νέα Υόρκη σε νίκη στην παράταση. Με αυτόν τον τρόπο έγινε ο 3ος παίκτης στην ιστορία των Νικς με 2 ματς με 40 πόντους, 10 ριμπάουντ και 5 ασίστ σε μια σεζόν.

Οι άλλοι 2 που το έκανε είναι οι Hall Of Famers Ρίτσι Γκουερίν (το 1961-62) και Μπερνάρντ Κινγκ (1984-85).

Από το ξεκίνημα της σεζόν, έδειξε πως θα εκτοξευτεί. Ο ψηλός της Νέας Υόρκης με την... εκκίνηση του, είχε καταφέρει να μπει σε μια ξεχωριστή λίστα, όπου υπάρχουν μόνο οι Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ, Ουίλτ Τσάμπερλεϊν, Κέβιν Γκαρνέτ και Όσκαρ Ρόμπερτσον.

Ο Ραντλ έγινε ο 5ος παίκτης στην ιστορία με 550+ πόντους, 275+ ριμπάουντ και 145+ ασίστ στην ιστορία της λίγκας στα πρώτα 25 ματς με μια ομάδα, μετά τους 4 θρύλους του ΝΒΑ. Απίθανος.

Πράματα και θάματα έκανε και στο ματς κόντρα στους Μάβερικς.

Ο ηγέτης της Νέας Υόρκης τελείωσε την αναμέτρηση με 44 πόντους, 10 ριμπάουντ και 7 ασίστ σε άλλο ένα show του τη φετινή σεζόν. Με αυτόν τον τρόπο έγινε ο πρώτος παίκτης με 40+ πόντους, 10+ ριμπάουντ και 5+ ασίστ σε ένα ματς μετά τον Μπέρναρντ Κινγκ στις 22 Μάρτη του 1985 κόντρα στους Πέισερς.

Ο ήλιος βγαίνει ξανά στη Νέα Υόρκη

Η νίκη επί των Μάβερικς, με 117-109, έκανε αίσθηση. Αυτή ήταν η 5η συνεχόμενη νίκη, το μεγαλύτερο σερί που έχει κάνει η ομάδα, τα τελευταία 7 χρόνια.

Η Νέα Υόρκη είναι η πιο λαμπερή πόλη των ΗΠΑ που όμως στο ΝΒΑ τα τελευταία χρόνια δεν παίρνει καμιά χαρά από την ομάδα, τους Νικς.

Οι Νικς αγνοούν τα playoffs από τη σεζόν 2012-13, τότε που στην ομάδα βρισκόταν ακόμα ο Καρμέλο Άντονι. Από εκείνη τη στιγμή και μετά, έχουν αποτύχει σε 7 σερί σεζόν και τα ρεκόρ τους είναι απογοητευτικά.

Η καλύτερη σεζόν τους από το 2013 μέχρι σήμερα, είναι το 2013-14, τότε που μάζεψαν 37 νίκες. Το front office έκανε κακές επιλογές και η γκρίνια ήταν μεγάλη αυτή την 7ετία.

Την τελευταία διετία το πράγμα είναι τραγικό, αφού οι Νικς πρόπερσι είχαν ρεκόρ 17-65 και πέρυσι 21-45. Με τον Ραντλ όμως να κάνει φέτος όργια, οι Νικς πολύ δύσκολα θα μείνουν εκτός playoffs.

Η χαρά, η ελπίδα και η προσμονή έχει επιστρέψει στη Νέα Υόρκη και οι φίλαθλοι της ομάδας ανυπομονούν να δουν ξανά ματς των playoffs στο Madison Square Garden. Τους έχει λείψει πολύ αυτό το συναίσθημα και ο Ραντλ ετοιμάζεται να τους το δώσει απλόχερα στη μεγάλη σκηνή των playoffs. Κάποτε υπήρχε αγάπη για την ομάδα στην εποχή του Γιούιν, ύστερα αναθεράνθηκε το ενδιαφέρον με τον Καρμέλο και πλέον ο Ραντλ θέλει να γίνει το αφεντικό μιας πόλης γεμάτης λάμψη και star quality.

Διαβάστε ακόμα

Νικς - Χοκς 137-127: Απίθανος Ραντλ με 40άρα, στην παράταση η Νέα Υόρκη! (vid)

Ο Ραντλ συνεχίζει να σπάει όλα τα ρεκόρ με τους Νικς! (pic & vid)

 

NBA Τελευταία Νέα