ΔΟΕ: Απέβαλε την Ολυμπιακή Επιτροπή της Ρωσίας

Newsroom
Αποκλεισμός Ολυμπιακός Επιτροπής

bet365

Το εκτελεστικό συμβούλιο της ΔΟΕ αποφάσισε τον άμεσο αποκλεισμό της Ρωσικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Το εκτελεστικό συμβούλιο της ΔΟΕ αποφάσισε τον άμεσο αποκλεισμό της Ρωσικής Ολυμπιακής Επιτροπής, συνεπεία της απόφασης της τελευταίας να εντάξει ως μέλη της τους αθλητικούς οργανισμούς του Ντονέτσκ, της Χερσώνας, του Λουχάνσκ και της Ζαπορίζια.

Η Μόσχα έχει προσαρτήσει τις εν λόγω περιοχές στην επικράτειά της, κίνηση την οποία δεν αναγνωρίζει η διεθνής κοινότητα, που θεωρεί τις εν λόγω επαρχίες τμήμα της Ουκρανίας.

Το ίδιο ισχύει και για τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, σύμφωνα με την οποία, η ένταξη των αθλητών οργανισμών των τεσσάρων περιοχών στη Ρωσική Ολυμπιακή Επιτροπή «... συνιστά παραβίαση του Ολυμπιακού Χάρτη, γιατί παραβιάζει την εδαφική ακεραιότητα της Ολυμπιακής Επιτροπής της Ουκρανίας, όπως αυτή αναγνωρίζεται από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή».

Η ΔΟΕ είχε αποφύγει να προχωρήσει ως τώρα σε αποκλεισμό της Ολυμπιακής Επιτροπής της Ρωσίας, παρά τον πόλεμο στην Ουκρανία που μαίνεται από τον Φεβρουάριο του 2022.

Η σημερινή απόφαση σημαίνει ότι η Ρωσική Ολυμπιακή Επιτροπή χάνει την αναγνώρισή της ως Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή και δεν δικαιούται καμίας χρηματοδότησης από τη ΔΟΕ.

Σε ό,τι αφορά το φλέγον ζήτημα της συμμετοχής ή μη μεμονωμένων Ρώσων αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ως ουδέτερων, το εκτελεστικό συμβούλιο της ΔΟΕ επαναλαμβάνει ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν σε μεταγενέστερο χρόνο.

Μέχρι τότε, συνεχίζουν να ισχύουν οι συστάσεις που εκδόθηκαν στις 28 Μαρτίου, με βάση τις οποίες είναι εφικτή η επιστροφή αθλητών από τη Ρωσία (αλλά και τη Λευκορωσία) σε διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις, υπό αυστηρές προϋποθέσεις, υπό ουδέτερη σημαία και σε καμία περίπτωση σε ομαδικά αθλήματα ή αγωνίσματα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα