ΝΒΑ: Τα «διαμάντια» που... φλερτάρουν με breakout season! (pics)

Νίκος Καρφής
ΝΒΑ: Τα «διαμάντια» που... φλερτάρουν με breakout season! (pics)

bet365

Το gazzetta.gr ξεχώρισε 8 παίκτες που είναι ικανοί να κάνουν τη χρονιά εκτόξευσης τους φέτος!

Υπάρχει μια σεζόν για κάθε παίκτη του ΝΒΑ, η οποία ονομάζεται breakout season.

Eκεί ο παίκτης... εκτοξεύεται και αλλάζει επίπεδο, ανεβάζοντας κατακόρυφα τους αριθμούς τους.

Το gazzetta.gr διάλεξε 8 ταλαντούχα παιδιά που... φλερτάρουν φέτος με την breakout season και σας τους παρουσιάζει.

Τρεντ-Μπλέιζερς

Τρεντ-Μπλέιζερς

Xάντερ-Χοκς

Xάντερ-Χοκς

Γουντ-Ρόκετς

Γουντ-Ρόκετς

Πόρτερ-Νάγκετς

Πόρτερ-Νάγκετς

Σέξτον-Καβς

Σέξτον-Καβς

Ουάιτ-Μπουλς

Ουάιτ-Μπουλς

Ντορτ-Θάντερ

Ντορτ-Θάντερ

Γκίλτζιους Αλεξάντερ-Θάντερ

Γκίλτζιους Αλεξάντερ-Θάντερ

Εμφανίστηκε ξαφνικά στη φούσκα και ο Στοτς τον έβαζε 22 λεπτά ανά παιχνίδι, ενώ ήταν στη βασική πεντάδα που τελείωνε τα ματς. Εξαιρετικός σουτέρ που είχε 41.8 % τρίποντα τη σεζόν που πέρασε στη φούσκα, όπου μέτρησε 16.9 πόντους μέσο όρο με 51% τρίποντα. Φέτος τον προορίζουν για sixth man και θα αποτελεί ένα όπλο για τον Στοτς από τον πάγκο μαζί με τον μεγάλο Καρμέλο Άντονι.

Στη rookie του σεζόν είχε 12.3 πόντους, αλλά σούταρε με 41% εντός πεδιάς και 35.5 τρίποντα. Βέβαια ως άπειρος δεν ήξερε να παίρνει τα καλύτερα δυνατά σουτ. Φέτος οι Χοκς ανέβηκαν επίπεδο με Μπογκντάνοβιτς, Ρόντο και Γκαλινάρι και αναμένεται να παλέψουν ακόμα και για τα playoffs. Στην preseason ήταν ανεβασμένος, ενώ θεωρείται από τον προπονητή του ως ο κορυφαίος αμυντικός των Χοκς. Σίγουρα θα θέλει να είναι πιο σταθερός επιθετικά, αφού θα ξεκινά βασικός σαν small forward. Έχει όλα όσα απαιτούνται για να εκτοξευτεί φέτος

Άρχισε να δείχνει την ποιότητα του πέρυσι στους Πίστονς, όπου ήταν ο όνος λόγος μαζί με τον Ρόουζ για να κάτσεις να τους δεις. Ένας ψηλός με όμορφες κινήσεις στο post και εξαιρετικός χειρισμό μπάλας, κάτι που τρέλανε μέχρι και τον εκφωνητή του Χιούστον που φώναξε «ποιος χρειάζεται τον Χάρντεν». Πέρυσι ξεκίνησε σε μόλις 12 ματς, αλλά έπαιξε τόσο καλά που οι Ρόκετς του έδωσαν 41 εκατ. δολάρια και τον περιμένουν να λάμψει ως βασικός.

Ο Πόρτερ ήταν εντυπωσιακός στα playoffs, όπου μέτρησε 11.4 ποντους, 6.7ριμπάουντ και 39% τρίποντα, αλλά το μεγάλο του θέμα είναι η άμυνα. Αν βελτιώσει και αυτό τότε θα μιλάμε για μια σούπερ λύση στους Νάγκετς. Κέρδισε με το σπαθί του τη θέση του βασικού, ωστόσο τώρα ε τον γυρισμό του Μπάρτον σίγουρα θα δώσει μεγάλη μάχη, κάτι που αναμένεται να του κάνει καλό. Σπουδαίο prospect που πρέπει να προσεχθεί από τον Μάικ Μαλοουν

Δεν έχασε ούτε ένα ματς στις 2 πρώτες σεζόν. Τη σεζόν που πέρασε είχε 20.8 πόντους μέσο όρο και μέτρησε 30+ πόντους σε 5 παιχνίδια. Φέτος είναι η ευκαιρία του να βελτιωθεί κι άλλο σαν playmaker, αφού πέρυσι είχε μόλις 3 ασίστ ανά παιχνίδι. Το Κλίβελαντ δεν έχει κάποιον σταρ πέραν του Λοβ που γερνά και θα κάνει χώρο για τους νεαρούς ταλαντούχους παίκτες. Και ο Σέξτον είναι ο κορυφαίος από αυτούς, μαζί με τον Ντάριους Γκάρλαντ.

Στα φιλικά δεν μας έκανε σοφότερους. Από πέρυσι είχε φανεί πως το παιδί αυτό έχει όλο το μέλλον μπροστά του για να λάμψει. Είχε 13.2 πόντους, ενώ στα τρία φιλικά μέτρησε 20.7 πόντους με 57.9% τρίποντα. Το Σικάγο τον πιστεύει πολύ και όλη η πόλη περιμένει την breakout season, βοηθώντας και τον ΛαΒίν να γίνει καλύτερος. Σημαντικό ρόλο σε αυτό θα παίξει και ο Μπίλι Ντόνοβαν.

Παρουσιάστηκε στη φούσκα και έγινε βασικός σαν rookie στους Θάντερ εξαιτίας της δύναμης και της άμυνας του. Έφτασε σε σημείο να κλειδώσει τον Χάρντεν σε ορισμένα ματς. Είχε μέσο όρο 12.5 πόντους και 3.7 ριμπάουντ, ενώ στα Games 6 και 7 με Ρόκετς είχε 21.5 πόντους μέσο όρο και 30άρα στο 7ο ματς. Φέτος θα πάρει περισσότερο προσοχή, αφού οι Θάντερ άλλαξαν όλο το ρόστερ και αποφάσισαν να δώσουν τόπο στα νιάτα να αναπτυχθούν.

Είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί για το βραβείο του πιο βελτιωμένου παίκτη της σεζόν. Πολ, Άνταμς και Γκαλινάρι έφυγαν και ο Σάι θα είναι πλέον ο ηγέτης της ομάδας, ενώ θα έχει περισσότερες προσπάθειες σε σχέση με πέρυσι. Έδειξε πως είναι ικανότατος επιθετικά, ενώ μπορεί να προσφέρει σημαντικές λύσεις και στην άμυνα. Έχει όλα τα φόντα να γίνει ένας εκ των κορυφαίων two-way παικτών στη λίγκα και πλέον η Οκλαχόμα του έδωσε τα… κλειδιά. Πάει για breakout season ο Γκίλτζιους-Αλεξάντερ.