Ο θρυλικός Τκατσένκο γίνεται 60 ετών! (pics & vids)

Γιώργος Κούβαρης
Ο θρυλικός Τκατσένκο γίνεται 60 ετών! (pics & vids)

bet365

Ο Βλαντιμίρ Τκατσένκο, ο οποίος έγινε περισσότερο γνωστός στο ελληνικό κοινό για εκείνη την αγκωνιά στον Παναγιώτη Γιαννάκη στον τελικό του 1987, γίνεται σήμερα 60 ετών!

Για αδρεναλίνη χωρίς όρια, παίξε νόμιμα live στοίχημα. (21+)!

Ποιος αλήθεια θα ξεχάσει ποτέ τη στιγμή που ο Βλαντιμίρ Τκατσένκο παίρνει το ριμπάουντ και χωρίς να έχει αντιληφθεί την παρουσία του Παναγιώτη Γιαννάκη δίπλα του, τον... ξαπλώνει με μια αγκωνιά στο παρκέ!

Ένας σέντερ 221 εκατοστών και 140 κιλών απέναντι στον αρχηγό της εθνικής ομάδας στον τελικό του Eurobasket 1987.

Μπορεί σε εκείνο το ματς οι Έλληνες να τον... μίσησαν για μερικά λεπτά, αλλά ήταν ένας (πραγματικά) αγαθός γίγαντας!

Σήμερα (20/9) συμπληρώνει 60 χρόνια ζωής έχοντας αποσυρθεί από τον χώρο του μπάσκετ. Μπορεί να κάνει κάποιες guest star εμφανίσεις σε διάφορα events της ΤΣΣΚΑ Μόσχας ή να ήταν καλεσμένος της ΕΟΚ στο παιχνίδι των Eurostars στο ΟΑΚΑ πριν από 10 χρόνια ωστόσο δεν έχει καμία ανάμειξη πια με την πορτοκαλί μπάλα.

Γεννημένος στο Σότσι στις 20 Σεπτεμβρίου 1957, ξεκίνησε το μπάσκετ το 1974 στην Στρόιτελ όπου παρέμεινε έως το 1982. Στη συνέχεια έγινε μέλος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας μέχρι το 1989 για να κλείσει την καριέρα του στην ισπανική Γουαδαλαχάρα το 1990.

Με την Σοβιετική Ένωση έχει κατακτήσει δύο χάλκινα μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ένα χρυσό και δύο ασημένια σε Μουντομπάσκετ, όπως επίσης τρία χρυσά και δύο ασημένια σε Eurobasket!

 

Τελευταία Νέα