Αδέρφια μιας... άλλης εθνικής (pics)

Αδέρφια μιας... άλλης εθνικής (pics)

bet365

Από τα αδέρφια Γκούντολ το 19ο αιώνα μέχρι τους Πογκμπά, Τσάκα και... Σουάρες. Το gazzetta.gr ενώνει τα αδέρφια που χωρίστηκαν για να παίξουν με διαφορετική εθνική ομάδα.

Το 1863 δύο αδέρφια, οι Τζον και Άρτσι Γκούντολ αγωνίστηκαν με τα χρώματα δύο διαφορετικών εθνικών ομάδων.

Ο πρώτος ήρθε στη ζωή το 1863 στο Γουεστμίνστερ της Αγγλίας και έπαιξε στην εθνική της εν λόγω χώρας. Ωστόσο, ο κατά δύο χρόνια νεότερος αδερφός του γεννήθηκε στο Μπέλφαστ και έπαιξε με τα χρώματα της εθνικής της Βορείου Ιρλανδίας.

Από το 19ο αιώνα μέχρι σήμερα είναι πολλές οι οικογένειες που έχουν... σπάσει στα δύο.

Πάμε να δούμε τα αδέρφια που αγωνίζονται με τη φανέλα διαφορετικής εθνικής ομάδας.

Γκρανίτ και Ταουλάντ Τσάκα

Τους είδαμε να παίζουν αντίπαλοι στο Champions League. Ο ένας (Γκρανίτ) για την Άρσεναλ, ο άλλος για την Βασιλεία (Ταουλάντ). Μάλιστα, έχουν κοντραριστεί και σε εθνικό επίπεδο με τον Τσάκα της Άρσεναλ να αγωνίζεται στην Ελβετία και τον άλλον στην Αλβανία. Αυτό συνέβη στην τελική φάση του Euro στη Γαλλία και ήταν η πρώτη φορά που βλέπουμε δύο αδέρφια να παίζουν αντίπαλα στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Κρίστιαν και Μασιμιλιάνο Βιέρι

Άπαντες ξέρουμε τον Κριστιάν Βιέρι και όχι για τις διακοπές του στη Μύκονο με την εντυπωσιακή σύντροφό του. Ο «Μπόμπο» μεγαλούργησε με τη φανέλα της Ίντερ και της εθνικής Ιταλίας. Ο αδερφός του δεν είχε ανάλογη πορεία, αν και ξεκίνησε από τη Γιουβέντους. Το πιο αξιοσημείωτο που έκανε ήταν να αγωνιστεί έξι φορές με τα χρώματα της Αυστραλίας.

Τιάγκο και Ραφίνια Αλκάνταρα

Με τον πατέρα τους, τον Μαζίνο να έχει σπείρει το καρπό δεν θα μπορούσαν τα μήλα να μην πέσουν κάτω από τη μηλιά. Ο θρύλος της εθνικής Βραζιλίας, που πριν λίγο καιρό είχε μιλήσει στο gazzetta.gr, βλέπει σήμερα τα καμάρια του να πρωταγωνιστούν με την φανέλα της Μπάγερν και της Μπαρτσελόνα. Ο Τιάγκο τιμά τα χρώματα της εθνικής Ισπανίας και αγωνίζεται στους Βαυαρούς, ενώ ο Ραφίνια αρχίζει να ανεβαίνει στην Μπάρτσα και πρόσφατα έγινε και χρυσός Ολυμπιονίκης με την «σελεσάο» στη Βραζιλία.

Λουίς και Πάολο Σουάρες

Για τον πρώτο δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Τα γκολ του με την εθνική Ουρουγουάης και την Μπαρτσελόνα τα... λένε όλα. Τον αδερφό του Πάολο ελάχιστοι τον γνωρίζουν όμως. Ο... αγνωστος Σουάρες λοιπόν παίζει στην Σονσονάτε του Ελ Σαβαδόρ, ενώ έχει φορέσει τα χρώματα της εθνικής ομάδας το 2014.

Πολ, Ματίας και Φλορεντίν Πογκμπά

Και τα τρία αδέρφια είναι ποδοσφαιριστές. Εννοείται ότι ο Πολ είναι ο πιο διάσημος της οικογένειας, μιας και έγινε κι ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στον κόσμο με τη μεταγραφή του στη Γιουνάιτεντ. Αγωνίζεται με τα χρώματα της εθνικής Γαλλίας, μιας και γεννήθηκε εκεί. Ο Ματίας, που παίζει στην Σκωτία για την Πάρτικ Θιστλ κι ο Φλορεντίν, που αγωνίζεται στην Σεντ Ετιέν τιμούν τα χρώματα της χώρας της καταγωγής τους, της Γουινέας.

Ζερόμ και Κέβιν-Πρινς Μπόατενγκ

Γεννήθηκαν στο Βερολίνο από Αφρικανούς γονείς, που μετανάστευσαν. Ξεκίνησαν κι οι δύο από την Χέρτα αλλά η πορεία τους διαφορετική. Ο Κέβιν-Πρινς πέρασε μια υπέροχη τριετία στη Μίλαν και αγωνίστηκε με την Γκάνα, ενώ ο Ζερόμ παίζει στην Μπάγερν Μονάχου και φορά τη φανέλα της εθνικής Γερμανίας.

Πηγή: footballslide.com/

 

Τελευταία Νέα