Η νύχτα που η Τσέλσι... γύρισε τον διακόπτη (vid)

Κώστας Ζάλιαρης
Η νύχτα που η Τσέλσι... γύρισε τον διακόπτη (vid)

bet365

Πέρασαν πέντε χρόνια από τη νύχτα που η Τσέλσι ουσιαστικά έκανε ένα τεράστιο βήμα προς την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ το 2012, με την τρομερή ανατροπή απέναντι στη Νάπολι, στους «16» της διοργάνωσης.

Οι «μπλε», έχοντας... λυτρωθεί – όπως φάνηκε εκ του αποτελέσματος και με βάση τα δεδομένα που ίσχυαν στη σεζόν μέχρι εκείνη τη στιγμή – από τον Αντρέ Βίλας – Μπόας, θα έπαιζαν τον επαναληπτικό με τους «παρτενοπέι» έχοντας τον Ρομπέρτο Ντι Ματέο ως υπηρεσιακό κόουτς στον πάγκο.

Η... παλιά φρουρά του συλλόγου, με τους Λάμπαρντ, Τέρι, Άσλεϊ Κόουλ και Ντιντιέ Ντρογκμπά, το πήραν πάνω τους και η νύχτα της 14ης Μαρτίου του 2012 ήταν εκείνη κατά τη διάρκεια της οποίας... γύρισε ο διακόπτης και οι «μπλε» έκαναν το τεράστιο βήμα για την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, λίγο καιρό αργότερα στο Μόναχο.

Το 3-1 της Νάπολι από το πρώτο ματς ανατράπηκε στην παράταση του αγώνα στο «Στάμφορντ Μπριτζ», με τους Λονδρέζους να προηγούνται με την κεφαλιά του Ντρογκμπά στο 29' και να διπλασιάζουν τα τέρματά τους με τον ίδιο τρόπο, αλλά από τον Τζον Τέρι, στο 48ο λεπτό.

Η ιταλική ομάδα αντέδρασε και μείωσε με το πανέμορφο γκολ του Ινλέρ με σουτ έξω από την περιοχή στο 55', αναγκάζοντας πλέον την ομάδα του Ντι Ματέο να ψάξει την ισοφάριση του σκορ του πρώτου αγώνα και εν συνεχεία, αν μπορούσε να το πράξει στην κανονική διάρκεια της αναμέτρησης, να πάρει την πρόκριση.

Οι μεγαλύτερες διοργανώσεις στη Vistabet. Παίξε νόμιμα με προσφορά ημέρας στο Γιουβέντους - Πόρτο.

Ο Λάμπαρντ με πέναλτι στο 75' έγραψε το 3-1 για να στείλει το παιχνίδι στο εξτρά ημίωρο κι εκεί, ο Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς στο 105' με γυριστό δεξί σουτ από την «καρδιά» της περιοχής έπειτα από ωραία προσπάθεια και γύρισμα του Ντρογκμπά, οδήγησε την Τσέλσι στα προημιτελικά και την κόντρα με τη Μπενφίκα.


Chelsea vs Napoli 4-1 All Highlights and Goals... από ddjayakusuma
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα