Παράνομος κι αν είναι ο δεσμός μας... (vids)

Miltos+
Παράνομος κι αν είναι ο δεσμός μας... (vids)
Ενώ η Πωλίνα επέστρεφε από τις Σεϋχέλλες, ένας πρόεδρος έκανε τρέλες κι ο Μίλτος ο Νταλικέρης βρισκόταν ...κάπου εκεί γύρω, σε ακόμα μία από τις καθιερωμένες «ρετρό ιστορίες της Τρίτης»...

Στην προηγούμενη ρετρό ιστορία, με τίτλο «Η "πρώτη" ...Σφακ Ατάκ!», η οποία διαδραματιζόταν στο νυχτερινό κέντρο «Διογένης Παλάς» στις αρχές της 10ετίας του ΄90, είχα αφήσει μια εκκρεμότητα. Μια μικρή, αλλά πικάντικη (άρα και ενδιαφέρουσα) ρετρό ιστορία μέσα στη μεγαλύτερη. Έγραφα, λοιπόν, ότι παρών, στο πρώτο τραπέζι πίστα, στην «καρδιά» του μαγαζιού, διασκέδαζε ένας πρόεδρος ποδοσφαιρικής ομάδας της πρώτης Κατηγορίας. Και πως σε διπλανό τραπέζι -κι όχι στο ίδιο για προφανείς λόγους- καθόταν μια καλλονή της εποχής, με τον οποία ο πρόεδρος, σύμφωνα με τη φημολογία εκείνης της χρονιάς, διατηρούσε παράνομο δεσμό.

Υπενθυμίζω πως στο τραπέζι μας ήμασταν τέσσερις. Ο Δεμπασκαλάς, εγώ, ο Φώτης κι η Τασούλα, η οποία ήταν η ή 18η ή η 46η αρρεβωνιάρα του, θα σας γελάσω. Κάποια στιγμή ο Δεμπασκαλάς σηκώθηκε να πάει στην τουαλέτα. Τότε η Πωλίνα ετοιμαζόταν να πει ένα παλιότερο σουξέ της και... να πάει για τρέλες στις Σεϋχέλλες (όπου ήδη είχε κάνει μια σέξι φωτογράφιση για το Πλεϊμπόι!) ωστόσο ο φίλος μου επέστρεψε από την τουαλέτα πριν καν προλάβει να ετοιμάσει τις βαλίτσες της. «Τι έγινε, ρε Τρομάριε; Πάνω σου τα έκανες;», τον ρώτησε -όπως πάντα ξεδιάντροπα- ο Φώτης, για να εισπράξει την καθιερωμένη απάντηση «δεν πας καλά». Ο Δεμπασκαλάς είχε επιστρέψει γιατί οι τουαλέτες ήταν κλειστές. «Έσπασε μια σωλήνα, μου είπε η καθαρίστρια». Το μυαλό του Φώτη έπαιρνε πάντα χιλιάδες στροφές, έστω κι αν πολλές από αυτές ήταν ανάποδες: «Άμα είχε σπάσει σωλήνα, η καθαρίστρια θα ήταν μέσα να μαζεύει τις σκατούλες και δεν θα καθόταν απέξω να μιλάει με κατρουλήδες. Κάτι άλλο τρέχει», είπε και σηκώθηκε «να πάω να δω».

«Δεν πας καλά...»!

Δεν πήγαινε καλά, αλλά πήγε στην τουαλέτα. Και επέστρεψε μετά από αρκετή ώρα (η Πωλίνα είχε πάει στις Σεϋχέλλες κι είχε γυρίσει κιόλας), με ένα χαμόγελο μέχρι τ΄ αυτιά και μια αποκάλυψη στο στόμα: «Μόνο την καθαρίστρια είδες, ρε Τρομάριε; Τους φουσκωτούς δεν τους είδες;». Δεν τους είχε δει...

Ο Φώτης, παιδί της νύχτας μια ζωή, έπιασε στο μπίρι μπίρι την καθαρίστρια και του τα ξέρασε όλα. Ο πρόεδρας είχε μπει στην τουαλέτα κι από πίσω του μπήκε κι η καλλονή. Κλειδώθηκαν στις γυναικείες τουαλέτες και ποιος ξέρει τι έκαναν. «Θα ΄βγαζαν τα μάτια τους», του είπε η καθαρίστρια. Κι οι φουσκωτοί της έβαλαν δυο πεντοχίλιαρα στο χέρι, για να κάτσει έξω από τις τουαλέτες και να λέει πως είναι μέσα ο υδραυλικός γιατί έσπασε μια σωλήνα. «Δεν βγάζανε τα μάτια τους. Τα ...υδραυλικά της έφτιαχνε», χασκογέλασε ο Φώτης, ο οποίος πρόσθεσε πως κάθισαν απέξω οι φουσκωτοί, «η προσωπική ασφάλεια του προέδρου», να κάνουν τους πορτιέρηδες, μπας και κανένας μεθυσμένος παρακάμψει την καθαρίστρια και μπουκάρει μέσα. «Την ώρα που μου τα έλεγε αυτά, βγήκε ο πρόεδρος με ένα τσιγάρο στο χέρι, οι δυο μπράβοι τον ακολούθησαν κι έκαναν νεύμα στην καθαρίστρια να ανοίξει το ...μαγαζί. Άνοιξε κι εσύ τα δικά σου τα μαγαζιά, Τρομάριε, και τράβα κατούρα τώρα»!

Ο Φώτης ολοκλήρωσε την αφήγησή του λέγοντας πως μόλις έφυγαν οι μπράβοι, μπήκε στην τουαλέτα κι είδε την καλλονή να φτιάχνει το μακιγιάζ της στον καθρέφτη. Κι επειδή ήταν μπροστά η Τασούλα, φρόντισε να τη ...θάψει: «Δεν λέω, καλούτσικη γκόμενα είναι, αλλά όχι όπως φαίνεται στην τηλεόραση. Με τόσο βάψιμο, η Τασούλα μου θα έπαιζε στο ...Τέξας» (σ.σ. εννοούσε το Χόλιγουντ), είπε στην αρχική του τοποθέτηση επί του θέματος και μετά έγινε ο Φώτης που όλοι αγαπήσαμε: ο άνθρωπος που θα μπορούσε να μπερδέψει τη φωτογραφία του Τσε Γκεβάρα με εκείνη του Καραμανλή. «Αυτές τις δημοσιογράφους, πάντως, πάντα τις μπερδεύω. Πώς την είπαμε; Μοιάζει πολύ με εκείνη την τραγουδίστρια, τη ...Μιμή Ντενίση»!!!

«Δεν πας καλά...»!

Η «δημοσιογράφος - τραγουδίστρια Μιμή Ντενίση» πέρασε μετά από λίγο μπροστά μας και κάθισε στο διπλανό τραπέζι από «την καρδιά του μαγαζιού», όπου διασκέδαζε ο πρόεδρος της καρδιάς της, ακούγοντας τον Λε-Πα να τον δικαιολογεί με το «παράνομος κι αν είναι ο δεσμός μας»! Φυσικά,η παράνομη σχέση του δεν ήταν δημοσιογράφος όπως νόμιζε ο Φώτης, δεν ήταν τραγουδίστρια, δεν ήταν η Μιμή Ντενίση και ούτε της έμοιαζε. Τη Μιμή, ωστόσο, θα μπορούσε -υπό προϋποθέσεις- να τη φωνάζει και «συνάδελφο»...

Μέχρι να ξεχάσω εκείνο το περίεργο συναπάντημα και τον Δεμπασκαλά να πηδάει ανάμεσα στα τραπέζια για να προλάβει να ξαλαφρώσει τη φούσκα του, εγώ, ο Μίλτος, να ΄μαι καλά...

Υ.Γ.: Το νέο μου βιβλίο είναι παραμύθι και μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Εμβιπή (MVPublications). Υποκλίνομαι στο πενάκι του Χρήστου Ζωίδη, ο οποίος ...ζωγράφισε κυριολεκτικά στην εικονογράφηση! O τίτλος του παραμυθιού είναι «Η τρύπια μπάλα που έγινε χρυσή». Περισσότερα, εντός των επόμενων ημερών από το www.mvpublications.gr.

Υ.Γ.2: Για να μην ξεχνιόμαστε, για το μυθιστόρημά μου, «Είναι στημένο», το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Εμβιπή (MVPublications) με υπογραφή Χρήστου Ελευθερίου, αλλά και για ό,τι άλλο επιθυμείτε, θα τα λέμε στην ιστιοσανίδα μου στο φέισμπουκ.