Τάισον - Χόλιφιλντ: Στο ρινγκ για την τριλογία του million dollar baby και ενός δαγκωμένου αυτιού

Βασίλης Τεμπέλης
Τάισον - Χόλιφιλντ: Στο ρινγκ για την τριλογία του million dollar baby και ενός δαγκωμένου αυτιού

bet365

Ο Εβάντερ Χόλιφιλντ επιστρέφει στο ρινγκ, για να αντιμετωπίσει αυτόν που έστειλε στη σύνταξη, τον Μάικ Τάισον, με απώτερο στόχο την τριλογία με τον «Iron Mike». Άλλωστε, ο χρόνος που έχει περάσει από το 1997, μόνο πανδαμάτωρ δεν έχει αποδειχθεί και για τους δύο. Ο Βασίλης Τεμπέλης ζεσταίνει τα γάντια του...

Έχουν περάσει 24 χρόνια από το 1997. Ο κόσμος έχει αλλάξει απίστευτα, πόσο μάλλον τελευταία με την εμφάνιση της πανδημίας. Μοιάζει να έχει μεσολαβήσει μία ολόκληρη ζωή από εκείνη την ύστατη- μα πέρα για πέρα θρυλική- μάχη του Μάικ Τάισον με τον Εβάντερ Χόλιφιλντ για τον παγκόσμιο τίτλο βαρέων βαρών, που πέρασε στην ιστορία. Κυβερνήσεις έχουν πέσει, άλλες έχουν ανέβει, σύνορα έχουν αλλάξει, αλλά ο χρόνος για τους δύο πρωταγωνιστές δείχνει να μην έχει μετακινηθεί από εκείνο το Σάββατο της 28ης Ιουνίου, σε μια μάχη που ολοκληρώθηκε με ένα δάγκωμα στο αυτί. Ενα δάγκωμα που σημάδεψε το σπορ για πάντα.

Ο Τάισον σήμερα είναι 54 ετών, ενώ ο Χόλιφιλντ τον περνά κατά τέσσερα χρόνια (58), αλλά αμφότεροι εμφανίζονται έτοιμοι να νικήσουν τον χρόνο και τη φθορά που αυτός προκαλεί και να μπουν ξανά στο ρινγκ ο ένας απέναντι στον άλλον!

ΤΟ ΠΙΟ ΔΙΑΣΗΜΟ ΔΑΓΚΩΜΑ ΑΥΤΙΟΥ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ

Οι δυο τους είχαν προηγούμενα. Η κόντρα τους δεν γεννήθηκε στα τέλη εκείνου του Ιουνίου. Ο Χόλιφιλντ είχε νικήσει στο παρελθόν τον Τάισον, ο οποίος αναζητούσε εκδίκηση και παράλληλα να κάνει ξανά δική του τη ζώνη του πρωταθλητή. Δίψα για «εκδίκηση» είχε, ίχνος ψυχραιμίας όμως όχι και του δάγκωσε το αυτί. Έχασε έτσι την επαγγελματική άδεια, ενώ του επιβλήθηκε πρόστιμο τριών εκατ. δολαρίων.

Μπορεί το μακρινό 1997 να μην υπήρχαν social media - μπορείτε απλά να φανταστείτε τι θα γινόταν αν υπήρχαν - αλλά η εικόνα όπως είναι φυσιολογικό διαδόθηκε ταχύτατα κι έκανε το γύρο του κόσμου.

alt="" src="/sites/default/files/migrated/2021/04/89.jpg" style="width: 800px; height: 1180px;">

Επρόκειτο για μία εικόνα που κυκλοφόρησε σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, μία εικόνα την οποία εκμεταλλεύτηκε εμπορικά και ο ίδιος ο Τάισον, εκτοξεύοντας τη δημοτικότητά του. Όπως και να το κάνουμε μιλάμε για το πιο διάσημο δάγκωμα αυτιού στον κόσμο...

ΤΙ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 24 ΧΡΟΝΙΑ

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο href="https://www.gazzetta.gr/other-sports/pygmaxia/article/1582918/o-holifilnt-epistrefei-sto-ringk-kai-thelei-ton-taison-vid"> Χόλιφιλντ θα μονομαχήσει - όπως έχει ανακοινωθεί - με τον Κέβιν ΜακΜπράιντ στις 5 Ιουνίου στη Φλόριντα, μπαίνοντας κι αυτός στο χορό της μόδας που θέλει μποξέρ που έχουν αποσυρθεί να επανέρχονται για... exhibition matches.

Όπως έκανε ο Τάισον τον περασμένο Νοέμβριο, όταν επέστρεψε στα ρινγκ, href="https://www.gazzetta.gr/other-sports/pygmaxia/article/1538264/taison-elampse-stin-epistrofi-toy-kai-nikise-s-enan-agona-poy-ixere-oti-tha-lixei-isopalos-pics-vids">έπαιξε με τον Ρόι Τζόουνς Τζούνιορ και νίκησε σ' έναν αγώνα που εξ αρχής γνώριζε ότι... δεν θα νικήσει!

Κι αυτό το γνώριζε από πριν, καθότι δεν θα υπήρχε νικητής στον αγώνα των 8 γύρων. Η εικόνα που έβγαλε, ωστόσο, ήταν εξαιρετικά αισιόδοξη, καθώς έδειξε να βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση από τον "αντίπαλό" του και κυρίως απ' ό,τι οι περισσότεροι θα περίμεναν.

Για τους προληπτικούς, υπάρχει ακόμη ακόμη μία σύμπτωση που έχει τη σημειολογία της. Είναι ο ίδιος ο ΜακΜπράιντ. Ο πρώτος αντίπαλος του Χόλιφιλντ στην επιστροφή του είναι και ο τελευταίος που αντιμετώπισε ο Τάισον στην επαγγελματική του καριέρα. Αυτός που τον... ώθησε στη σύνταξη!

ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΡΗ... ME MILLION DOLLAR BABY

Χόλιφιλντ και Τάισον έχουν αναμετρηθεί δύο φορές στο παρελθόν. Μπορεί η πιο γνωστή να ήταν εκείνη του 1997 λόγω του περιστατικού που ξεπέρασε τα στενά όρια της πυγμαχίας, αλλά οι δυο είχαν μπει στο ρινγκ και την προηγούμενη χρονιά, το 1996 δηλαδή. Τώρα πηγαίνουν για την τρίτη και φαρμακερή συνάντησή του. Τα πράγματα, ωστόσο, δεν είναι απλά και διακυβεύονται πολλά εκατομμύρια δολάρια.

Τα χρήματα που παίζονται είναι που καθιστούν εύθραυστη την ολοκλήρωση της τριλογίας. Μπορεί αρχικά να κυκλοφόρησε η 29η Μαΐου ως ημερομηνία της τρίτης συνάντησης, ωστόσο σύμφωνα με τον Χόλιφιλντ η πλευρά Τάισον απέρριψε την πρόταση για 20.000.000 ευρώ!

Η πλευρά του Τάισον διέρρεε ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται, αφήνοντας (αυτό έλειπε!) υποννούμενα για τις business του Χόλιφιλντ. Ο πανδαμάτωρ χρόνος - αυτός που αψηφούν θέλουν να πείσουν και τους ίδιους τους εαυτούς τους ότι το κάνουν) θα δείξει. Με την ελπίδα οι δύο «θρύλοι» να φανούν αντάξιοι του μύθου που τους συνοδεύει, χωρίς δαγκώματα και με τα αυτιά στις θέσεις τους. Βέβαια και κάποια ακρότητα να κάνουν, εμείς θα πούμε: "καλοδεχούμενη". Αλλωστε, ένα Τάισον-Χόλιφιλντ δεν μπορεί να ένα απλά ένας αγώνας μποξ, αλλά μία μάχη με την αιωνιότητα των ρινγκ...

 

Τελευταία Νέα