Πομάσκι στο Gazzetta: «Ο Μίλτος μου πρόσφερε αυτό που έλειπε από την καριέρα μου»

Κώστας Ευθυμιάδης
Πομάσκι στο Gazzetta: «Ο Μίλτος μου πρόσφερε αυτό που έλειπε από την καριέρα μου»

bet365

Ο Γιώργος Πομάσκι μιλά στο Gazzetta για το τι άλλαξε ο ίδιος στην καριέρα του Μίλτου Τεντόγλου, αλλά και τι άλλαξε εκείνος στον ίδιο.

Η πιο περήφανη στιγμή για τον Γιώργο Πομάσκι ήταν αυτό το τελευταίο άλμα του Μίλτου Τεντόγλου.

Ο Πομάσκι έχει «καλλιεργήσει» και έχει βοηθήσει αθλητές να φτάσουν στην κορυφή. Το έχει κάνει με ποδοσφαιρικές ομάδες όπως ο Ολυμπιακός, που με την εκγύμνασή του, τους απογείωσε. Ο στίβος ήταν και παραμένει η μεγάλη του αγάπη. Εχει οδηγήσει αθλητές σε τίτλους σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Ένα μόνο τον «έτρωγε» στην καριέρα του. Που δεν είχε έρθει το ολυμπιακό μετάλλιο. Ο Τεντόγλου ήταν η ευκαιρία για εξιλέωση και για τον ίδιο. Και λίγο έλειψε να χαθεί κι αυτή η ευκαιρία.

Πριν κάνει το τελευταίο του άλμα ο Γρεβενιώτης αθλητής, ήταν εκτός βάθρου. Τέταρτος συγκεκριμένα. Είχε μία προσπάθεια και τελευταία. Ο Πομάσκι γνώριζε πως και για τους δύο ίσως να μην υπάρξει ξανά μια τέτοια χρυσή ευκαιρία. Κι εκεί, με το καπελάκι ψαρέματος που δεν αποχωρίζεται σε μεγάλες διοργανώσεις, του έδωσε το σύνθημα...

«Πάμε να το πάρουμε» του είπε πριν το τελευταίο άλμα όπως εκμυστηρεύτηκε στο Gazzetta.

O τεράστιος αυτός προπονητής, μεγάλο κεφάλαιο για τον ελληνικό στίβο και γενικότερα τον ελληνικό αθλητισμό, πήρε την σκυτάλη από τον Βαγγέλη Παπανίκο, τον πρώτο προπονητή του Μίλτου, για να τον εκτοξεύσει. Και το έκανε τόσο από θέμα διακρίσεων, όσο και από θέμα επιδόσεων (αυτά τα δύο πάνε μαζί εξάλλου).
«Όταν ο Μίλτος ήρθε σε μένα, έπρεπε να καλλιεργηθεί αθλητικά. Να καλυφθούν τα κενά που είχε σαν αθλητής» αναφέρει ο Πομάσκι στο Gazzetta.

Αυτό που προκάλεσε εντύπωση στην μετάδοση του τελικού, είναι πως ο Τεντόγλου ενώ άκουγε τον προπονητή του, έβαζε και ο ίδιος την άποψή του στο «τραπέζι». Για έναν προπονητή «παλιάς κοπής» όπως ο Πομάσκι, αυτό είναι ασυνήθιστο. Ωστόσο ο ίδιος εξηγεί γιατί το επιτρέπει αυτό.

«Είναι ο μόνος αθλητής που είχα και έχει την αίσθηση του τι κάνει στο γήπεδο και ποια είναι τα λάθη του. Γι’ αυτό και ακούω τι έχει να πει πάνω στον αγώνα» είπε χαρακτηριστικά.

Πομάσκι: «Ο Τεντόγλου λειτουργεί καλύτερα όταν είναι χαλαρός»

Ο σημερινός αγώνας εκτυλίχθηκε φυσιολογικά ως προς τα φαβορί για το βάθρο, όχι όμως και σε επιδόσεις. Αρκετά νέα πρόσωπα εμφανίστηκαν στον τελικό και αυτό έπαιξε τον ρόλο του. Όπως και στον Τεντόγλου.

«Ο τελικός είχε πολλά νέα παιδιά που είχαν ενθουσιασμό. Και από τον ενθουσιασμό έκαναν λάθη. Η νεανικότητα στοίχισε. Το ίδιο έγινε και με τον Μίλτο στον αγώνα» σχολίασε ο Πομάσκι. Ποια ήταν όμως η διαφορά που έκανε τον Μίλτο να κερδίσει στο τελευταίο άλμα;

«Ο Μίλτος όσο πιο χαλαρός είναι στις κινήσεις του, όσο λειτουργεί χωρίς πίεση, γίνεται πιο γρήγορος και άνετος στην εκτέλεση. Αυτό ήθελα να γίνει στο τελευταίο του άλμα και έγινε. Και νικήσαμε…» είπε με το χαμόγελο να… φτάνει ως την Αθήνα.

Για τον ίδιο τον Πομάσκι και την καριέρα του, που πέρασαν από τα χέρια του… θηρία των αλμάτων όπως η Ξάνθου, ο Τσάτουμας, η Τσιαμήτα και τώρα ο Μίλτος, η Παπαχρήστου κ.α., αυτό το χρυσό είναι μια λύτρωση. Για έναν προπονητή που έμεινε εκεί όταν ο στίβος άρχισε να πέφτει. Εμεινε εκεί να μαζεύει τα νερά με τους κουβάδες από την οροφή του κλειστού στο ΟΑΚΑ για να κάνουν την προπόνησή τους οι αθλητές του. Πόσα έχει κάνει που ποτέ δεν τα έχουν καταγράψει οι κάμερες, αλλά μόνο όσοι τον ζουν καθημερινά γνωρίζουν...

«Ο στίβος μου τα πρόσφερε όλα. Ελειπε ένα ολυμπιακό μετάλλιο και ήρθε κι αυτό. Και είναι και χρυσό. Πλέον είμαι γεμάτος» είπε όλο περηφάνια για την κορυφαία του στιγμή ως προπονητής.


Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.