«Κυνηγός» ηγέτης

«Κυνηγός» ηγέτης

bet365

Ο Λευτέρης Ντανοβασίλης γράφει για το ντέρμπι της κοιλάδας του Ρουρ (21:00, ΟΤΕ SPORT3) και τον Κλας Γιαν Χούντελαρ.

Η στιγμή για το 144ο ντέρμπι έφτασε, έστω και αν συμπίπτει με την – πιθανή – κατάκτηση του πρωταθλήματος από την Μπάγερν (με νίκη στο Βερολίνο). Έπαθλο; Η 2η θέση. Η Ντόρτμουντ υποδέχεται την Σάλκε, με τις ομάδες να έχουν - βάση εικόνας - εξασφαλισμένη θέση στην 3άδα, παρά τις πολλές και σημαντικές απουσίες (που έχουν αμφότερες).

Οι μπλε θέλουν να επαναλάβουν το περσινό τους κατόρθωμα, όταν είχαν φύγει με νίκη 2-1 από το «Σιγκνάλ Ιντούνα Παρκ» και σε σχέση με το ματς του πρώτου γύρου και την ήττα με 3-1 έχουν στη διάθεσή τους ένα… υπερόπλο. Τον Χούντελαρ. Ο «κυνηγός» επέστρεψε με το ξεκίνημα του δευτέρου γύρου και όσους λαγούς και να έβγαλε από το καπέλο του ο Κέλερ κατά τη διάρκεια της χειμερινής προετοιμασίας, όση δουλειά και να έριξαν οι παίκτες του, η σημαντικότερη διαφορά είναι εμφανής και έχει… όνομα. Ο Ολλανδός έχει πετύχει 8 γκολ από τον περασμένο Ιανουάριο, έχει φτάσει τα 10 στη σεζόν και με 1 γκολ ανά 89’ είναι ο καλύτερος στην κατηγορία.

Η Σάλκε έχει μαζέψει 22 από τους 27 διαθέσιμους βαθμούς μετά την επανέναρξη και είναι η καλύτερη μετά την Μπάγερν (έχει το απόλυτο). Ο Χούντελαρ έλειψε από 15 ματς πρωταθλήματος και οι μπλε κατάφεραν να κερδίσουν μόλις τα 8 από αυτά. Με τον 30χρονο επιθετικό στην 11άδα έχουν ήδη 7 νίκες στα τελευταία 9 παιχνίδια.

Ο «κυνηγός» επέστρεψε την κατάλληλη στιγμή, με την πίεση στον Κέλερ να αυξάνεται και τα αποτελέσματα να μην έρχονται. Επέστρεψε, για να ηγηθεί μίας νεανικής ομάδας, καθώς ο Μπόατενγκ, ακόμη και αν έχει την ικανότητα, ήταν πολύ δύσκολο να το κάνει μόλις από την πρώτη του σεζόν στο Γκελζενκίρχεν.

Στη νίκη 3-1 επί της Μπράουνσβαϊγκ το περασμένο Σάββατο (22/03) ο Κέλερ παρέταξε την ομάδα του με τον μικρότερο μέσο όρο ηλικίας εδώ και 4 χρόνια (23,5), με τον Χούντελαρ να σκοράρει το πρώτο του γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ στην Μπουντεσλίγκα, έστω και αν η μπάλα κόντραρε στο τείχος. Η Σάλκε τελείωσε με 32 τελικές, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της Ντόρτμουντ για φέτος, ενώ ήταν επίδοση που οι μπλε είχαν να επαναλάβουν από το 2007. Ο Ολλανδός έχασε κλασικές ευκαιρίες, όμως συνέχιζε να απειλεί με κάθε τρόπο.

Τελικά, δικαιώθηκε με το 6ο του γκολ στα τελευταία 3 παιχνίδια. Νωρίτερα, ο Αϊχάν είχε δείξει ότι ένα από τα πολλά που δεν ξέρουμε ακόμα για αυτόν, είναι ότι μπορεί να εκτελεί φάουλ. Στο πρώτο μέρος είχε αναγκάσει σε εντυπωσιακή απόκρουση τον Ντάβαρι με εκτέλεση από τα 25 μέτρα. Ο πιτσιρικάς είχε στήσει την μπάλα και για το φάουλ του 66’. «Ήρθε και μου είπε με αυτοπεποίθηση ότι θέλει το κάνει απευθείας», αποκάλυψε ο 19χρονος Τούρκος.

«Ήταν η σωστή στρατηγική», δήλωσε ο – δικαιωμένος – Χελντ για την πορεία της αποθεραπείας του Χούντελαρ. Αν το χειρότερο σενάριο επιβεβαιωνόταν, ήταν δεδομένο ότι η Σάλκε θα ήταν για τα καλά εκτός 4άδας. Έτσι, όπως έχουν έρθει τα πράγματα, μάλιστα, ίσως να μην είχε καν εξασφαλισμένη θέση στην Ευρώπη. «Όταν ζητήσεις από τον… κυνηγό πριν το παιχνίδι να σκοράρει, τότε θα το κάνει», σχολίασε ο Φέρμαν, που είναι από τις αποκαλύψεις του δευτέρου γύρου.

«Η αλήθεια είναι ότι δεν πίνουμε και πολλές μπύρες. Περισσότερο χυμούς μέχρι τώρα», σχολίασε ο Χούντελαρ στην κάμερα του ZDF, όταν ρωτήθηκε για τον μικρό μέσο όρο ηλικίας της Σάλκε και την απειρία στην ομάδα. Ήδη στην Γερμανία τα πιτσιρίκια του Κέλερ έχουν αποκτήσει και παρατσούκλι. «Rasselbande», «Rascals» στα αγγλικά και αν και δε νομίζω να υπάρχει ακριβής μετάφραση (διορθώστε με αν κάνω λάθος), «καθαρματάκια» ή «διαβολάκια» στα ελληνικά.

Τώρα, μετά την Μαδρίτη και το Μόναχο σε ματς χωρίς απαιτήσεις, που το μοναδικό ζητούμενο ήταν απλά να… μαζέψουν το σκορ και αν γίνεται να το ευχαριστηθούν, βρίσκονται στην μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας τους. Να αντεπεξέλθουν στο μεγαλύτερο ντέρμπι της Γερμανίας μπροστά στο «καυτό» κοινό των 80.000 και πλέον οπαδών στο «Σιγκνάλ Ιντούνα Παρκ»… «Αν δεν ήταν η Σάλκε, θα ευχαριστιόμουν να τους βλέπω. Είναι τεράστια ταλέντα», είπε ο Γίργκεν Κλοπ στη συνέντευξη τύπου. «Kindergarten-Attacke gegen Klopp», έγραψε η Bild, «επίθεση… νηπιαγωγείου εναντίον του Κλοπ» σε ελεύθερη μετάφραση.

«Είναι πάντα καλύτερο να είσαι κυνηγός και όχι… κυνηγημένος», απάντησε ο Χούντελαρ σε συνέντευξή του στο επίσημο site της Μπουντεσλίγκα στην ερώτηση αν είναι ωραία να είσαι «κυνηγός». Η Σάλκε κατάφερε μέσα σε λίγες εβδομάδες να αλλάξει τα δεδομένα και πρέπει μέχρι ο τέλος της σεζόν να το ξανακάνει.

Τον Δεκέμβριο του 2012 ο Ολλανδός είχε υπογράψει συμβόλαιο μέχρι το 2015 και για το ερχόμενο καλοκαίρι ενεργοποιείται ρήτρα ύψους 15 εκατ. ευρώ. Οι διαπραγματεύσεις για ανανέωση δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα, κάτι που θα πρέπει να γίνει σύντομα. Με σωστή «διαχείριση» για τον ίδιο (ελέω τραυματισμών) και βοήθεια από τον πάγκο ο Χούντελαρ μπορεί να αποτελέσει στην «σταθερά» για την επόμενη μέρα στο Γκελζενκίρχεν.

Υ.Γ.: Δύο από τους καλύτερους επιθετικούς της κατηγορίας θα τεθούν αντιμέτωποι στο ντέρμπι της κοιλάδας του Ρουρ. Λεβαντόφσκι vs Χούντελαρ με βέβαιο νικητή το… θέαμα.

Follow me @entanovasilis

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα