Καρμέλο: Γεννήθηκε για να σκοράρει και ψάχνει τη... συντροφιά του δαχτυλιδιού! (pics & vids)

Καρμέλο: Γεννήθηκε για να σκοράρει και ψάχνει τη... συντροφιά του δαχτυλιδιού! (pics & vids)

Νίκος Καρφής
Καρμέλο: Γεννήθηκε για να σκοράρει και ψάχνει τη... συντροφιά του δαχτυλιδιού! (pics & vids)

bet365

O Kαρμέλο Άντονι έγινε ο 11ος παίκτης που φτάνει τους 27.000 πόντους και το gazzetta.gr γράφει για τον σεσημασμένο σκόρερ που ψάχνει εναγωνίως ένα δαχτυλίδι που τόσο του λείπει

Όπου και αν έπαιξε, έδειξε πως είναι ένας χαρισματικός σκόρερ, ένας από τους κορυφαίους που έχουν παίξει ποτέ μπάσκετ.

Ο σπουδαίος Καρμέλο έσπασε το φράγμα των 27.000 πόντων κόντρα στους Μάβερικς και έγινε ο 11ος παίκτης ever που φτάνει σε αυτό το επίτευγμα.

Το gazzetta.gr στέκεται στον Μέλο που γεννήθηκε για να στέλνει τη μπάλα στο καλάθι και του εύχεται να κατακτήσει το πρωτάθλημα που τόσο του λείπει.

Ένας... σεσημασμένος σκόρερ

Η σχέση του με το αντίπαλο καλάθι ήταν πάντα ερωτική. Είναι ένας από τους κορυφαίους σκόρερ όλων των εποχών στο ΝΒΑ και συνεχίζει να... τρομοκρατεί τις αντίπαλες άμυνες ο αγέραστος Καρμέλο Άντονι. Δεν σταματά να δίνει τις απαντήσεις του, αφού πριν πάει στο Πόρτλαντ πέρασε μια περίοδο αμφισβήτησης, αφού όλες οι ομάδες δυσκολευόντουσαν να τον εμπιστευτούν.

Πόσο άδικο για μια τεράστια κλάση παίκτη που πάντα ήξερε τον τρόπο να... σε σκοτώσει και να στέλνει τη μπάλα συστημένη στο διχτάκι.

Ο φόργουορντ των Μπλέιζερς κατάφερε να... σπάσει το φράγμα των 27.000 πόντων απέναντι στους Μάβερικς και να γίνει ο 11ος παίκτης της ιστορίας που του πετυχαίνει.

Aπό τα πρώτα χρόνια στους Νάγκετς, τη συνέχεια στους Νικς, το Χιούστον και την Οκλαχόμα μέχρι τους Μπλέιζερς, πάντα ο Μέλο ήξερε να σκοράρει ασταμάτητα.

Ποτέ δεν ξέχασε την τέχνη του και σίγουρα μόλις τελειώσει την καριέρα του θα ανήκει στην κορυφαία δεκάδα των σκόρερ στην ιστορία της λίγκας.

Πλέον ανήκει σε μια ξεχωριστή λίστα όπου βρίσκονται οι Τζαμπάρ, Μαλόουν, Τζόρνταν, ΛεΜπρόν, Κόμπι, Νοβίτσκι, Τσάμπερλεϊν, Σακίλ, Μόουζες Μαλόουν, Χέις.

Επίσης είναι ο μοναδικός παίκτης με 27.000 πόντους που δεν έχει κατακτήσει πρωτάθλημα ή δεν έχει πάρει στα χέρια του βραβείο MVP.

Το πρωτάθλημα που τόσο του λείπει και οι 3 χαμενες ευκαιρίες

Ο Μέλο είχε 3 ευκαιρίες για να φτάσει στα τελευταία στάδια των playoffs, αλλά ποτέ δεν βρήκε τον τρόπο να πάρει αυτό που του λείπει τόσο πολύ το πρωτάθλημα.

Το 2017 ο Καρμέλο έφτιαξε μια φοβερή τριάδα με τους Ράσελ Ουέστμπρουκ και Πολ Τζορτζ, όμως αυτό αποδείχθηκε μόνο στα χαρτιά και όχι στο γήπεδο. Ο Μέλο είδε του μέσους όρους του να κατεβαίνουν κάτι που ήταν λογικό. Μέτρησε 16.6 πόντους μέσο όρο και 40% εντός πεδιάς. Παρόλα αυτά οι Θάντερ τερμάτισαν 4οι στη Δύση και υποδέχθηκαν τους Τζαζ με πλεονέκτημα έδρας. Όμως αποχαιρέτησαν άδοξα.

Το 2013 ο Άντονι τερμάτισε 3ος στην ψηφοφορία για MVP, με τον Μάικ Γούντσον να βρίσκει τα κουμπιά του. Η Νέα Υόρκη καθάρισαν ότι είχε μείνει από τους πρωταθλητές του 2008, Σέλτικς και πήγαν στους ημιτελικούς Ανατολής με πλεονέκτημα έδρας κόντρα στους Πέισερς. Στόχος οι τελικοί περιφέρειας κόντρα στους Χιτ των ΛεΜπρόν Ουέιντ και Μπος

Ο Αμάρε Στούντεμαιρ προερχόταν από τραυματισμό στο γόνατο και δεν ήταν στα καλύτερα του, αλλά οι έμπειροι Κιντ και Τσάντλερ ήταν εκεί για να τον βοηθήσουν. Η Νέα Υόρκη βρέθηκε κοντά στο να στείλει τη σειρά σε Game 7 στο Madison Square Garden για πρώτη φορά από το 1995 (και τότε κόντρα στους Πέισερς). To ματς ήταν ντέρμπι 1 λεπτό για το τέλος, αλλά εκεί οι Πέισερς ήταν πιο ψύχραιμοι από τους αντιπάλους τους και άλλη μια ευκαιρία του Μέλο για τελικούς ΝΒΑ πεταγόταν στον κάλαθο των αχρήστων.

Και φτάνουμε στην μεγαλύτερη ευκαιρία της καριέρας του για τελικούς. Τότε που ο Καρμέλο ήταν στα καλύτερα του. Αυτόν τον Καρμέλο θέλουν να θυμούνται όσοι τον σέβονται και τον αγαπούν πραγματικά. Ο Καρμέλο των Νάγκετς ήταν το κάτι άλλο. Τη σεζόν 2008-09 οι Νάγκετς έκαναν μία από τις καλύτερες πορείες της ιστορίας τους και για αυτό υπεύθυνος ήταν ο Καρμέλο.

Το Ντένβερ είχε Μπίλαπς, Τζέι Αρ Σμιθ και Νενέ-Κένιον Μάρτιν στη ρακέτα, στο ξεκίνημα της σεζόν βρισκόταν στην ομάδα και ο Άλεν Άιβερσον, ο οποίος στη συνέχεια μετακόμισε στο Ντιτρόιτ. Στον πάγκο καθόταν ο σπουδαίος Τζορτζ Καρλ. Όμως είχαν την ατυχία να πέσουν πάνω στον τεράστιο παίκτη που ακούει στο όνομα Κόμπι Μπράιαντ. Ο Black Mamba τότε δεν αστειευόταν.

Οι Νάγκετς τερμάτισαν 2οι στη Δύση και αναγκάστηκαν να παίξουν με τους Λέικερς, έχοντας μειονέκτημα έδρας. Το Ντένβερ έκανε break στο Game 2, με τον Καρμέλο να μετρά 34 πόντους σε μα φοβερή παράσταση. Η σειρά πήγε στο 2-2, όμως οι πιο έμπειροι Λέικερς μπόρεσαν να πάρουν το 5ο (είχε 31 ο Καρμέλο) και 6ο ματς, κάτι που πέταγε εκτός συνέχειας την ομάδα του Καρλ.

O Kαρμέλο το θέλει πολύ. Θα το ψάξει μέχρι τέλους σε μια ομάδα που έχει τον κορυφαίο clutch παίκτη του ΝΒΑ, τον πιο πιστό στρατιώτη της λίγκας. Τον Ντέιμιαν Λίλαρντ. Οι πιθανότητες δεν είναι υπέρ τους, όμως οι Μπλέιζερς πάντα πουλούσαν ακριβά το τομάρι τους και φέτος θα είναι για άλλη μια σεζόν στην postseason. Η... κλεψύδρα αδειάζει για τον Μέλο που πλέον θα έχει μετρημένες ευκαιρίες για να φτάσει στον πολυπόθητο τίτλο. Σε αυτό που θα τον ανεβάσει κι άλλο στη λίστα με τους κορυφαίους που έπαιξαν ποτέ το άθλημα.

 

NBA Τελευταία Νέα