Ζλάταν σταμάτα, δεν είναι πια αστείο...

Ζλάταν σταμάτα, δεν είναι πια αστείο...

Κώστας Ζάλιαρης
Ζλάταν σταμάτα, δεν είναι πια αστείο...

bet365

Το gazzetta.gr (ξανα)γράφει για τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, ο οποίος συνεχίζει να εφαρμόζει το ρητό πως «όταν σου λέει κάποιος πως δεν μπορείς να κάνεις κάτι, απάντησέ του “κάθισε και δες με...”».

Μόλις 13 λεπτά χρειαζόταν για να «καθαρίσει». Όταν το πράγμα άρχισε να δυσκολεύει επικίνδυνα για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τον φώναξε από τον πάγκο ο Ζοσέ Μουρίνιο, ο Ζλάταν ήξερε τι έπρεπε να κάνει και πως να το κάνει, αφού μίλησε λίγο με τον Πολ Πογκμπά.

Μπαλιά στην πλάτη της άμυνας και... την πλάτη του Σουηδού, ο οποίος όμως παρακολουθούσε την πορεία της, έστριψε το κορμί του για να την πάρει και να τη φέρει όπως ήθελε στο βάδισμά του και πλάσαρε με το δεξί για το 2-1 και την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας.

Τέταρτη φορά που βρίσκει δίχτυα σε διάστημα τεσσάρων ημερών έπειτα από το χατ-τρικ που σημείωσε μεσοβδόμαδα (βράδυ Πέμπτης) απέναντι στην... εκ των αγαπημένων αντιπάλων, Σεντ Ετιέν, για τους «32» του Γιουρόπα Λιγκ στο «Ολντ Τράφορντ».

Μαζί με το γκολ που πέτυχε απέναντι στους «ρόβερς», έχει καταφέρει πλέον να σκοράρει στο Κύπελλο Αγγλίας, το Coppa Italia, το Copa del Rey και το Coupe de France! Σε κάθε χώρα που έχει αγωνιστεί, όπως έχει καταφέρει να κατακτήσει πρωτάθλημα σε κάθε ομάδα της οποίας τη φανέλα έχει τιμήσει, όπως έχει ήδη πανηγυρίσει τίτλο και με αυτή των «κόκκινων διαβόλων» και μάλιστα με δικό του γκολ, τον Αύγουστο του 2016 στο παιχνίδι για το Community Shield απέναντι στην Πρωταθλήτρια, Λέστερ.

Από τους επιθετικούς που αγωνίζονται στην Πρέμιερ Λιγκ, έχει πετύχει τα περισσότερα γκολ σε όλες τις διοργανώσεις μέχρι και αυτή τη στιγμή, αφού με τα 24 τέρματα σε 36 συμμετοχές (μαζί και με το Κυριακάτικο απέναντι στη Μπλάκμπερν), υπερέχει τεσσάρων γκολ του Αλέξις Σάντσες (20), ενώ στα 19 βρίσκεται ο Χάρι Κέιν (πέτυχε χατ-τρικ απέναντι στη Φούλαμ στο Κύπελλο), 18 έχει πετύχει ο Σέρχιο Αγουέρο, στα 17 είναι ο Λουκάκου και ο Ντιέγκο Κόστα έχει 16 τέρματα.

Είναι τρομερή η βελτίωση των αριθμών του, αν χωρίσουμε ηλικιακά τα κομμάτια της ποδοσφαιρικής του καριέρας. Η ωριμότητα στα ποδοσφαιρικά του χαρακτηριστικά, αλλά και μετέπειτα στη νοοτροπία του, την προσέγγισή του στα παιχνίδια και τις ανάγκες του σώματός του όσο τα χρόνια περνούσαν, τον κάνουν να έχει... ξεπεράσει τις επιδόσεις που σημείωνε προτού πατήσει τα πρώτα -άντα!

Πριν σβήσει τα 30 κεριά στην τούρτα του, ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς μετρούσε 232 γκολ σε 529 παιχνίδια καριέρας. Από τη στιγμή που μπήκε στην 4η δεκαετία της ζωής του μέχρι και σήμερα, έχοντας πατήσει τα 35 έτη ηλικίας, έχει φτάσει στα 246 γκολ σε μόλις... 300 ματς!

Πριν τα 30 του χρόνια, ουδέποτε είχε φτάσει τον αριθμό τερμάτων του στα 30 μέσα σε μια αγωνιστική περίοδο. Από τα 30 και μετά, σε ΚΑΘΕ σεζόν ξεπερνάει αυτό τον αριθμό τερμάτων. Μεγαλώνει και γίνεται όλο και καλύτερος. Όπως και το παλιό κρασί. Ακόμα κι αυτό το κλισέ, βρίσκει απόλυτη εφαρμογή και δεν φαντάζει καθόλου τετριμμένο γι' αυτό τον τεράστιο ποδοσφαιριστή.

Είναι εκείνος που έχει ανεβάσει τον αριθμό των ασίστ του Πολ Πογκμπά στις πέντε. Και τις πέντε φορές που η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου έχει μεταβιβάσει τη μπάλα σε συμπαίκτη του και η κατάληξη είναι γκολ για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αποδέκτης είναι ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, όπως φυσικά συνέβη και την Κυριακή στο «Ίγουντ Παρκ».

Πέρα από την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου, ο σούπερ σταρ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει χαρίσει στην ομάδα του 11 πόντους σε παιχνίδια της Πρέμιερ Λιγκ, τους περισσότερους, δηλαδή, στη σχετική λίστα των παικτών με τη μεγαλύτερη συμβολή στα θετικά αποτελέσματα των ομάδων τους.

Στα ακριβώς ίδια γκολ (15) και με τους ίδιους ακριβώς πόντους (11 στην ομάδα) βρίσκεται ο Ντιέγκο Κόστα που διανύει τρομερή χρονιά στην Τσέλσι του Αντόνιο Κόντε.

Δείτε τον πίνακα:

ΠοδοσφαιριστήςΑριθμός γκολΚερδισμένοι βαθμοί
Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς1511
Ντιέγκο Κόστα1511
Σέρχιο Αγουέρο1110
Σαντιό Μανέ119
Γκίλφι Σίγκουρντσον88
Χάρι Κέιν148

«Μεγάλωσα στο Ρόζενγκαρντ, όπου η εγκληματικότητα ήταν σε υψηλά επίπεδα. Ο πατέρας μου ήταν αλκοολικός και χώρισε με τη μητέρα μου όταν ήμουν δύο ετών. Υπήρξαν μέρες που δεν είχα που να κοιμηθώ ή τι να φάω...

Όμως, ήμουν παθιασμένος με το ποδόσφαιρο και έπαιζα μέχρι και ξυπόλυτος, αφού δεν υπήρχαν λεφτά για παπούτσια. Σήμερα, τα παιδιά θα βλέπουν τ' όνομά μου, θα βλέπουν όλη αυτή τη λάμψη, όμως δεν θα ξέρουν πόσα πράγματα θυσίασα και πόσα πέρασα μικρός...». Τάδε έφη Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς που στέλνει το μήνυμα προς όλους. «Μη δέχεσαι να είσαι μέτριος ή... συνηθισμένος. Να είσαι εκπληκτικός!». Κι εκείνος είναι είναι εκπληκτικό παράδειγμα αθλητή προς μίμηση...

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα