NBA: Οι χειρότερες ομάδες όλων των εποχών! (pics)

Νίκος Καρφής
NBA: Οι χειρότερες ομάδες όλων των εποχών! (pics)

bet365

Το gazzetta. gr έκανε... βόλτα στον χρόνο και σας παρουσιάζει τις χειρότερες ομάδες όλων των εποχών στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη.

Σούπερ προσφορά* στα Virtual Sports | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Από το ΝΒΑ έχουν... παρελάσει ομαδάρες όπως οι Μπουλς του Τζόρνταν, οι Λέικερς του Σακίλ και του Κόμπι, αλλά και οι Ουόριορς του Κάρι και του Ντουράντ.

Όμως υπάρχουν και αυτά τα σύνολα, τα οποία διασύρθηκαν μέσα σε μια σεζόν, ολοκληρώνοντας με τραγικά ρεκό.

Το gazzetta.gr ταξίδεψε πίσω στον χρόνο και σας παρουσιάζει τις χειρότερες ομάδες της ιστορίας.

1988-89 Miami Heat (15-67)

Όταν χάνεις με βαρύ σκορ στο πρώτο ματς της σεζόν από τους κακούς Κλίπερς, τότε μάλλον καταλαβαίνεις πως κάτι δεν πάει καλά. Εκείνη τη σεζόν οι Χιτ ξεκίνησαν με 17 ήττες, κάτι που αποτελούσε ρεκόρ. Ο πρώτος σκόρερ της ομάδας ήταν ο Έντουαρντς με 13.8 πόντους, μια από τις χειρότερες επιδόσεις μέσου όρου αρχισκόρερ στην ιστορία της λίγκας. Το μοναδικό καλό ήταν ότι είχαν κάνει draft τους Σεϊκέλι, Ράις και Ντάγκλας, κάτι που τους οδήγησε στα playoffs στο μέλλον.

1995-96 Vancouver Grizzlies (15-67)

Η σεζόν ξεκίνησε με όνειρα και φιλοδοξίες για τις αρκούδες, αφού είχαν 2 νίκες. Τις πρώτες στην ιστορία τους. Όμως τα σύννεφα εμφανίστηκαν γρήγορα πάνω από τον ουρανό του Βανκούβερ. Μετά το 2-0 στην αρχή, ακολούθησαν 19 σερί ήττες και αργότερα έγινε το ρεκόρ των 23 σερί ηττών. Ακόμα και ο παίκτης που έκαναν draft, ο Στιβ Φράνσις αρνήθηκε να παίξει για αυτούς και το franchise μετακόμισε στο Μέμφις.

2004-05 Atlanta Hawks (13-69)

Οι Χοκς εκείνης της εποχής ήταν κάκιστοι. Μπορεί να είχαν τον Τζος Σμιθ και τον Αντουάν Ουόκερ, ωστόσο κατάφεραν να φτάσουν μόλις στις 13 νίκες. Επιπλέον στην ομάδα βρισκόταν ο 42χρονος Κέβιν Ουίλις. Ο Ουόκερ έγινε trade στους Σέλτικς, με την Ατλάντα να έχει στο ρόστερ της ένα κακό mix βετεράνων με απείθαρχους νέους που δεν βοήθησε καθόλου. Από τις περιόδους που θέλουν να ξεχάσουν όλοι στην ομάδα.

1986-87 Los Angeles Clippers (12-70)

O θρύλος του ΝΒΑ, Έλτζιν Μπέιλορ έγινε GM πριν το draft, όμως η ομάδα δεν είχε πικ πρώτου γύρου. Είχε παίκτες σαν τον Γούντσον, τον Λάρι Ντρου, αλλά δεν υπήρχε κάτι το ιδιαίτερο. Ξεκίνησαν με 3 νίκες στα πρώτα 6 ματς, αλλά από τα επόμενα 41, πήραν τη νίκη μόλις σε 4! Κινήθηκαν πολλά χρόνια στην αβεβαιότητα μέχρι να μπουν τελικά στα playoffs το 1992, μετά από 10 σερί χρονία με 50+ ήττες.

2009-10 New Jersey Nets (12-70)

Μια ομάδα με παίκτες που άφηναν υποσχέσεις για το μέλλον όπως ο Ντέβιν Χάρις και ο Μπρουκ Λόπεζ. Όμως αυτοί οι Νετς έμειναν στην ιστορία, αφού έγινε η μοναδική ομάδα που ξεκινά με ρεκόρ 0-18. Στη συνέχεια έκαναν και 3-40, αλλά και 4-48 κατά διαστήματα. Στις αρχές εκείνης της δεκαετίας η ομάδα γνώρισε τις δόξες της με Κιντ, Τζέφερσον και Μάρτιν, παίζοντας 2 φορές σε τελικούς ΝΒΑ, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη.

1982-83 Houston Rockets (14-68)

Πολλοί κατηγόρησαν την ομάδα για tanking με σκοπό να μεγαλουργήσει στα επόμενα χρόνια μέσω των επιλογών της στο draft. Ο Μόουζες Μαλόουν έφυγε για τη Φιλαδέλφεια, εκεί όπου πήρε πρωτάθλημα, ενώ το Χιούστον είχε τους Μέρφι και Έλβιν Χέις. Στο σύνολο των Ρόκετς βρισκόταν και ο πατέρας του Κόμπι Μπράιαντ, Τζο. Οι ρουκέτες πέρασαν δύσκολα χρόνια μέχρι να καταφτάσει ο Ολάζουον και να τους οδηγήσει στη Γη της Επαγγελίας.

1992-93 Dallas Mavericks (11-71)

Τα προβλήματα για τους Μάβερικς ξεκίνησαν μια σεζόν πριν, όταν τιμωρήθηκε από το ΝΒΑ ο σταρ Ρόι Τάρπλεϊ. Το Ντάλας πήρε τον Φατ Λέβερ από το Ντένβερ και πικ πρώτου γύρου, αλλά ο Λέβερ έχασε ολη τη σεζόν εξαιτίας τραυματισμού στο γόνατο. Εκτός αυτού ο Ρολάντο Μπλάκμαν έγινε ανταλλαγή στη Νέα Υόρκη. Το ρόστερ έγινε πολύ φτωχό και ξεκίνησε με 4 νίκες στα πρώτα 61 ματς. Απίθανα πράγματα.

1997-98 Denver Nuggets (11-71)

Οι Νάγκετς είχαν ΜακΝτάις σε νεαρή ηλικία και Μπόμπι Τζάκσον. Όμως τον αντάλλαξαν και τον έστειλαν στο Φοίνιξ και από εκείνη τη στιγμή κατέβηκαν επίπεδο. Έφτασαν σε 23 σερί ήττες κατά τη διάρκεια της σεζόν, κάτι που οδήγησε στην πρόσληψη του Μάικ Ντ’Αντόνι. Η ομάδα δεν είδε άσπρη μέρα μέχρι να καταφτάσει το 2003 ο Καρμέλο Άντονι μέσω draft.

1972-73 Philadelphia 76ers (9-73)

Oι Σίξερς αντικατέστησαν στον Τζακ Ράμσεϊ με τον Ρόι Ρούμπιν στην άκρη του πάγκου. Οι Σίξερς ξεκίνησαν με ρεκόρ 4-47, ο Ρούμπιν απολύθηκε και στη θέση του ήρθε ο Λόουερι σαν παίκτης-προπονητής. Για αυτούς που νομίζουν πως το «Trust the Process» με σκοπό την απόκτηση των κορυφαίων picks στο μέλλον ήταν η δυσκολότερη περίοδος των Σίξερς, μάλλον ξεχνούν τη σεζόν 1972-73.

2011-12 Charlotte Bobcats (7-59)

Το χειρότερο ρεκόρ σε μια κουτσουρεμένη σεζόν λόγω lockout. Οι Μπόμπκατς είδαν τους Μαγκέτι και Όγκουστιν να τραυματίζονται, κάτι που έδωσε περισσότερες ευθύνες στους νεαρούς τότε Κέμπα Ουόκερ και Μπίσμακ Μπιγιόμπο. Η Σάρλοτ έχανε τα ματς της με περίπου 14 πόντους μέσο όρο, ενώ δεν είδε ροζ φύλλο αγώνα στα 23 τελευταία ματς. Πάλι καλά που η σεζόν ήταν μισή γιατί ο εφιάλτης δεν θα είχε τελειωμό για εκείνη την ομάδα.

 

NBA Τελευταία Νέα