Αντίστροφη μέτρηση για Τζούκιτς

Αντίστροφη μέτρηση για Τζούκιτς

Τάσος Κολλίντζας
Αντίστροφη μέτρηση για Τζούκιτς

bet365

Ο Τάσος Κολλίντζας γράφει για τις τελευταίες εξελίξεις στη Βαλένθια και για το Σέρβο προπονητή που βρίσκεται πια με την πλάτη στον τοίχο.

Στο “Μεστάγια” έβλεπαν τη διακοπή του πρωταθλήματος ως βάλσαμο για τη βαθιά κρίση στην οποία βρίσκεται η Βαλένθια από το ξεκίνημα της σεζόν. Ως μία ευκαιρία να γίνουν αλλαγές, τόσο σε αγωνιστικό όσο και σε διοικητικό επίπεδο, να μπουν στην άκρη τα προβλήματα και να κάνει η ομάδα ένα νέο ξεκίνημα. Μάταια όμως. Επιστρέφοντας στις υποχρεώσεις της, η ομάδα του Μίροσλαβ Τζούκιτς παρουσιάστηκε και πάλι προβληματική, γνώρισε την ήττα με 2-1 από την Έλτσε και παρέμεινε στο κάτω μισό του βαθμολογικού πίνακα, πολύ πιο κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού απ' ότι στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη.

Τα πράγματα έχουν δυσκολέψει πολύ πια για το Τζούκιτς. Ο Σέρβος τεχνικός, ιδιαίτερα αγαπητός στο κοινό του “Μεστάγια” από την εποχή του ως ποδοσφαιριστής της Βαλένθια, ανέλαβε τις τύχες της ομάδας το καλοκαίρι αντί του Ερνέστο Βαλβέρδε με στόχο να πετύχει αυτό που δεν κατάφερε πέρσι ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού. Να τη βγάλει ξανά στο Τσάμπιονς Λιγκ. Τρεις μόλις μήνες μετά την πρόσληψή του όμως βλέπει την πίστωση χρόνου που του δόθηκε να εξαντλείται, τόσο στα μάτια της διοίκησης του Αμεντέο Σάλβο όσο – κυρίως – στα μάτια των οπαδών της ομάδας.

Ο πρόεδρος με δηλώσεις του λίγο πριν από τη διακοπή φρόντισε να στηρίξει τον προπονητή λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “με αυτόν ξεκινήσαμε και με αυτόν θα βγάλουμε τη χρονιά”. Το “μάρμαρο” για την κακή πορεία της ομάδας αλλά και για τα εσωτερικά προβλήματα που τη ταλανίζουν πλήρωσε τελικά ο τεχνικός διευθυντής, Μπραούλιο Βάθκεθ. Τη θέση του πήρε μια άλλη παλιά δόξα της ομάδας, ο Ρουφέτε, συμπαίκτης του Τζούκιτς στη μεγάλη Βαλένθια που πρωταγωνίστησε σε Ισπανία κι Ευρώπη στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας.

Ο Ρουφέτε το καλοκαίρι απέρριψε την πρόταση του Ράφα Μπενίτεθ να τον ακολουθήσει ως βοηθός στη Νάπολι κι επέστρεψε στο “Μεστάγια” για να αναλάβει την ακαδημία της Βαλένθια. Η πρόσληψή του τώρα στο πόστο του γενικού διευθυντή του αθλητικού τμήματος, σηματοδοτεί μια αλλαγή 180 μοιρών στην πολιτική του Σάλβο καθώς ο Ρουφέτε γίνεται το απόλυτο αφεντικό και κρατάει τις τύχες του Τζούκιτς στα χέρια του. Ήδη το τιμ του νέου γενικού διευθυντή έχει ξεκινήσει μια αξιολόγηση της δουλειάς του, παρακολουθώντας σε καθημερινή βάση κάθε κίνησή του ακόμα και στις προπονήσεις και σύμφωνα με τα ρεπορτάζ από τη Βαλένθια στο Σέρβο τεχνικό έχει δοθεί προθεσμία να αλλάξει την εικόνα της ομάδας στα δύο επόμενα παιχνίδια με Σουόνσι και Οσασούνα.

Με μόλις μία νίκη στις τελευταίες επτά αγωνιστικές η Βαλένθια διαθέτει τη τέταρτη χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος (23 γκολ παθητικό) κι έχει ένα βαθμό λιγότερο σε σχέση με πέρσι όταν ο Μαουρίσιο Πελεγκρίνο έχασε τη θέση του στη 14η αγωνιστική. Η ιστορία φαίνεται πως επαναλαμβάνεται καθώς όπως ο Πελεγκρίνο, έτσι και ο Τζούκιτς θεωρείται άνθρωπος της ομάδας όμως η εμπειρία του ίσως να μην είναι αρκετή για να διαχειριστεί μια τόσο δύσκολη και ιδιαίτερη ομάδα όπως είναι η Βαλένθια.

Τα δύο παιχνίδια με Σουόνσι, την Πέμπτη στην Ουαλία για το Γιουρόπα Λιγκ και με Οσασούνα, την Κυριακή στο “Μεστάγια”, μοιάζουν πράγματι με την τελευταία του ευκαιρία καθώς το πρόγραμμα που ακολουθεί μέχρι το τέλος του χρόνου δεν είναι ο καλύτερος σύμμαχός του. Για το πρωτάθλημα έχει να παίξει με την Ατλέτικο στη Μαδρίτη και με τη Ρεάλ στη Βαλένθια και ο κίνδυνος οι διακοπές των Χριστουγέννων να βρουν την ομάδα μία ανάσα από τη ζώνη του υποβιβασμού είναι ορατός.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα