Μιλς: O «killer» που θέλει να γράψει ιστορία! (pics & vids)

Μιλς: O «killer» που θέλει να γράψει ιστορία! (pics & vids)

Νίκος Καρφής
Μιλς: O «killer» που θέλει να γράψει ιστορία! (pics & vids)
Ο Πάτι Μιλς δεν σταματά τα… όργια του στο Παγκόσμιο και το gazzetta.gr γράφει για την... καλαθομηχανή που κάνει τους Αυστραλούς να ονειρεύονται τον παγκόσμιο θρόνο.

Οι περισσότεροι σε αυτό το Παγκόσμιο μιλάνε για ΗΠΑ και Σερβία. H oμάδα του Τζόρτζεβιτς αποκλείστηκε ήδη από τους εκπληκτικούς Αργεντινούς, ενώ η Team USA δίνει δύσκολο ματς σήμερα (14:00) κόντρα στη Γαλλία. Υπάρχει όμως και η φοβερή Αυστραλία που παραμένει αήττητη στο Παγκόσμιο και παίζει ελκυστικό μπάσκετ, έχοντας για ηγέτη έναν άνθρωπο που ξέρει καλά ο Γκρεγκ Πόποβιτς.

Ο Πάτι Μιλς πραγματοποιεί εντυπωσιακές εμφανίσεις στο Παγκόσμιο, προσπαθώντας να βάλει την Αυστραλία στη ζώνη μεταλλίων. Θέλει να γράψει ιστορία με την πατρίδα του και… σκοτώνει όποια ομάδα βρεθεί στον δρόμο του. Ένας «serial killer» που ονειρεύεται την κορυφή, θέλοντας να οδηγήσει τη χώρα για πρώτη φορά στην Γη της Επαγγελίας. Σήμερα πρέπει να ξεπεράσει (16:00) το πρώτο εμπόδιο που ακούει στο όνομα Τσεχία σε μια μάχη με τον Τόμας Σατοράνσκι.

Πρώτος σκόρερ στα 4 από τα 5 ματς

Η συνέπεια είναι μια λέξη που χαρακτηρίζει τον Πάτι Μιλς στο Παγκόσμιο σχετικά με το σκοράρισμα. Οι Αυστραλοί έχουν παίξει μέχρι στιγμής με Καναδά, Σενεγάλη, Αυστραλία, Δομινικανή Δημοκρατία και Γαλλία. Ο γκαρντ των Σπερς ήταν πρώτος σκόρερ των Boomers στα 4 εκ των 5 παιχνιδιών. Με Σενεγάλη έβαλε 22, με Λιθουανία είχε 23, με Δομινικανή Δημοκρατία μέτρησε 19, ενώ το καλύτερο το κρατούσε για το ματς που έκρινε την πρωτιά του ομίλου και την ομάδα που θα απέφευγε τις ΗΠΑ στην 8άδα.

Ο Μιλς έκανε… όργια με 30 πόντους με 7/10 τρίποντα και 3/8 δίποντα, ενώ μοίρασε και 3 ασίστ. Φυσικά έκανε το κλέψιμο στο τέλος που χάρισε τη νίκη στην ομάδα του. Mάλιστα έγινε ο πρώτος Αυστραλός που έβαλε 30άρα σε ματς Παγκοσμίου μετά το 1998. Κανείς δεν επιτρέπεται να χάσει την αυτοσυγκέντρωση του, όταν βρίσκεται απέναντι στην Πάτι.

Βάζει τη μπάλα στο καλάθι όπως θέλει

Σκοράρει με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και αυτό το πλεονέκτημα τον κάνει πολύ δύσκολο στο μαρκάρισμα. Έχει την ικανότητα να διεμβολίσει την αντίπαλη άμυνα με το μπάσιμο του. Μπορεί να εκτελέσει γρήγορα πίσω από το screen που θα πάρει από τον συμπαίκτη του. Κινείται εξαιρετικά χωρίς την μπάλα, παίρνοντας τις κατάλληλες θέσεις που θα τον βοηθήσουν να πετύχει το εύκολο καλάθι. Δεν σταματά να στριφογυρνά σαν... μαμούνι, κάτι που κουράζει τον προσωπικό του φρουρό, ο οποίος τις περισσότερες φορές, είναι 1-2 βήματα πίσω στην άμυνα. Σε… σκοτώνει τόσο με το midrange όσο και με το τρίποντο.

Εξαιρετικός χειριστής της μπάλας, φοβερός ντριμπλέρ και πάντα έτοιμος να δει την ασίστ, όταν τον κλείσουν οι αντίπαλοι. Ταχύτατος και με πολύ γρήγορο πρώτο βήμα. Δεν φοβάται να πλησιάσει το καλάθι και να τα βάλει με τα… θηρία. Πολύ γρήγορη η εκτέλεση του μετά το screen που θα πάρει και δεν αφήνει περιθώριο να τον αντιμετωπίσει η άμυνα. Είναι απόλαυση να τον βλέπεις να... πετάει πάνω στο παρκέ.

Οι αριθμοί λένε την αλήθεια

Είναι τρίτος σκόρερ του τουρνουά με 21.8 πόντους ανά ματς, ενώ οι 2 πρώτοι (Ρα και Ουέμπστερ) έχουν αποκλειστεί από την πρώτη φάση. Σουτάρει με 34% τρίποντα και με το εξαιρετικό 90% στις βολές. Στην διοργάνωση έχει επιχειρήσει 31 βολές, βάζοντας τις 28. Δύσκολα μπορείς να τον κόψεις και σε αρκετές περιπτώσεις επιστρατεύονται τα φάουλ. Προσπαθεί να συνεισφέρει και στον δημιουργικό τομέα, αφού μοιράζει 4.2 ασίστ ανά ματς. Μετρά και 1.2 κλεψίματα μέσο όρο.

Ηγέτης σε ομάδα με εξαιρετικούς συμπαίκτες

Έχει καταφέρει να κάνει αισθητή την παρουσία του, να είναι το πρώτο βιολί σε μια ομάδα που διαθέτει εξαιρετικό υλικό και τεράστια ποιότητα. Τα καγκουρό έχουν βασική πεντάδα τους Ντελαεντόβα, Μιλς, Ινγκλς, Μπέινς και Λαντέιλ. Δηλαδή ξεκινά με 4 ΝΒΑers, ενώ από τον πάγκο έρχεται ο πρώην ΝΒΑer και πρωταθλητής της κορυφαίας λίγκας του πλανήτη, Άντριου Μπόγκουτ.

Τους βοηθάει όλους αυτούς να γίνουν καλύτερα μέσα στο παρκέ, ενώ ταυτόχρονα βοηθιέται από εκείνους για να δείξει το τεράστιο ταλέντο του στο παρκέ. Ο κάθε παίκτης ξέρει τον ρόλο του και είναι έτοιμος να θυσιαστεί για τον συμπαίκτη του. Η Αυστραλία είναι μέχρι στιγμής μια καλοκουρδισμένη μηχανή με… καπετάνιο τον πυραυλοκίνητο Πάτι Μιλς.

Ο κορυφαίος παίκτης της ομάδας του στο efficiency μαζί με τον Άρον Μπεινς, αφού οι δυο τους έχουν 18.6 στη διοργάνωση. Βρίσκονται στην 16η θέση της λίστας.

Nα γράψει ιστορία με το πρώτο μετάλλιο

Οι Αυστραλοί είναι μια ομάδα με εμπειρία από Παγκόσμια, αφού έχει βρεθεί στη σπουδαία διοργάνωση 12 φορές. Παρόλα αυτά ποτέ δεν έχει καταφέρει να ανέβει στο βάθρο. Φέτος είναι η μεγάλη της ευκαιρία, αφού στην 8άδα θα παίξει με τους Τσέχους και όχι με κάποιο μεγαθήριο.

Ο δρόμος είναι ανοιχτός και ο Πάτι Μιλς θέλει να γίνει ήρωας στη χώρα του, ανεβαίνοντας στο βάθρο ακόμα και στον παγκόσμιο θρόνο.

To παιδί του Πόποβιτς που απειλεί την Team USA

Αυστραλία και ΗΠΑ μπορούν να συναντηθούν μόνο στον τελικό. Μια μάχη που θα έχει για πρωταγωνιστές τους Πάτι Μιλς και Γκρεγκ Πόποβιτς. Δυο ανθρώπους που έχουν κοινούς στόχους από το 2012 στο ΝΒΑ στους Σπερς, όμως σε περίπτωση που βρεθούν στο ματς του χρυσού μεταλλίου, ο ένας θα προσπαθήσει να... σκοτώσει τον άλλο. Ο Μιλς είναι ένα από τα παιδιά του Πόποβιτς που έχει πανηγυρίσει πρωτάθλημα παρέα με τον coach Pop το 2014.

Τώρα ονειρεύεται να τον... καθαρίσει στον τελικό. Θέλει να φέρει στην κορυφή τους Αυστραλούς και ένας τελικός με την Team USA, θα ήταν το ιδανικό σενάριο. Το καλύτερο παραμύθι. Άλλωστε τους έχει ρίξει την πρώτη... μπαλωθιά στο φιλικό που έγινε πριν το Παγκόσμιο. Εκεί έριξε στο καναβάτσο την Team USA. Τώρα μπορεί να διακυβεύεται ο παγκόσμιος τίτλος. Ένας... δολοφόνος που θέλει να γράψει ιστορία και να κατακτήσει την κορυφή με τους Boomers.

Ο Πάτι Μιλς έχει μπροστά του μια τεράστια ευκαιρία δεν θέλει να την αφήσει να πάει χαμένη!