Ποιος έφτασε πιο κοντά στον Μάικλ Τζόρνταν: Ο Κόμπι Μράιαντ ή ο ΛεΜπρον Τζέιμς; (poll)

Αντωνία Σπανού
Ποιος έφτασε πιο κοντά στον Μάικλ Τζόρνταν: Ο Κόμπι Μράιαντ ή ο ΛεΜπρον Τζέιμς; (poll)

bet365

Κόμπι Μπράιαντ, ΛεΜπρον Τζέιμς και Μάικλ Τζόρνταν. Οι δύο νεότεροι προσπάθησαν να φτάσουν τον κορυφαίο, αλλά ποιος έφτασε πιο κοντά;

Αν θέσουμε ως δεδομένο ότι ο Μάικλ Τζόρνταν έχει μια δική του μοναδική και ξεχωριστή θέση στην ιστορία του μπάσκετ, όσοι ακολουθούν έχουν ένα σημείο αναφοράς. Ο MJ έγραψε ιστορία μέσα στο παρκέ, όχι μόνο με τους τίτλους που πήρε, αλλά και όσα έκανε ως αθλητής, ενώ και η προσωπικότητα του είχε το κάτι διαφορετικό.

Ο Κόμπι Μπράιαντ ήταν ο πρώτος που ακολούθησε και θέλησε να τον... αγγίξει. Ο θρύλος των Λέικερς είχε παραδεχθεί ότι έχει πάρει κομμάτια από το παιχνίδι του «Air», ενώ μέσα στο παρκέ έβλεπες αρκετά συχνά τις ομοιότητες των δυο τους.

Από την άλλη ο ΛεΜπρον Τζέιμς έχει πάρει έναν δικό του δρόμο που όμως πάλι καταλήγει σε μια και μόνο σύγκριση. Ο «Βασιλιάς» έχει κάνει όλες εκείνες τις κινήσεις στην καριέρα του που χρειάστηκαν για να μην μείνει πίσω και να μπορεί το όνομα του να βρίσκεται κοντά σε εκείνο του MJ. Αν το έχει περάσει ή πλησιάσει είναι μια μεγάλη κουβέντα και αυτή ανοίγει το fadeawayworld.net.

Ποιος από τους Κόμπι και ΛεΜπρον πλησίασε περισσότερο τον Μάικλ Τζόρνταν;

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ: ΚΟΜΠΙ 5 - ΛΕΜΠΡΟΝ 3

Ο Κόμπι Μπράιαντ πλησίασε πάρα πολύ με τα 5 πρωταθλήματα και μέσα στον παρκέ ήταν ηγέτης, αν και είχε βοήθεια από καλούς συμπαίκτες, φροντίζοντας πάντως να εκμεταλλευτεί κάθε ευκαιρία που του δόθηκε.

Από την άλλη ο ΛεΜπρον Τζέιμς έκανε ό,τι χρειαζόταν για να κερδίσει τίτλους και ήλπιζε ότι φέτος θα μπορούσε να διεκδικήσει έναν ακόμα, που θα τον έφερνε πιο κοντά στην κούρσα... Τζόρνταν.

Τα 6 Πρωταθλήματα του Τζόρνταν δεν τα έφτασε κανείς από τους δύο πάντως...

MVP ΤΕΛΙΚΩΝ: ΛΕΜΠΡΟΝ 3 - ΚΟΜΠΙ 2

Αν και ο Κόμπι έχει περισσότερα δαχτυλίδια από τον Τζέιμς, ο «Βασιλιάς» έχει αναδειχθεί πιο πολλές φορές MVP των Τελικών. Ο ΛεΜπρον το πήρε πάνω του και ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στα πρωταθλήματα που κέρδισε.

Ο ηγέτης των Λέικερς όριζε πάντα την καριέρα του με συνέπεια και άλλαζε τα δεδομένα για να φτάσει στην κορυφή. Το ανταγωνιστικό του πνεύμα είναι ξεκάθαρο στα 3 MVP Τελικών που έχει.

MVP: ΛΕΜΠΡΟΝ 4 - ΚΟΜΠΙ 1

Κάθε MVP που κέρδισε ο ΛεΜπρον στην καριέρα του το έκανε με κόπο και εντελώς κυριαρχικά, ενώ οι κουβέντες για το αν έπρεπε να έχει κι άλλα βραβεία MVP είναι πάντα επίκαιρες.

Επιδρά στο παρκέ και όσα κάνει σε συνδυασμό με τα προσόντα του φέρνουν πολύ κοντά σε έναν από τους πιο ολοκληρωμένους παίκτες του ΝΒΑ ή ακόμα και τον πιο ολοκληρωμένο.

Ο Κόμπι έκανε πιο συγκεκριμένα πράγματα, αλλά το ότι έχει μόνο 1 MVP βραβείο είναι άδικο. Ο ΛεΜπρον πάντως έχει 4 βραβεία και είναι πιο κοντά στα 5 του Τζόρνταν.

ΤΙΤΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥ ΣΚΟΡΕΡ: ΚΟΜΠΙ 2 - ΛΕΜΠΡΟΝ 1

Έκπληξη είναι το γεγονός πως ο Κόμπι έχει μόλις 2 τίτλους πρώτου σκόρερ στην καριέρα του, ενώ το πως έχασε το 2012 τον τίτλο από τον Ντουράντ είναι ακόμα απίστευτο, με την διαφορά τους να είναι στο 0.1.

Ο Τζόρνταν σε αυτή την κουβέντα μάλλον είναι εκτός συναγωνισμού με τους 10 τίτλους κορυφαίου σκόρερ που έχει, αν και η κουβέντα πάει πολύ συχνά στο πόσο κοντά ήταν ο Κόμπι.

Ο Μπράιαντ μπορούσε να σκοράρει με κάθε τρόπο και είχε όλα τα προσόντα να το κάνει, ενώ στο ένας εναντίον ενός μπαίνει πολύ κοντά το όνομα του στην κουβέντα με τον ΜJ.

ALL NBA FIRST TEAM: ΛΕΜΠΡΟΝ 12 - ΚΟΜΠΙ 11

Ο ΛεΜπρον έγραψε ιστορία με τις 12 φορές που έχει μπει στην πρώτη ομάδα, αφού ξεπέρασε Κόμπι και Μαλόουν, έχοντας τις περισσότερες φορές. Αυτό είναι και ένα από τα επιτεύγματα του, ενώ είναι απίστευτος ο τρόπος που διατηρεί το σώμα του όσο περνούν τα χρόνια.

Η διάρκεια του είναι απίστευτη και πιθανότατα είναι ο δεύτερο κορυφαίος στην ιστορία μετά τον Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ. Από το 2012 και μετά κυριαρχεί στο ΝΒΑ και ενώ υπάρχουν τεράστια ονόματα στην λίγκα κανένα δεν μπορεί να μπει δίπλα σε εκείνο του «Βασιλιά».

Και οι δύο ξεπερνούν τον Τζόρνταν σε αυτό το κατόρθωμα.

ALL DEFENSIVE FIRST TEAM: ΚΟΜΠΙ 9 - ΛΕΜΠΡΟΝ 5

Ο Κόμπι Μπράιαντ ισοφαρίζει αυτόν τον αριθμό με τον Τζόρνταν και τον Γκαρνέτ, ενώ δεν προβλέπεται ο ΛεΜπρον να τους φτάσει.

Η άμυνα στην περίμετρο ήταν κάτι που ο Κόμπι ήταν απίστευτος, παίρνοντας τους καλύτερους χειριστές και αφήνοντας τους σε... απόγνωση. Η φιλοσοφία που είχε, ο μαχητής που ήταν, έκαναν τον θρύλο των Λέικερς κάτι το διαφορετικό στην άμυνα.

Δύσκολα και οι δυο τους πάντως να πλησιάσουν ιδιαίτερα την ικανότητα του «Air».

ALL STAR GAMES: ΚΟΜΠΙ 18 - ΛΕΜΠΡΟΝ 16

Και οι δύο έχουν ξεπεράσει τις 14 εμφανίσεις του Τζόρνταν.

Οι 18 εμφανίσεις του Κόμπι είναι τρομερό επίτευγμα και η αφοσίωση του στο να γίνει κορυφαίος και να αφήσει τρομερή κληρονομιά βοήθησαν στο να μπαίνει στην συζήτηση μαζί με τον MJ.

Ο ΛεΜπρον θα προσπαθήσει να φτάσει τον αριθμό του Κόμπι, αλλά για την ώρα θέλει άλλες δύο διοργανώσεις.

ΠΟΝΤΟΙ ΚΑΡΙΕΡΑΣ: ΛΕΜΠΡΟΝ 27.1 - ΚΟΜΠΙ 25

Ο ΛεΜπρον έχει καλύτερο μέσο όρο από τον Κόμπι και στην αρχή αυτό ίσως να ξαφνιάζει κάποιους. Ο «Βασιλιάς» πάντα ήταν δεινός σκόρερ και δουλεύοντας το έχει πάει σε άλλο επίπεδο.

Παράλληλα, ο Κόμπι τα τρία πρώτα χρόνια της καριέρας του ερχόταν από τον πάγκο κάτι που δεν τον βοηθάει με τον μέσο όρο του. Οι 30.1 πόντοι του Τζόρνταν φαντάζουν όνειρο μακρινό για όλους.

ΣΤΙΛ

Ο Κόμπι Μπράιαντ μελέτησε το παιχνίδι του Τζόρνταν και το εξέλιξε. Κανείς άλλος δεν πήρε τις κινήσεις του MJ τόσο καλά όσο ο Κόμπι. Από το fadeaway του, μέχρι το footwork του όλα έμοιαζαν.

Ακόμα και έτσι πάντως ο Τζόρνταν δύσκολα μπαίνει σε αυτή την κουβέντα. Έκανε όλες τις λεπτομέρειες καλύτερα και συνολικά δεν μπορεί να μπει στην σύγκριση. Πάντως ο Κόμπι ήταν ότι πιο κοντινό έχουμε δει στον μεγάλο Air.

*Ο Τζόρνταν ήταν κάτι το μοναδικό και το ξεχωριστό γι' αυτό έχει και την δική του θέση στην ιστορία του μπάσκετ, που είναι εξαιρετικά δύσκολο κάποιος να φτάσει. Ο Κόμπι Μπράιαντ με τα μοναδικά πράγματα που έκανε και ο ΛεΜπρον Τζέιμς που έχει διαγράψει τον δικό του δρόμο, σίγουρα προσπάθησαν να πάρουν την θέση του κορυφαίου, αλλά δύσκολα θα γίνει κάτι τέτοιο.

 

NBA Τελευταία Νέα