Η νίκη με τη Γαλλία και η πρόκριση στα ημιτελικά του EURO 2004 (pics & vid)

Δημήτρης Ρούσσος
Η νίκη με τη Γαλλία και η πρόκριση στα ημιτελικά του EURO 2004 (pics & vid)

bet365

Συμπληρώθηκαν 14 χρόνια από την επική νίκη της Ελλάδας επί της Γαλλίας στα προημιτελικά του EURO 2004, όταν ο Ότο Ρεχάγκελ και οι παίκτες του πανηγύρισαν την πρόκριση και εξέπληξαν για άλλη μια φορά την ποδοσφαιρική υφήλιο!

Στην αρχή ήταν η Πορτογαλία. Μετά η Ισπανία. Όταν στο δρόμο της Ελλάδας βρέθηκε η Γαλλία, οι περισσότεροι στοιχημάτιζαν σε ένα γενναίο «αντίο» στον θεσμό, που ως τότε είχε ως σήμα κατατεθέν και απόλυτο highlight τα κατορθώματα της Εθνικής. Αυτά δεν είχαν τελειώσει και η Ευρώπη θα συνέχιζε να πηγαίνει στον… κουβά!

Στις 25 Ιουνίου 2004 ο Καραγκούνης, ο Κατσουράνης, ο Νικοπολίδης, ο Μπασινάς, ο Δέλλας, ο Καψής και όλοι οι διεθνείς έδωσαν αληθινή «μάχη» στο Ζοζέ Αλβαλάδε, έριξαν στο καναβάτσο τους τρικολόρ και με τον Χαριστέα σε θέση εκτελεστή στο 66’, μετά τη σέντρα του Ζαγοράκη, έστειλαν τον Μπαρτέζ και τους συμπαίκτες του σπίτια τους!

Υπήρχαν βέβαια ακόμα κι άλλα επεισόδια να γυριστούν σε αυτή την απίθανη ποδοσφαιρική ιστορία…

Οι συνθέσεις:

Ελλάδα (Οτο Ρεχάγκελ): Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Φύσσας, Δέλλας, Καψής, Κατσουράνης, Ζαγοράκης, Μπασινάς (84′ Τσιάρτας), Καραγκούνης, Χαριστέας, Νικολαΐδης (60′ Λάκης)

Γαλλία (Ζακ Σαντινί): Μπαρτέζ, Τουράμ, Λιζαραζού, Γκαλάς, Σιλβέστρ, Μακελελέ, Πιρές (79′ Ροτέν), Ντακούρ (71′ Βιλτόρ), Ζιντάν, Ανρί, Τρεζεγκέ (71′ Σαχά)

 

Τελευταία Νέα